Nieuw Woensel wil koploper SVSH het vuur aan de schenen leggen

Deelacties:

SVSH-Nieuw Woensel in de vijfde klasse C (Zuid II) is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Marcel van de Kamp, de trainer van Nieuw Woensel.

(Door Willem Jan Schampers)

In het begin van de competitie leek het er niet op dat Nieuw Woensel een grote rol van betekenis zou gaan spelen in de vijfde klasse. De Eindhovenaren presteerden wisselvallig en het was telkens 'net niet'. Met name de resultaten van Tongelre staken er bovenuit, maar inmiddels is deze ploeg bezig aan een soort vrije val. Al werd afgelopen zondag weer eens gewonnen. Met Nieuw Woensel ging het juist steeds meer bergopwaarts en de formatie van Van de Kamp is al acht wedstrijden ongeslagen.

"We hebben een brede selectie en dit betaalt zich nu uit. Vanuit de Onder-23 hebben we diverse spelers die aan de deur kloppen, dus ook wat betreft de toekomst ziet het er goed uit. Al is het wel jammer dat enkele jongens hebben aangegeven dat ze volgend seizoen naar Unitas'59 gaan. Misschien kunnen we ze hier houden, als we promoveren. Het zal moeilijk worden om koploper SVSH (de ploeg uit Someren-Heide heeft een voorsprong van zeven punten op Nieuw Woensel, red.) nog in te halen, maar we zetten vol in op de nacompetitie."

Degelijk
Toch is er Van de Kamp alles aangelegen om aan SVSH een mentale tik uit te delen. "De achterstand wordt dan sowieso teruggebracht naar vier punten, maar dan kan er nog van alles gebeuren. Misschien worden ze dan zenuwachtig. Je weet het nooit. SVSH heeft tot nu toe slechts één keer verloren, dus ik denk niet dat ze nog veel punten gaan verspelen. Ze hebben een sterke en degelijke ploeg. Wij moeten het toch meer van het voetballen hebben. Uit (eigenlijk was het thuis, maar vanwege de marathon werd de eerste wedstrijd omgedraaid, red.) verloren we met 3-2, maar dat was absoluut niet nodig."

Vorig seizoen leek Nieuw Woensel rechtstreeks af te stevenen op het kampioenschap, maar toen gooide corona roet in het eten. Overigens speelde SVSH toen nog in de vierde klasse. "We willen heel graag een stapje omhoog. De club is er ook klaar voor. We hebben een prachtige accommodatie, een enthousiast en deskundig bestuur en alle faciliteiten om als eerste elftal goed te presteren. En de sfeer in de selectie is ook uitstekend. Gelukkig is Mimoun Saouidi weer aanwezig (door droeve privéomstandigeden ontbrak de assistent-trainer geruime tijd, red.). Nu nog 'even' promoveren!"

De wedstrijd SVSH-Nieuw Woensel begint zondag om 14.30 uur en wordt gespeeld op sportpark Eindhoven Noord.

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Marco van den Braken
23 april 11:12
Tjoekkie en Mimoun, jullie doen er alles aan dus beloon jullie zelf en de club met een promotie. Succes daar nog de komende wedstrijden!
Han
21 april 20:34
Ik gun het duo M & M van harte een promotie. Ze zijn er met Nieuw Woensel ook wel aan toe
Hans bonnema
21 april 19:02
Het klopt helemaal Marcel Nieuwwoensel en jij Jullie zijn goed bezig Succes