Mierlo Hout gaat topper tegen Valkenswaard in om te winnen

Deelacties:

SV Valkenswaard-Mierlo Hout in de eerste klasse F is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Raymond Koenraadt, de trainer van Mierlo Hout, dat komende zondag een grote stap kan zetten naar het kampioenschap. Bij winst wordt het verschil met de Bosuilen vijf punten. De ploegen zijn echter zeer aan elkaar gewaagd en lijken ook in veel opzichten op elkaar.

Door Willem-Jan Schampers
Mierlo Hout staat aan kop, met 42 punten uit 19 wedstrijden. Valkenswaard is tweede, met slechts twee punten minder. Daarachter staan Susteren (37) en De Ster (33). Koenraadt: “Als we zondag winnen, doen we inderdaad goede zaken. Die vijf punten voorsprong zou dan in principe voldoende moeten zijn om kampioen te worden. Valkenswaard wil dit natuurlijk voorkomen en als zij winnen, moeten wij wéér in de achtervolging. Beide teams hebben geen geheimen meer voor elkaar, dus ik verwacht dat het op details wordt beslist.”

Het doelsaldo van Mierlo Hout is indrukwekkend (48-18) en een stuk beter dan dat van de concurrent. Toch ziet Koenraadt dit niet als een ‘extra punt’. “Dit is pas aan de orde als we gelijk eindigen, maar tot die tijd gaat het alleen om het ‘gewone’ puntentotaal. Heel veel mensen noemen het zondag ‘de wedstrijd van het jaar’, maar dat is het alleen qua resultaat. En we moeten niet vergeten dat we daarna nog twee wedstrijden moeten spelen, waarin zowel wij als Valkenswaard nog punten kunnen verspelen. Er is in deze fase van de competitie geen ‘makkelijke programma’ meer.”

Doelstelling
Op de vraag of Koenraadt verrast is over de huidige positie op de ranglijst, antwoordt de bevlogen trainer: “Het was in ieder geval geen doelstelling. Dat was handhaving. Ik had echter al snel door dat wij, maar ook Valkenswaard, het in deze klasse wel eens goed zouden kunnen gaan doen. De meeste wedstrijden hebben we voetballend kunnen beslissen en anders wel op karakter. Ik zag voor ons een plek bij de eerste vijf. Zeker omdat clubs als Susteren, Limburgia, Chevremont en Someren meer ervaring hebben op dit niveau. Onze aanvallende speelwijze heeft echter veel punten opgeleverd.”

In tegenstelling tot vorig seizoen, lijkt Mierlo Hout ook verdedigend nu de zaken beter voor elkaar te hebben. “Niet eens zozeer omdat we degelijker spelen, maar we geven gewoon minder weg”, luidt de verklaring. “Vandaar ook dat ik zeg dat de wedstrijd tegen Valkenswaard wel eens op details kan worden beslist. Zij hebben een hele goede mix van ervaren en jonge spelers, met ook bijna alleen maar ‘eigen jongens’. Een uitstekende aanval en een creatief middenveld. Daar moeten we ons dus tegen wapenen.”

Opmerkelijk
De overeenkomsten tussen Mierlo Hout en Valkenswaard zijn zeker opmerkelijk te noemen. Verreweg de meeste spelers in de selectie komen uit de eigen jeugdopleiding en de ploegen herbergen ook allebei spelers die – na een uitstapje bij andere clubs – weer zijn teruggekeerd op het oude nest. “Bovendien hebben Maurice (Hendriks, trainer Valkenswaard, red.) en ik wel dezelfde ideeën over voetbal. We denken aanvallend en gaan uit van onze eigen kwaliteiten. En we spelen om te winnen. Tja, ook de trainers lijken wel op elkaar…”

 

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Harry
11 mei 0:09
Doe gewoon normaal mensen , het is toch een mooie wedstrijd waar de beste mag winnen.
Bosuil
10 mei 22:34
@supporter: voor jou dubbel! Blijf lekker weg. Zeikerd!
Rob Haverts
10 mei 14:39
Wat een flauwe reacties toch...tjonge jonge..
Supporter
10 mei 12:58
Vragen ze entree geld want ik heb geen zin om de spelers van Valkenswaard te sponsoren.
Kenner
09 mei 17:56
Lijkt me logisch wedstrijd in gaat om te winnen 😂