Mustafa Peljto tot einde seizoen interim trainer Unitas'59

Deelacties:

Persbericht Unitas'59
Mustafa Peljto en Martijn van der Aa gestart als respectievelijk hoofdtrainer en assistent trainer van s.v. Unitas ’59 1. Nadat Rudy Wetzel was gestopt als hoofdtrainer van Unitas-1 moest de vereniging op zoek naar een vervanger of liever gezegd: vervangers.

Omdat Rudy Wetzel die vanwege drukke werkzaamheden was gestopt op 3 maart wegviel, moest Unitas snel schakelen. Een uitdaging omdat het seizoen al ver is gevorderd. Nadat alle opties de revue waren gepasseerd, is de vereniging afgelopen woensdagavond laat tot overeenstemming gekomen met een nieuw trainersduo dat de selectie van Unitas tot aan het eind van dit seizoen gaat begeleiden. Afgelopen donderdag stonden Mustafa Peljto en Martijn van der Aa al op het veld voor de training.

Mustafa (61), die op dit moment al vo or het derde jaar hoofd jeugdopleiding bij Brabantia is, kent een lange voetbalgeschiedenis. In Bosnië is hij al UEFA A én pro gediplomeerd en was hij actief als trainer in de 1e divisie. Toen hij naar Nederland verhuisde heeft hij achtereenvolgens nog het trainersdiploma UEFA-C en UEFA-B behaald. Hij heeft toen gewerkt voor Limburgia (hoofdklasse) totdat hij naar Eindhoven verhuisde. Bij Brabantia heeft hij het als hooftrainer tot een periode geschopt. Zijn hele leven staat in het teken van voetbal. De laatste drie jaar heeft hij het veld als trainer gemist, wat maakt dat hij deze kans met beide handen aangrijpt.

Martijn van der Aa (37) is zeker geen onbekende bij Unitas. Hij stond als trainer voor het tweede herenteam in de seizoenen 2018/2019, 2020/2021 en 2021/2022. In het seizoen 2018/2019 promoveerde Martijn met het 2e naar de 1e klasse. Tussendoor (2018/2019) heeft Martijn een jaartje doorgebracht bij Brabantia, echter lag zijn hart toch bij Unitas en kon hij de lokroep om terug te keren niet weerstaan. Martijn is UEFA-C (veld) gediplomeerd, maar is onlangs ook afgestudeerd als scheidsrechter. Verder is Martijn actief als trainer van het team van zijn eigen zoontje, die in de JO8 bij Unitas speelt. Ook is hij actief voor de PSV Soccer School en geeft hij zomer clinics in Amerika.

Desgevraagd gaven Mustafa en Martijn aan dat ze met de selectie gaan werken aan attractief, dominant en aanvallend voetbal met inzet maar ook met plezier. Gezamenlijk ontwikkelen ze een visie met een duidelijke eigen speelwijze zonder aan te passen aan de tegenstander!

Afgelast
Vandaag stonde beide teams (s.v. Unitas’59 en v.v. Acht) klaar om de degens te kruisen, toen het bericht kwam dat de scheidsrechter onwel was geworden en niet in staat om de wedstrijd te fluiten. Betekende dat v.v. Acht onverrichter zake weer naar huis kon gaan. De spelers van Unitas maakten van de gelegenheid gebruik door een extra training in te lassen. We wachten nog op bericht van de KNVB wanneer de wedstrijd wordt ingehaald.

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.