Nederlagen voor Nuenen, Valkenswaard en Mierlo Hout. Best Vooruit wint bij AWC

Strijdend Best Vooruit naar drie punten in Wijchen.
De vooruitzichten waren niet gunstig voor Best Vooruit vandaag. De laatste vijf wedstrijden werden verloren en dan op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst.

AWC was voetballend gezien de betere ploeg in de eerste helft. Toch kon Best goed weerstand bieden door de strijdlust van het team. Binnen de tien minuten werd een vrije trap van AWC op de lat geschoten. In de 32ste minuut draaide de spits van AWC in het strafschopgebied goed weg en schoot hard in. Lars van Binsbergen, ditmaal vervanger van Bakker door een blessure, wist het schot vakkundig tot corner te verwerken. Even later kwam Best goed door. Barglan zocht zijn tegenstander op en schoot vanaf de zestienmeterlijn. De keeper van AWC kon met de voet stoppen. In de 39ste minuut moest Best toch buigen. Een vrije trap kwam hoog bij de tweede paal, deze werd voor gekopt en de vrij staande Daan de Bruijn kon de 1-0 binnenschieten. Geen wonder dat het doelpunt op die manier viel. AWC had veel ervaring en kopsterke spelers in het team. Gezien het spelbeeld een terechte ruststand.

De tweede helft ging Best iets aanvallender van start en dat had een duidelijk positief effect. Al binnen zes minuten had Rens van Kollenburg van dichtbij de 1-1 op zijn schoen, maar hij vond de keeper op zijn weg. Nadat Tim Fiolet een bal met links net naast krulde liet Tom Sprockholt het goede voorbeeld zien. Hij ving een bal die werd uitverdedigd op de borst op en aarzelde geen seconde. Vanaf 25 meter schoot hij de bal strak in de hoek. De supporters uit Best rekende al op een half uur met de rug tegen de muur maar niets bleek minder waar. Eerst lukte het Ward de Rooij niet om op een diepe bal gevaarlijk te worden. Even later was het Rens van Kollenburg die wel optimaal gebruik maakte van de ruimte achter de verdediging. Hij nam een diepe bal met de kop mee en maakte een op een tegen de keeper fraai af. Een mooie beloning voor een prima optreden vandaag.

Na 70 minuten spelen kwam Best met tien man te staan. Met een sliding haalde Bram Toebes zijn tegenstander onderuit. Het leek erop dat Gijs Otterdijk nog in de buurt was maar de scheidsrechter trok rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Erg sportief van de trainer van AWC dat hij na de wedstrijd beloofde de beelden beschikbaar te stellen aan Best Vooruit als het inderdaad zo zou zijn als rood niet op zijn plaats was.

Vanaf dat moment kwam er enorme druk op het doel van Best. In een tijdsbestek van drie minuten kreeg AWC drie grote kansen. De eerste was een knal van dichtbij die van Binsbergen tot corner wist te verwerken. Daarna werd hard op de lat gekopt en ook belandde een diepe bal op de zijkant van de paal nadat die door iedereen werd gemist.

De tien Bestenaren raakten uitgeput maar bleven strijden. In minuut 83 werden drie verse jongens gebracht. Mooi daarbij was dat de 16-jarige Mees de Koning zijn debuut mocht maken. In de acht minuten blessuretijd werd nogmaals van dichtbij op de lat gekopt door AWC. Gelukkig speelde Gijs van Otterdijk een sterke partij, hij wist veel hoge ballen van de tegenstander onschadelijk te maken.

Met heel veel strijd en ook het geluk op de juiste momenten wist Best de 1-2 stand te handhaven zodat er drie broodnodige punten werden behaald.
Vorige week gaf trainer Theo van Geffen nog aan dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. De spelers hebben daar vandaag duidelijk gehoor aan gegeven. Drie punten en vertrouwen getankt voor de komende weken.

Mierlo-Hout onderuit in en tegen Dongen
In de uitwedstrijd tegen Dongen heeft Mierlo-Hout geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning tegen MASV. In de strijd om punten in de onderste helft van de competitie was het een belangrijke middag voor beide ploegen waarbij Dongen op basis van het vertoonde spel in de tweede helft terecht als winnaar van het veld stapte.

De eerste helft gebeurde er heel weinig en hielden beide partijen elkaar prima in evenwicht. Mierlo-Hout had een licht speloverwicht en Dongen kwam twee keer goed door maar faalde in de afronding. In de 38e minuut is het dan toch raak voor de bezoekers, goed doorzetten op links door Yasin Magazi zorgt ervoor dat dat de keeper van Dongen even het spoor bijster is en de aanval inleidt waar Thom Meeuwsen de bal in de hoek, buiten het bereik van de keeper binnen kan intikken.  Net voor rust komt Mierlo-Hout opnieuw goed door via de linkerflank en lijkt Mierlo-Hout recht te hebben op een penalty, een inzet van Bram Zwanen wordt door een verdediger met de hand gestopt maar de scheidsrechter laat,  curieus genoeg, het spel doorgaan. Tot aan de rust verandert er niets meer aan de stand en gaan beide ploegen de kleedkamer in met een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Mierlo-Hout op het scorebord.

In de tweede helft is het Dongen dat de klok slaat, de bezoekers komen er nauwelijks nog aan te pas en kort na rust slaat de thuisploeg direct toe. Een goede aanval via links wordt keurig afgerond en de thuisploeg zet direct de toon voor het tweede bedrijf. Mierlo-Hout heeft moeite om onder de druk van Dongen uit te komen en in de 70e minuut wordt een hele mooie aanval afgerond met een mooi doelpunt en komt de thuisploeg op een 2-1 voorsprong.  Enkele minuten na deze treffer is het Dongen dat opnieuw gevaarlijk doorkomt, de aanvaller van Dongen rondt alleen voor keeper Lebens doeltreffend af en beslist definitief de wedstrijd 3-1.
Mierlo-Hout probeert dan met nieuwe krachten nog een slotoffensief te forceren, het jeugdige talent Julian Trgovcic kopt de bal net na zijn invalbeurt uit een voorzet op de paal en ook aanvoerder Lammers komt nog een keer goed door na een vloeiende combinatie in het zestienmetergebied van Dongen maar kan de aanval helaas niet doeltreffend afronden voor de bezoekers.

Mierlo-Hout dat deze wedstrijd opnieuw veel spelers miste door schorsing en blessures mag volgende week op bezoek in Roosendaal bij titelkandidaat RBC proberen punten te halen en zich te revancheren.

Nuenen verliest opnieuw
(Door Wilbert Ketelaars) Nuenen heeft bij Venray afgelopen zaterdag verloren met 5 – 1.  De grote uitslag is een wat  vertekend beeld. Na 45 minuten was de stand 1 – 1 en leek Nuenen te gaan voor een aanvaardbaar resultaat. De Limburgers waren net wat slimmer en beter in hun spel, waar de jonge ploeg van Nuenen moeite had om de onderlinge duels te winnen.

Nuenen speelde met een jong team, een aantal geroutineerde spelers was afwezig door blessures of andere verhinderingen. De ploeg uit Venray speelde vooral opportunistisch en was vaak sneller in de opbouw en toonde meer strijdlust. Hierdoor kwam de verdediging van Nuenen te vaak onder druk te staan, wat leidde tot gevaarlijke situaties voor het doel van keeper Remco Wilbers. Nuenen kon alleen met een aantal goede en snelle counters gevaarlijk worden. In de 25e minuut was het echter Jasper van Oosterhout die de score opende. Hij passeerde op rechts handig 2 tegenstanders en schoot in de verre hoek ( a la Arjen Robben ) binnen, 0 – 1.  Dit was een enorme opsteker en was misschien wel het begin van toch iets moois. Helaas was het jonge team gedurende de wedstrijd niet bij machte om fysiek de duels op het middenveld te winnen en moest Nuenen vlak voor rust nog de gelijkmaker incasseren , 1 – 1

Na rust probeerde Nuenen voetballend naar openingen te zoeken, wat af en toe lukte, per slot van rekening zou een nieuwe voorsprong weer wat verlichting geven. Een nieuwe voorsprong bleef uit, Venray kon in de 66e minuut profiteren van een blunder en maakte de 2 – 1. Deze tegenvaller werd 3 minuten later ook nog ontsierd door een rode kaart voor Nuenen.  Vanaf dat moment werd het lastig om een goed resultaat neer te zetten.  5 minuten hierna kon Venray de voorsprong al verder uitbouwen, 3 – 1.  Dit was te veel voor het team, zeker toen Saad Laazizi 10 minuten voor tijd het veld geblesseerd moest  verlaten, waardoor men nog maar met 9 man op het veld stond. Alle wissels waren al opgebruikt. De tegenstander kon toen makkelijk uitlopen naar 5 – 1. De komende weken zal er meer gevraagd worden op mentaal en fysiek niveau, om aansluiting te houden bij de middenmoot.

SV Valkenswaard niet opgewassen tegen koploper UDI’19
SV Valkenswaard heeft in de thuiswedstrijd tegen sterke UDI’19 wederom een nederlaag geleden. Na acht gespeelde wedstrijden ondervindt de ploeg van Maurice Hendriks dat de 4e divisie een sterke competitie is. De Bosuilen hebben tot dusver ‘slechts’ een overwinning geboekt en speelde het een keer gelijk. Met een puntenaantal van vier staat de club nog altijd laatste op de ranglijst.

Ondanks dat zes basisspelers ontbraken, was UDI’19 de betere ploeg. In de eerste 30 minuten kon Valkenswaard nog aardig mee maar na een half uur spelen kopte Jari van Ginkel een hoekschop binnen en bracht daarmee de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft nam Valkenswaard steeds meer risico nemen op jacht naar de gelijkmaker, waardoor er voor UDI’19 meer ruimte kwam. Jan van de Haterd profiteerde daarvan met een doelpunt in de 64e minuut. Lowie van Zundert scoorde in de 88e minuut en bracht de eindstand daarmee op 0-3.