Mike Thijssen (EFC): ‘We moeten voor een plek bij de eerste vijf gaan’

Deelacties:

Een tweede plaats in de winterstop met zicht op promotie, maar het werd uiteindelijk een zesde plaats voor EFC uit Eersel. Tijd voor revanche dit seizoen. Nou, niet dus: EFC is ingedeeld in een compleet andere eerste klasse, richting Limburg. Een gesprek met EFC-speler Mike Thijssen over de nieuwe indeling, de nieuwe spelers en de doelstellingen voor het komende seizoen.

Door Nick Dierckx
“Het is natuurlijk vreemd als je de indeling van nu vergelijkt met die van vorig seizoen”, verklaart Thijssen al meteen. “Zeker als je ziet dat Heeze en Geldrop vorig jaar meer richting Limburg zaten en het nu andersom is. Nu mis je wat leuke potten in de buurt en dat is jammer.” Natuurlijk is het in de eerste klasse vanzelfsprekend dat de clubs niet om de hoek zitten, erkent ook Thijssen. “Vorig jaar zaten er ook wel een stuk of vier bij die verder weg waren, maar ook een aantal dicht in de buurt. Best Vooruit, Brabantia bijvoorbeeld. Nu zijn Deurne en Someren het dichtste bij. We moeten dan maar tegen de Limburgse clubs kijken wat we ervan kunnen maken.”

Versterkingen
Bij EFC waren er enkele mutaties afgelopen zomer. Joël Prat en Bram Jansen stopten bij het eerste. Daarvoor kwamen drie versterkingen in de plaats. Richard van de Broek (Hoogeloon), Niels Krekels (Bladella) en Niek van de Putte (Esperanza Pelt) versterken de roodhemden het komende seizoen. “Richard was al een bekende, want die heeft hier al eens eerder gespeeld. Tegen Niels hebben we ook een aantal keer gespeeld toen hij nog bij Bladella zat. Niek kende ik alleen van naam, maar vanwege zijn thuissituatie met vier kinderen en het voetballen in België, waar ze drie keer per week trainen, heeft hij gekozen om in de buurt te gaan voetballen. De jongens zijn heel goed geïntegreerd in de groep. Dat is eigenlijk altijd zo bij EFC; jongens die erbij komen, voelen zich al snel thuis.”

Ook het niveau gaat volgens Thijssen omhoog met deze versterkingen. “We merken op de trainingen dat iedereen net iets scherper is, doordat er meer concurrentie is. Ik denk dat daarvan het niveau omhooggaat.” “We merken dat ook in de voorbereiding. We hebben de laatste weken meerdere oefenwedstrijden gespeeld en dan zie je al wel dat het goed staat. Zo speelden we met 2-2 gelijk tegen UNA. Natuurlijk zijn zij veel aan de bal, maar we spelen wel gelijk waarbij zij het eerste uur met hun eigen basis spelen. Het is te zien dat we verder zijn dan vorig seizoen in de voorbereiding.”

Toen verliep de voorbereiding dramatisch – volgens Thijssen zelf – maar in de competitie ging het voortvarend in Eersel. In de winterstop werd de tweede plaats bezet door het team van Edwin Slagboom. Na de winterstop zakte Eersel wat weg in de ranglijst. “Je krijgt te maken met schorsingen en blessures, maar ook met tegenstanders die anders naar ons zijn gaan kijken gedurende het seizoen.” Een zesde plek was het uiteindelijke gevolg.

Revanche komt er niet in diezelfde klasse, maar in de eerste klasse C, waar EFC mikt op een hoge eindpositie. “Als ik voor mezelf spreek, moeten we spelen voor een plek bij de eerste vijf. Wat er tijdens het seizoen dan kan gebeuren, gaan we achter komen. Maar met deze selectie moeten we zeker op een hoge positie kunnen mikken. Vorig seizoen hebben we het regelmatig gehad over eventueel een periode pakken: dat zou mooi zijn.”

Het zou een extra festiviteit opleveren bij EFC Eersel komend seizoen. De club bestaat namelijk honderd jaar. “Er zijn al veel festiviteiten gepland. Dan zou het extra leuk zijn als wij daar als eerste elftal ook wat in kunnen betekenen.”

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?