Nieuw Woensel doet zichzelf danig tekort tegen Nijnsel

De overwinning van Nijnsel was meer dan verdiend, laat daar geen misverstand over bestaan, maar Nieuw Woensel deed zichzelf zondagmiddag danig tekort. Met name spits Mitchel Kluijtmans miste - zowel in de eerste als tweede helft - enkele opgelegde kansen en Jens van Mil had pech dat zijn schot op de paal belandde. Nijnsel deed het heel wat beter en scoorde in een tijdbestek van acht minuten drie keer. Om uiteindelijk met 4-1 te winnen.

Door Willem-Jan Schampers

Waar een uitslag van 5-5 ook zomaar had gekund, trok de thuisclub dus aan het langste eind. Simpelweg omdat beter met de kansen werd omgegaan en Nieuw Woensel bij vlagen veel te veel ruimte weggaf. Zo ook in de 32ste minuut, toen Rens Hoppenbrouwers vrij mocht aanleggen en de bal prachtig voorbij doelman Dennis den Hollander krulde. Hij bracht hiermee Nijnsel op voorsprong, waar Nieuw Woensel al met minimaal 0-2 had moeten leiden. Drie maal verscheen Kluijtmans voor doelman Youri Dortmans, maar verzuimde te scoren. Bij zijn laatste poging werd de bal overigens van de lijn gered door een verdediger.

Ook Nijnsel kreeg trouwens kansjes, maar tot dan toe had Hoppenbrouwers zijn vizier nog niet op scherp staan. De veelscorende aanvaller van de blauwgelen was echter in de 32ste en 37ste minuut wél trefzeker. Na zijn prachtige uithaal, waarbij Den Hollander kansloos was, profiteerde Hoppenbrouwers niet veel later van een slim steekpassje van Jelle de Louw: 2-0. En nog was de gifbeker voor Nieuw Woensel niet helemaal leeg, want in de 40ste minuut zorgde Rick van der Vleuten voor 3-0, na een prima individuele actie van Stefan van Zutphen.

Wel raak
Deze laatste speler was ook in de tweede helft een handenbinder voor de ploeg van trainer Marcel van de Kamp, die zich vertwijfeld afvroeg hoeveel kansen zijn spelers nodig hadden om te scoren. Lounge Kinsungila, al na een half uur ingevallen voor de geblesseerde Ilias Belhaj, was nog het dichtst bij een doelpunt, maar hij schoof de bal naast. Aan de andere kant was het in de 56ste minuut wel raak. Een vrije trap viel via verdediger Ivan Roy voor de voeten van Van der Vleuten die simpel zijn tweede doelpunt van de middag kon maken: 4-0.

Beide coaches wisselden nog diverse keren, maar het voetbal werd er niet echt beter op. Het sierde Nieuw Woensel overigens dat het bleef proberen de stand wat acceptabeler te maken. Scoren bleek echter vandaag heel moeilijk te zijn. Zeker voor Kluijtmans, die in de 83ste minuut weer vrij voor Dortmans verscheen, maar wederom een uitstekend reagerende doelman op zijn weg vond. Uiteindelijk kreeg Nieuw Woensel toch eer naar werken. De Eindhovenaren kregen in de slotfase nog een strafschop, die door Kluijtmans strak werd ingeschoten.

Nijnsel: 1. Youri Dortmans, 2. Wouter de Kroon, 4. Stef Witlox (14. Frenk Remeijsen), 6. Rick van der Vleuten, 7. Jelle de Louw, 8. Rob Witlox (3. Rens Haerkens), 9. Marco van de Ven (16. Felix Chin-Okoli), 10. Bart Marinus, 11. Arjan van Zutphen, 13. Stefan van Zutphen, 17. Rens Hoppenbrouwers.

Nieuw Woensel: 1. Dennis den Hollander, 2. Ilias Belhaj (17. Lounge Kinsungila), 3. Kevin Bouwens, 5. Bodhi Markgraaff, 6. Erdem Erdogan (15. Ivan Roy), 8. Justin Hartmans, 9. Jens van Mil (19. Romano van de Baar), 10. Mitchel Kluijtmans, 11. Tim Nelemans (18. Wesley Verhoeven), 13. Jordi Verhagen (7. Stan Meerlo), 20. Job Coops.

Marc lover
27 november 21:38
Marc de Vries is the best assistant in the world!!
Assistent
27 november 20:01
Hulde aan Marc de Vries!!
Jules
27 november 19:09

Als geboren Nijnselnaar maar al veel langer woonachtig in Eindhoven zag ik een dominant Nijnsel dat Nieuw Woensel volledig overklaste en nog talloze kansen miste. Nieuw Woensel had wellicht meer kunnen scoren maar was veruit de onderliggende partij, zowel qua veldspel als qua kansen. Het werd ook nooit spannend.

John
27 november 18:57
Jammer NW, de betere partij in de 1e 20 minuten, had je zomaar met 0-2 de rust in kunnen gaan. Klein discutabel moment met een bal op de lijn maar als je die bal goed binnen schiet komt dat ook niet voor, klasse Nijnsel kansen wel afgemaakt en gestreden tot de laatste minuut.