Nieuw beleid Unitas’59: Meer doorstroming jeugdspelers naar selectie

Deelacties:

Persbericht Unitas'59
Unitas'59 is niet alleen een van de grootste voetbalverenigingen in de regio, ook zijn de jeugdspelers zeer gewild bij andere verenigingen. Ajax, PSV, FC Eindhoven, Helmond Sport, FC Den Bosch en Willem II vissen bij regelmaat in de kweekvijver van de club. Ook UNA en RKSV Nuenen scouten jeugdspelers van Unitas’59. Door de goede opleiding en het jeugdbeleid gaat er ook dit seizoen weer een tiental jeugdspelers vertrekken. Door de aantrekkingskracht van de club wordt dit weer opgevangen en dienen er zich ongetwijfeld weer nieuwe talentvolle spelers aan.

Nieuw beleid
Unitas’59 is een nieuwe weg ingeslagen met betrekking tot de opleiding. Tweedejaars JO19-1 spelers sluiten na het seizoen allemaal aan bij de selectie van het eerste en tweede elftal.  Een aantal van hen bereikt het vaandelteam. Het tweede elftal gaat de vorm krijgen van O23-selectie die op zondag blijft spelen. Later wordt gekeken of er wordt deelgenomen aan de zaterdagcompetitie voor de O23. Het elftal van JO19-1 wordt een elftal met eerstejaars spelers, met kort daarachter spelers van JO19-2. Deze rode draad loopt ook door bij de overige selectie-elftallen binnen de jeugdafdeling. Deze ontwikkeling wordt begeleid door de trainers Mark Stabel en Patrick Jochemsen. 

Onderbouw
De onderbouw van JO8-1 tot JO13-1 gaat het komende seizoen nog meer aandacht krijgen. Inmiddels is er al een spelertje gescout en vertrekt naar PSV. Ook Ajax wilde het spelertje graag inlijven.

Trainers
Door de ontwikkelingen binnen de club zijn we tevens – ter ondersteuning – op zoek naar jeugdige techniektrainers. De jeugdtrainers worden begeleid door oud-profvoetballer Martin van Duren (hoofd jeugdopleidingen) en bestuurslid voetbalzaken Joost Mulder.

Voor meer informatie stuur een mail naar Martin van Duren (HJO Unitas’59): martin.van.duren@unitas59.nl

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hans
27 mei 19:18
Ik ben voetballiefhebber, maar je mag gerust dromen verlosser
Verlosser
27 mei 13:56
@Hans
Laatste tijd zeker geen training meer gezien van de selectie?
Weglopers zijn geen Unitasers.
Jij ook niet waarschijnlijk.
Tot in augustus, op naar de 2e klasse, met eigen jongens.
Hans
26 mei 13:08
Wat zijn we het toch weer eens verkenner en verlosser. De 8 die vertrokken hadden dit al eerder aangegeven maar M v D wilde geen O23 todat de jongens vertrokken. Ben nu toch eerlijk waarom blijven de jongens niet voor het 1e van Unitas om dat ze geen kans krijgen , deze trend is al jaren gaande. Misschien word het tijd dat ze eens luisteren wat de leden willen. Ik zie het nog gebeuren dat het kleine broertje Nieuw Woensel waar ze altijd op neer gekeken hebben , voor gaat lopen op Unitas
Allemaal kenners
18 mei 19:20
@verlosser, ben ik het helemaal mee eens. Veel jongens wordt voorgehouden dat ze de nieuwe Messi zijn. Dat ze veel beter kunnen dan in de selectie van Unitas te spelen. Gaan ergens anders heen en komen niet in de basis. Sommige komen meteen terug en andere na een paar jaar. Zijn maar een paar verstandige jongens die gewoon proberen eerst bij je eigen club in het eerste te komen. Ik hoorde verhalen van jongens die bij de selectie hoorde te trainen, maar op het zelfde moment gewoon bij Soccer School Eindhoven aan het trainen zijn op het veld ernaast. Denk dat jeugdtrainers en bestuur ook veel strikter moeten zijn. Nu worden ze altijd met de mantel der liefde begeleid en hebben ze nooit tegenslag.
verlosser
18 mei 10:17
@allemaal kenners, wel altijd dezelfde types die vertrekken. Nooit de echte Unitassers. Zitten jongens bij van 16 jaar die al toe zijn aan hun 4e amateurclub. Clubhoppers die gek gemaakt worden door voetbalschooltjes en andere wazige figuren in combinatie met de ouders. En geen een komt in het betaald voetbal en voetballen op hun 20e nog. Dat wordt er mee bereikt. Kansloos.
verlosser
18 mei 9:57
@allemaal kenners, wel altijd dezelfde types die vertrekken. Nooit de echte Unitassers. Zitten jongens bij van 16 jaar die al toe zijn aan hun 4e amateurclub. Clubhoppers die gek gemaakt worden door voetbalschooltjes en andere wazige figuren in combinatie met de ouders. En geen een komt in het betaald voetbal en voetballen op hun 20e nog. Dat wordt er mee bereikt. Kansloos.
Allemaal kenners
17 mei 14:31
Voor zover ik heb begrepen is Unitas'59 met haar O19 spelers in gesprek gegaan. Ze wilde graag dat het 2de een onder de 23 werd. Hier is mee ingestemd. Dag erna gaan er van de 15 jeugdspelers die over moesten naar dit team 8 spelers toch weg.

Je moet dan wel van buitenaf wat doen. Aangezien je door aan te geven dat je een onder de 23 wil gaan starten er plek gemaakt is door jongens van het 2de naar het 3de te laten gaan. Deze komen denk ik niet meer terug nu blijkt dat de jeugd dus niet massaal doorkomt.

Daarnaast zijn er jongens die het hogerop willen gaan proberen en met 26 man voor twee teams kom je niet ver in een seizoen.

De jongens die nu gehaald worden zijn allemaal jongens met een Unitas'59 verleden dus een vreemdelinge legioen is het zeker niet. Wordt tijd dat Unitas'59 nu eens een volledig seizoen kan afwerken en dan kan promoveren naar de 2de klasse. Dan zal de doorstroming ook weer beter gaan. Ondanks dat veel van de jeugdspelers hoog spelen denken ze dat de 3de divisie in de jeugd het zelfde niveau is als de 3de divisie in de senioren. Ze willen alle 15 meteen basisspeler van het eerste zijn, maar het gros is in eerste instantie niet eens goed genoeg om wekelijks in het 2de de pannen van het dak te spelen. Lijkt mij een kwestie van voetjes op de grond houden, hard werken en dan kom je er vanzelf.
@Hans
21 april 17:00
Ja tuurlijk 😂😂
Hans
21 april 16:24
Ik heb ook zoiets gehoord, maar ik begreep dat ze bij Unitas geen onder O23 wilden tot dat ze hoorden dat de jongens vertrokken. Is ook een beleid he.
Verlosser
20 april 15:19
Ik heb ook ergens gelezen dat Nieuw Woensel door ene Kalender spelers benaderd heeft voor hun 023! Lachwekkend! Maar Unitas’59 zal hun selectie toch moeten vullen dat gaat denk ik niet dan met alleen 019 spelers! Denk wel dat ze op de goede weg zitten zo! Chapeau! En “ zo heeft elk nadeel zijn voordeel”.
@verlosser
19 april 16:43
Waarom dan 2 jongens van buitenaf ook nog bij de selectie aan laten sluiten zoals het EindhovensDagblad meld op 11 april. 2 dagen na de aankondiging hier dat er een nieuwe weg word ingeslagen. Eerst die jeugdspelers blij maken met een kans en dan 2 dagen later lezen dat er toch weer spelers van buitenaf komen.
verlosser
19 april 15:35
Lezen Hans, Volgens mij staat er toch hierboven dat alle jongens (2ejaars) aansluiten bij de selectie. Dan is het aan de spelers zelf of ze in het eerste komen.
Top deze visie volgens mij.
Hans
17 april 13:30
Ik begrijp dat er nog steeds jongens terug gehaald worden voor het 1ste van unitas , wel met een unitas verleden maar toch weer een plaats minder voor eigen jeugd
Bart
12 april 11:41
Samenwerking met SAE, een voetbalschool met een winstoogmerk. Leuk voor de club dat ze hun velden kunnen verhuren en extra inkomsten hebben maar denk niet dat Unitas als club daar betere spelers uit haalt.
Verlosser
12 april 10:28
Ik heb ergens gelezen dat de samenwerking met SAE nog intensiever wordt, met nog meer mogelijkheden dus.
Maarten
07 april 19:12
De jeugd bij Unitas staat er zeer goed op. Alleen het eerste ( en tweede) elftal heeft geen aansluiting op die jeugd. ( die een veel hoger niveau hebben) en bij andere clubs dus beter tot hun recht komen en er misschien nog een leuk zakcentje aan overhouden ook.
Maarja, eens moet er een verschil en beleid gemaakt worden. Eigen jeugd eerst ipv al die vreemdelingen inpassen en met die eigen jongens succesvol zijn.
Hans
02 april 17:45
Droom verder verlosser
verlosser
02 april 17:11
klopt en dat zal ook wel goed zitten bij Unitas'59 . Ik geloof dat er leden bij zijn die al langer als 50 jaar lid zijn. hahaha. En 1300 mensen daar kun je het niet allemaal goed voor doen volgens mij.
BVO @ Verlosser
02 april 11:48
Dus een jeugdopleiding is goed als er veel spelers gescout worden?
Zouden diezelfde spelertjes toevallig ook niet gescout worden als ze 150 meter verderop zouden spelen?
Is een goede jeugdopleiding niet veel meer dat juist spelers (op welk niveau dan ook) voor de club behouden blijven en steeds doorstromen naar een oudere categorie. Om ze uiteindelijk in het 1ste te krijgen en de overige spelers in een ander leuk te krijgen/hebben?
Hans
30 maart 21:38
Wat is er jammer aan , het 1 ste is toch een vreemdelingen legioen
De verlosser
30 maart 18:40
Ja jammer voor Unitas’59, maar leuk voor de kinderen. Zelfs een spelertje op stage geweest bij Ajax!
Hans
30 maart 17:29
Bijna geloofwaardig
De verlosser
30 maart 16:29
Top dat Unitas’59 de juiste weg is ingeslagen!
Ik heb begrepen dat er dit jaar weer 3 PSV, 4 naar fc Eindhoven en naar Helmond en denBosch!
Goed bezig👍
John
30 maart 12:48
Beetje laat en mosterd na de maaltijd
Martin
26 maart 9:35
Bart, wat je zegt klopt helemaal niet. Je komt met de suggestie vreemdelingenlegioen....... Bij Nuenen staan er van de 18 spelers bij het eerste, 14 in uit de jeugd van Nuenen.
Bart
26 maart 8:09
Ach, spelers bij Nuenen en Una worden ook maar een worst voorgehouden met het niveau van het eerste elftal. Ja ze spelen inderdaad een beduidend hoger niveau dan Unitas'59. Maar wat gebeurde er vorig jaar bij de leegloop bij Nuenen, werd de jeugd ingepast? Nee er werd een compleet vreemdelingenlegioen uit de regio gecontracteerd.
Dan kun je misschien beter met het nieuwe beleid toch maar bij Unitas'59 blijven en hopen dat olv de nieuwe mensen je wel een kans in het eerste krijgt.
Kleinte kanttekening: wel een jammer dat Unitas'59 afgelopen jaar ook zoveel zogenaamde zelf opgeleide spelers terug haalde. Dan moet je de jeugd een kans geven op dat niveau en niet iemand terugnemen die je al een keer in de steek gelaten heeft
Tegen UNA en NUENEN
25 maart 18:34
Spelers benaderen valt onder de noemers scouten toch...
Nr 14
24 maart 9:38
Denk dat UNA en Nuenen samenwerken, gezien hun reactie 😂😂😂
UNA
23 maart 22:31
Tussen scouten en zelf de stap willen maken naar een andere club zit nogal een verschil volgens mij...
Hans
23 maart 11:23
Er zijn ook genoeg spelers bij jullie vertrokken omdat ze niet blij waren bij jullie, of dat jullie het niet zagen zitten in hun, en die zelfde spelers zijn bij een andere club wel ontwikkeld en gaan nu naar een BVO toe. En jullie onderbouw t/m 012 team daar moet je meer aandacht aan besteden. Je begint vanaf 5 jaar al met opleiden! En niet vanaf 013
Nuenen
23 maart 10:36
Tussen scouten en zelf de stap willen maken naar een andere club zit nogal een verschil volgens mij...
Piettie
23 maart 7:10
Ik juich dit van harte toe, het is voor mij al jarenlang een raadsel dat zo een grote en mooie club met zoveel talenten niet kan door stromen naar het niveau waar ze eigenlijk zouden moeten spelen, namelijk 1e klasse.