Max van den Akker behoedt UNA voor blamage in Dongen

Deelacties:

(Door Thieu Vlemmix) Na de succesvolle ommekeer vorige week halverwege het duel tegen UDI - vooral door toedoen van Niek van Boekel - staat de geroutineerde middenvelder vandaag, in deze Brabantse derby bij Dongen, logischerwijs in de startopstelling. Verder is Max van den Akker als linkerspits verkozen boven Aaron Bastiaans en Abdiasis Dahir.

Van den Akker zal uiteindelijk een beslissende rol spelen. Verder ontbreekt doelman Petar Stoskovic op het appel vanwege een blessure. In zijn plaats staat nu Giel Fokstra tussen de palen en hij doet dat – om maar meer te beginnen – uitstekend.  

Terwijl koploper ADO ’20 in de Derde Divisie al mijlenver uit het zicht is, heeft UNA zich van onderaf de voorbije weken gestaag opgewerkt naar de subtop. Met de solide Petar Stoskovic in doel, het zeer stabiele centrale duo Tom Scheepers en Yoeri Sijbers, plus de zowel verdedigend als wel aanvallend belangrijke functie van de backs Thomas Horsten Louisben Jagt, kan UNA al wekenlang tegen een stootje; het minste aantal goals tegen in de Derde Divisie zegt natuurlijk wel iets.

Matig
De eerste helft is van een matig gehalte. Veel onderscheid tussen beide ploegen is er niet. Vermeldenswaardig zijn eigenlijk alleen de enorme gemiste kans van Dongen (al na een minuut), na een ongebruikelijke flater van Louisben Jagt en wat later de geweldige (gemiste) onbenut gelaten mogelijkheid van Juul Respen, na een perfecte dieptepass van Thomas Horsten.

(Max van den Akker (9) matchwinner namens UNA)

Pittiger
Na de hervatting pakt UNA de zaken pittiger aan en kan de solerende Sten Senders in de 58e minuur de terechte 0-1 binnenschieten. Dan lijkt er geen vuiltje meer aan de lucht. Totdat echter de thuisploeg in de 78e minuut ineens uit een corner de gelijkmaker via Sel Bastmeier aantekent. Het is een schok en het ziet er voor UNA ineens donker uit in de heldere novemberlucht. De goed begonnen maar al een tijdje minder zichtbare Max van den Akker denkt daar anders over. Vanuit de middencirkel ontdoet hij zich in de 83e minuut van zijn Dongense cipiers, omspeelt de doelman en legt de bal beheerst tegen de touwen: 1-2. Daarna komen de vandaag geheel in het wit gestoken geelzwarten niet meer in de problemen en boeken zo hun zesde seizoenszege.

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?