Nieuw beleid Unitas’59: Meer doorstroming jeugdspelers naar selectie

Deel dit bericht via:

Persbericht Unitas'59
Unitas'59 is niet alleen een van de grootste voetbalverenigingen in de regio, ook zijn de jeugdspelers zeer gewild bij andere verenigingen. Ajax, PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport, FC Den Bosch en Willem II vissen bij regelmaat in de kweekvijver van de club. Ook UNA en RKSV Nuenen scouten jeugdspelers van Unitas’59. Door de goede opleiding en het jeugdbeleid gaat er ook dit seizoen weer een tiental jeugdspelers vertrekken. Door de aantrekkingskracht van de club wordt dit weer opgevangen en dienen er zich ongetwijfeld weer nieuwe talentvolle spelers aan.

Nieuw beleid
Unitas’59 is een nieuwe weg ingeslagen met betrekking tot de opleiding. Tweedejaars JO19-1 spelers sluiten na het seizoen allemaal aan bij de selectie van het eerste en tweede elftal.  Een aantal van hen bereikt het vaandelteam. Het tweede elftal gaat de vorm krijgen van O23-selectie die op zondag blijft spelen. Later wordt gekeken of er wordt deelgenomen aan de zaterdagcompetitie voor de O23. Het elftal van JO19-1 wordt een elftal met eerstejaars spelers, met kort daarachter spelers van JO19-2. Deze rode draad loopt ook door bij de overige selectie-elftallen binnen de jeugdafdeling. Deze ontwikkeling wordt begeleid door de trainers Mark Stabel en Patrick Jochemsen. 

Onderbouw
De onderbouw van JO8-1 tot JO13-1 gaat het komende seizoen nog meer aandacht krijgen. Inmiddels is er al een spelertje gescout en vertrekt naar PSV. Ook Ajax wilde het spelertje graag inlijven.

Trainers
Door de ontwikkelingen binnen de club zijn we tevens – ter ondersteuning – op zoek naar jeugdige techniektrainers. De jeugdtrainers worden begeleid door oud-profvoetballer Martin van Duren (hoofd jeugdopleidingen) en bestuurslid voetbalzaken Joost Mulder.

Voor meer informatie stuur een mail naar Martin van Duren (HJO Unitas’59): martin.van.duren@unitas59.nl

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Maarten
07 april 19:12
De jeugd bij Unitas staat er zeer goed op. Alleen het eerste ( en tweede) elftal heeft geen aansluiting op die jeugd. ( die een veel hoger niveau hebben) en bij andere clubs dus beter tot hun recht komen en er misschien nog een leuk zakcentje aan overhouden ook.
Maarja, eens moet er een verschil en beleid gemaakt worden. Eigen jeugd eerst ipv al die vreemdelingen inpassen en met die eigen jongens succesvol zijn.
Hans
02 april 17:45
Droom verder verlosser
verlosser
02 april 17:11
klopt en dat zal ook wel goed zitten bij Unitas'59 . Ik geloof dat er leden bij zijn die al langer als 50 jaar lid zijn. hahaha. En 1300 mensen daar kun je het niet allemaal goed voor doen volgens mij.
BVO @ Verlosser
02 april 11:48
Dus een jeugdopleiding is goed als er veel spelers gescout worden?
Zouden diezelfde spelertjes toevallig ook niet gescout worden als ze 150 meter verderop zouden spelen?
Is een goede jeugdopleiding niet veel meer dat juist spelers (op welk niveau dan ook) voor de club behouden blijven en steeds doorstromen naar een oudere categorie. Om ze uiteindelijk in het 1ste te krijgen en de overige spelers in een ander leuk te krijgen/hebben?
Hans
30 maart 21:38
Wat is er jammer aan , het 1 ste is toch een vreemdelingen legioen
De verlosser
30 maart 18:40
Ja jammer voor Unitas’59, maar leuk voor de kinderen. Zelfs een spelertje op stage geweest bij Ajax!
Hans
30 maart 17:29
Bijna geloofwaardig
De verlosser
30 maart 16:29
Top dat Unitas’59 de juiste weg is ingeslagen!
Ik heb begrepen dat er dit jaar weer 3 PSV, 4 naar fc Eindhoven en naar Helmond en denBosch!
Goed bezig👍
John
30 maart 12:48
Beetje laat en mosterd na de maaltijd
Martin
26 maart 9:35
Bart, wat je zegt klopt helemaal niet. Je komt met de suggestie vreemdelingenlegioen....... Bij Nuenen staan er van de 18 spelers bij het eerste, 14 in uit de jeugd van Nuenen.
Bart
26 maart 8:09
Ach, spelers bij Nuenen en Una worden ook maar een worst voorgehouden met het niveau van het eerste elftal. Ja ze spelen inderdaad een beduidend hoger niveau dan Unitas'59. Maar wat gebeurde er vorig jaar bij de leegloop bij Nuenen, werd de jeugd ingepast? Nee er werd een compleet vreemdelingenlegioen uit de regio gecontracteerd.
Dan kun je misschien beter met het nieuwe beleid toch maar bij Unitas'59 blijven en hopen dat olv de nieuwe mensen je wel een kans in het eerste krijgt.
Kleinte kanttekening: wel een jammer dat Unitas'59 afgelopen jaar ook zoveel zogenaamde zelf opgeleide spelers terug haalde. Dan moet je de jeugd een kans geven op dat niveau en niet iemand terugnemen die je al een keer in de steek gelaten heeft
Tegen UNA en NUENEN
25 maart 18:34
Spelers benaderen valt onder de noemers scouten toch...
Nr 14
24 maart 9:38
Denk dat UNA en Nuenen samenwerken, gezien hun reactie 😂😂😂
UNA
23 maart 22:31
Tussen scouten en zelf de stap willen maken naar een andere club zit nogal een verschil volgens mij...
Hans
23 maart 11:23
Er zijn ook genoeg spelers bij jullie vertrokken omdat ze niet blij waren bij jullie, of dat jullie het niet zagen zitten in hun, en die zelfde spelers zijn bij een andere club wel ontwikkeld en gaan nu naar een BVO toe. En jullie onderbouw t/m 012 team daar moet je meer aandacht aan besteden. Je begint vanaf 5 jaar al met opleiden! En niet vanaf 013
Nuenen
23 maart 10:36
Tussen scouten en zelf de stap willen maken naar een andere club zit nogal een verschil volgens mij...
Piettie
23 maart 7:10
Ik juich dit van harte toe, het is voor mij al jarenlang een raadsel dat zo een grote en mooie club met zoveel talenten niet kan door stromen naar het niveau waar ze eigenlijk zouden moeten spelen, namelijk 1e klasse.