Niet de dag van de keepers bij DOSKO’32 tegen Riethoven

De doelverdedigers van DOSKO’32 en Riethoven beleefden zondag geen gelukkige dag. Bij de bezoekers had Jeroen van de Berk schuld aan twee tegendoelpunten en moest vervolgens ook nog van het veld met een ogenschijnlijk zware hoofdblessure. En bij de thuisploeg veroorzaakte Tijn Smits een strafschop en ging in de fout bij de tweede treffer van Riethoven. O ja, het werd uiteindelijk 3-2.

Door Willem-Jan Schampers

Er was op een koud, winderig en regenachtig sportpark De Meer in Duizel niet echt sprake van een goede wedstrijd. Kenmerkend voor het voetbal in de vijfde klasse, was er veel strijd, maar beide elftallen kwamen nauwelijks tot écht uitgespeelde kansen. Jos Beerens, trainer van DOSKO’32 “We begonnen uitstekend, maar na de 1-1 had Riethoven het beste van het spel. Gelukkig kwamen we opnieuw op voorsprong en konden we in de tweede helft uitlopen na 3-1. Als we niet onnodig die 3-2 tegen krijgen, winnen we misschien wel met 4-1 of 5-1.”

Geheel ongelijk had de ervaren oefenmeester niet, want de fout van doelman Smits was opvallend. Een ongevaarlijke hoekschop van Stan van den Putte werd door de Duizelse keeper in eigen doel gebokst. “We waren op dat moment de betere ploeg”, aldus Beerens. “En ik had niet het idee dat Riethoven er nog echt in geloofde. Na de 3-2 kregen we het nog best moeilijk en op het einde komen we nog goed weg.” Beerens doelde op de 87ste minuut, toen Joey van Otten van afstand de bal op de bovenkant van de lat knalde.

Onzeker
Binnen vijf minuten na het eerste fluitsignaal kwam DOSKO’32 al op voorsprong. Riethoven-doelman Van de Berk ging onder de bal door bij een voorzet vanaf rechts, waarna Joris Gerritsen voor de vlotte 1-0 zorgde. De bezoekers schrokken en DOSKO’32 voelde dat het nu moest doordrukken. In de 15de werd het bijna 2-0, toen een voorzet van Jur Beerens nog ternauwernood van de doellijn kon worden gehaald. En opnieuw zag Van de Berk – normaliter de derde doelman van de ploeg van trainer Maikel van Dooren – er onzeker uit.

In de 24ste minuut kwam Riethoven zomaar op gelijke hoogte. Doelman Smits van DOSKO’32 greep goed in bij een snelle counter van Riethoven, maar de scheidrechter zag er een overtreding in en wees resoluut naar de strafschopstip. Een buitenkansje voor Koen Donkers, die zijn ploeg beheerst op gelijke hoogte bracht. De roodwitten werden hierna wat sterker en DOSKO’32 werd enigszins achteruit gedrongen. Zij werden echter weer in het zadel geholpen door een tweede ketser van Van de Berk. Een afstandsschot werd losgelaten door de Riethoven-goalie, waarna Jur Beerens de bal simpel kon binnentikken: 2-1.

Ambulance
Het spel lag vervolgens geruime tijd stil, omdat Van de Berk aan het hoofd was geraakt en bleef liggen. Gelukkig was tweede doelman Joris Helle inmiddels gearriveerd en kon hij meteen zijn opwachting maken. Van de Berk verliet groggy het veld en werd aan het begin van de tweede helft met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand was zondagavond nog onduidelijk, maar hij was gelukkig wel weer thuis.

Na de rust werd het vertoonde spel er niet beter op. Riethoven ging weliswaar op jacht naar de gelijkmaker, maar tot echter kansen leidde dit niet. Aan de andere kan was DOSKO’32 ook niet echt gevaarlijk, maar de roodgelen kwamen in de 54ste minuut wel op 3-1. Een hoekschop werd bij de tweede paal binnengeschoten door aanvoerder Luc WIntermans.

De blijdschap bij de thuisclub was tekenend. De wedstrijd leek beslist, maar in de 68ste minuut hielp Smits – zoals gezegd – de tegenstander een handje: 3-2.

Pantoffel
In een meer spannend, dan goed laatste half uur zette Riethoven alles op alles om nog minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. De verdediging van DOSKO’32 bleef echter relatief eenvoudig op de been. In de slotfase werd ook rechtervleugelverdediger Joey van Otten mee naar voren gestuurd. De routinier, vroeger een zeer gevaarlijke aanvaller, had in de 87ste minuut nog bijna succes. Hij nam uit een afgeslagen aanval de bal ineens op de pantoffel en zag zijn schot op de bovenkant van de lat belanden. Het was het laatste wapenfeit…