Miro Ioannides (SV Valkenswaard) wil nu eindelijk weer eens winnen van De Valk

Deelacties:

De Valk-SV Valkenswaard in de tweede klasse H is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een interview met Miro Ioannidis, een van de jonge verdedigers van de Bosuilen.

Door Willem-Jan Schampers

Ondanks dat hij pas twintig jaar is, is Miro Ioannides ('van de Griek') al twee seizoenen een vaste basisspeler bij SV Valkenswaard. Hij debuteerde in het seizoen 2019-2020, toen de Bosuilen onder leiding van trainer Peer van Kemenade promoveerden naar de tweede klasse. Hierna was zijn naam bij Frank Weijers een van de eerste die op het digitale wedstrijdformulier werd gezet. En dit is nu ook het geval bij Goeran van den Heuvel. Hij begon als middenvelder, maar is nu voornamelijk achterin te vinden. "Het is al eens voorgekomen dat ik de oudste speler in de verdediging was", lacht Ioannides. "De rest was nog jonger."

Uiteraard kiest trainer Van den Heuvel niet elke wedstrijd voor alleen maar jeugd, maar het is inderdaad al eens gebeurd dat Ioannidis in de defensie van SV Valkenswaard gezelschap had van Sander van Riet, Chris Trouwborst en Youri Smets. "Het is tekenend voor deze trainer dat hij dit gewoon aandurft. Hij kijkt niet naar leeftijd en ervaring, maar stelt de spelers op die het in zijn ogen het meest verdienen en het beste functioneren. Hij volgt hiermee ook wel het beleid van de club, want het bestuur wil zo veel mogelijk eigen jongens in het eerste elftal. We hebben dan ook nauwelijks spelers van buitenaf er bij gekregen, Alleen Fitim Maloku (van SBC, red.) en Koen Wouters (laatstelijk actief bij EFC, red.) zijn écht nieuw. Jordi van Meurs en Sem van Ham hebben hier voorheen ook al gespeeld. Een mooie gelegenheid dus om jonge spelers een kans te geven."

Ervaring

Met Erwin Isbouts, Thom van de Donk en Jordi van Meurs heeft SV Valkenswaard de nodige ervaring in het elftal, maar deze spelers staan allemaal in de voorhoede of op het middenveld. "Dat is wel een dingetje", oordeelt Ioannidis. "Zij zijn echter wel heel belangrijk in het groepsproces. We hebben inderdaad nogal wat jonge gasten en die moeten wel enigszins worden begeleid. Maar juist door ze veel te laten spelen, kunnen ze ervaring opdoen. Er is potentie genoeg en ik denk dat SV Valkenswaard met deze selectie nog jaren vooruit kan. Ook als de oudere spelers op een bepaald moment een stapje terug doen.  Met Goeran hebben we nu een trainer die verder kijkt dan alleen resultaten. Natuurlijk willen we een rol van betekenis spelen in de tweede klasse, maar er moet ook worden gebouwd aan een goed elftal, dat op termijn serieus kan meedoen om de prijzen.

Dat het inpassen van jeugdspelers gepaard gaat met wisselvallige resultaten, neemt de club voor lief, aldus Ioannidis. "Al wil ik daar meteen aan toevoegen dat dat ik van mening ben dat we nog onder ons niveau spelen. We kunnen écht veel beter! Handhaven moet sowieso geem probleem zijn, maar ik vind dat we meer zijn dan een 'goede middenmoter'. Mits iedereen fit blijft en we nog wat meer groeien, denk ik dat we nog wel voor een verrassing kunnen zorgen. We hoeven van niemand te verliezen, ondanks dat we een jonge ploeg hebben. Te beginnen met De Valk, komende zondag. Zij hebben een gevaarlijke voorhoede en beschikken over een prima middenveld. We zullen dus aan de bak moeten. Als we ons eigen spel kunnen spelen, moet een overwinning mogelijk zijn. Zou ook wel weer eens tijd worden!" (De Valk won in het seizoen 2019-2020 zowel uit als thuis van SV Valkenswaard: 1-2 en 1-0, red.)

   

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?