MATCHDAY VANDAAG!!!! Er staan veel interessante wedstrijden op het programma.

Deelacties:

Na een Paasweekend, waarin slechts acht competitiewedstrijden op het programma stonden, gaan we nu de laatste fase van de competitie in. Voor vandaag staan er 71 wedstrijden op het programma van de 1e Klasse t/m de 5e Klasse. En wat voor wedstrijden! Vandaag zouden er al enkele beslissingen kunnen vallen en staan er heel wat interessante wedstrijden op het programma. Het wordt genieten, het is MATCHDAY!!

(Door Peter Bussers) In de 1e Klasse E heeft de nummer twee en de koploper van de 2e Periode, WNC, gisteren gelijkgespeeld tegen het degradatie vechtende Moerse Boys. Moerse Boys, dat de laatste vier jaar in de onderste regionen was te vinden en vorig seizoen degradeerde uit de 4e Divisie, hield de nummer twee voor de tweede keer dit seizoen op 0-0. Zowel Moerse Boys, dat vooral op eigen veld haar punten pakt en op vreemde bodem slechts tweemaal wist te winnen sinds augustus 2021, als WNC schieten eigenlijk weinig op met dat ene punt.

Door het gelijke spel mag het Roosendaalse RBC zich ook al officieus kampioen noemen. RBC staat momenteel vijftien punten voor op WNC dat nog vijf wedstrijden heef te spelen. Daarnaast heeft RBC een beduidend beter doelsaldo dan WNC (+46 om +18). RBC gaat vandaag op bezoek bij de nummer drie Emplina en heeft aan een punt genoeg om zich definitief kampioen te mogen noemen. Het eerste duel eindigde in een 3-0 overwinning voor RBC.

Hoewel elke wedstrijd nu natuurlijk belangrijk is staan er In de 1e Klasse F op papier niet echt noemenswaardige wedstrijden op het programma. De top van de ranglijst neemt het vandaag namelijk veelal op tegen de ploegen uit de onderste regionen. Zo ontvangt koploper Valkenswaard de nummer laatst Someren. Valkenswaard is reeds negen wedstrijden op rij ongeslagen en wist haar laatste vijf wedstrijden in winst om te zetten. Someren, daarentegen verloor vier van haar laatste zes wedstrijden en speelde de overige twee gelijk. De laatste overwinning dateert van 2 februari toen Someren zeer verrassend won de van de huidige nummer drie die vandaag vrij is SC Susteren. Het weekend daarvoor hield het ook Mierlo Hout op 1-1.

Laatstgenoemde ploeg moet vandaag in Kerkrade op bezoek bij Chevremont, dat zich de laatste weken enigszins leek te herstellen van een slechte start in 2024. Chevremont verloor haar eerste vier wedstrijden en moest maar liefst zeventien doelpunten incasseren. Uit haar laatste vier wedstrijden wist het echter zeven punten te pakken en verloor het alleen bij Deurne (3-0). Het eerste duel eindigde in een 5-0 overwinning voor het team van Raymond Koenraadt.

In de 2e Klasse D staan er sowieso twee hele leuke wedstrijden op het programma. Koploper De Valk, dat haar laatste competitiewedstrijd met 1-0 verloor bij de nummer drie Reusel Sport, gaat vandaag op bezoek bij de nummer negen Geldrop. Geldrop begon goed aan het seizoen maar zakte richting de winterstop af naar een nacompetitieplek. De tweede seizoenshelft zou beter moeten en het vertrouwen was er ook. Captain Wouter Verstraaten had zelfs de stiekeme hoop om nog mee te doen voor de periodetitel. Geldrop begon in 2024 nog met een nederlaag bij SV Laar, maar wist vervolgens zes wedstrijden op rij ongeslagen te blijven en te stijgen op de ranglijst en inderdaad een rol te spelen in de 2e periode.

Twee weken terug gingen de groen-witten echter met 4-2 onderuit tegen RKSV Heeze en staan ze opnieuw op een nacompetitieplek. De vraag is nu hoe Geldrop zich gaat herstellen met de wedstrijden tegen De Valk en Oirschot Vooruit in het vooruitzicht.

Oirschot Vooruit, de nummer twee, gaat vandaag op bezoek bij RKSV Heeze. Heeze is inmiddels terug te vinden op een vijfde plaats op de ranglijst en wist vier van haar vijf laatste competitiewedstrijden te winnen. RKSV Heeze is momenteel ook de ploeg met de minste verliespunten in de 2e Periode en wist eerder dit seizoen Oirschot Vooruit al met 1-3 te verslaan.

Middenmoters NWC en ZSV zouden zich vandaag wat lucht kunnen verschaffen in de strijd om klassenbehoud. NWC krijgt de nummer laatst FC Eindhoven/AV op bezoek. ZSV, dat vorige week werd uitgeschakeld in de beker, moet vandaag op bezoek bij de huidige nummer tien Brabantia dat sinds 3 december niet meer wist te winnen.

In de 3e Klasse C staat de kraker tussen HVV Helmond en de nummer twee Bruheze op het programma. Het eerste duel eindigde in een 2-6 overwinning voor HVV Helmond waardoor Bruheze ook de periode verloor. In Stiphout zullen ze vandaag, het duel tussen HVV Helmond en Bruheze, nauwlettend in de gaten houden. Koploper Stiphout Vooruit zelf, dat over Zuid I en Zuid II de minste goals tegen kreeg, neemt het vandaag op tegen de nummer laatst MVC’19 en zou zodoende misschien Bruheze, dat ook nog zal spelen Stiphout, Blerick en Sparta’18, op grotere afstand kunnen zetten.

In het rechterrijtje staan er ook enkele leuke duels op het programma. Zo neemt de nummer twaalf Hegelsom het op tegen de nummer tien SV United en treffen de nummers acht en negen elkaar, FCV Venlo en ONDO.

In de 3e Klasse D is de kampioen wel bekend. SBC, dat het vandaag gaat opnemen tegen de koploper van de 3e periode en de nummer vijf van de reguliere ranglijst RPC, staat momenteel dertien punten los met nog zeven wedstrijden te gaan. SBC heeft dus sowieso genoeg aan drie overwinningen in zeven wedstrijden maar wellicht is dat niet eens nodig. Concurrent Beerse Boys staat vandaag namelijk een enorm lastig uitduel te wachten bij de nummer vier Wilhelmina Boys, dat van haar acht wedstrijden in het jaar 2024 slechts een keer verloor (Hoogeloon 1-0).  Mocht SBC vandaag winnen en Beerse Boys komt niet verder komen dan een gelijkspel dan zou SBC volgende week, bij gunstige resultaten, de titel kunnen pakken bij DBS.

In de onderste regionen in de 3e Klasse D staan er ook leuke en spannende wedstrijden op het programma. Zo zullen het de nummer laatst en voorlaatst, Rood Wit V en Nijnsel, het tegen elkaar opnemen. De nummer twaalf RKVVO, dat haar laatste overwinning boekte op 3 december, ontvangt de nummer tien Braakhuizen.

In de 4e Klasse C leek Spoordonkse Boys regelrecht op het kampioenschap af te stevenen. Spoordonkse Boys leed twee weken terug echter haar eerste nederlaag thuis tegen concurrent FC Tilburg. Het verschil tussen beiden is nu acht punten waarbij de koploper wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Nog steeds geen vuiltje aan de lucht zou je dus zeggen. Toch is het resterende programma voor Spoordonkse Boys niet eenvoudig. Spoordonk gaat vandaag namelijk op bezoek bij de nummer vijf Baardwijk, dat thuis alleen nog maar verloor van FC Tilburg, en speelt o.a. ook nog tegen de nummers drie en vier Jong Brabant en Berkdijk.

FC Tilburg ontvangt vandaag de vermoedelijke degradant Blauw Wit’81.

In de 4e Klasse E is de spanning dus om te snijden. Dommelen is de koploper en heeft één punt meer dan Unitas’59, Bergeijk en RKGSV. Vandaag staat de absolute kraker van het weekend (wedstrijd van de week) Unitas’59-Dommelen op het programma. Bergeijk, dat één van haar laatste vier wedstrijden wist te winnen, krijgt Terlo op bezoek. Terlo pakte slechts één punt uit de laatste vijf wedstrijden en wist daarin bovendien slechts twee keer te scoren. RKGSV moet vandaag op bezoek bij de nummer laatst Hapert.

Ook in de onderste regionen staat een spannend duel op het programma namelijk de nummer elf ZSC tegen de nummer negen DOSL. Het team uit Leende lijkt daarin de favoriet. DOSL bleef namelijk in haar laatste vijf wedstrijden, waarvan het er drie won, ongeslagen en kreeg slechts twee doelpunten tegen. DOSL is ook de koploper in de 3e periode.

RKSVO, dat de eerste en tweede periode afsloot met een eerste plaats (tweede periode ging naar SVSH), kan vandaag bij gunstige uitslagen de titel in de 4e Klasse E pakken. Concurrent SVSH, dat momenteel op tien punten staat, speelt zondag om 12.00u al het lastige uitduel bij de nummer vier Neerkandia. SVSH, dat het eerste duel met Neerkandia met 4-2 won, wist de laatste drie wedstrijden in de competitie niet meer te winnen. Verliest het komende zondag bij Neerkandia dan weet RKSVO, dat haar wedstrijd om 14.30u begint, dat het bij winst op laagvlieger Rood Wit’67 kampioen is. Speelt SVSH gelijk of wint het dan zal het team uit Ospel nog een weekje moeten wachten. RKSVO speelt dan een uitduel bij concurrent SVSH.

In de 4e Klasse G staan er vandaag ook interessante wedstrijden op het programma. Titelfavoriet Lierop gaat vandaag op bezoek bij de nummer acht Bavos. Normaliter zou dit duel geen probleem op mogen leveren voor het team van Tim van Seggelen. Lierop, dat momenteel vier punten voorstaat op de nummer twee ASV’33, wist al haar wedstrijden in 2024 met overtuiging te winnen. Zo scoorde het o.a. zeven keer tegen MVC en De Braak. Vandaag moet het dus op bezoek bij Bavos waar het eerder in het seizoen met 4-1 van wist te winnen.

Misschien dat Lierop vandaag haar voorsprong wel kan uitbreiden. De nummer twee ASV’33 wacht namelijk een lastig uitduel bij de nummer zes Mifano, dat na de winterstop overigens wel een stuk minder presteert. Mifano won drie van de laatste vier thuisduels met ASV’33 en speelde eenmaal gelijk. Het eerste duel tussen ASV’33 en Mifano dit seizoen eindigde in een 2-0 overwinning voor het team uit Aarle-Rixtel.

Onderin spelen de nummer tien Rood Wit’62 en de nummer twaalf MVC, dat in de komende weken ook nog zal aantreden tegen de concurrenten De Braak, Bavos en SPV,  een uiterst belangrijk duel.

In de 4e Klasse I kan Avesteyn vandaag alleen de titel pakken wanneer het haar wedstrijd weet te winnen en WEC niet verder komt dan een gelijkspel.

Avesteyn, dat dit seizoen slechts tweemaal gelijkspeelde en de overige wedstrijden wist te winnen, speelt vandaag een uitduel tegen de koploper van de 3e Periode en de ploeg die in haar laatste drie duels ongeslagen bleef; FC de Rakt. Het team uit Uden won met 4-0 van Boskant en SCMH en pakte knap een punt bij de nummer twee WEC. Het eerste duel eindigde in een 3-0 overwinning voor Avesteyn.

De concurrent van Avesteyn, WEC, neemt het vandaag in Oss op tegen de nummer laatst Cito. De Ossenaren kenden net voor en na de winterstop een goede periode, maar zijn inmiddels door drie nederlagen in de laatste drie duels en twaalf doelpunten tegen wederom afgezakt naar de laatste plaats. Het eerste duel tussen WEC en Cito eindigde in een 4-1 overwinning voor de ploeg uit Wijbosch.

In de 5e Klasse D is Audacia de trotse koploper met zesenveertig punten uit achttien wedstrijden. Vandaag zouden daar drie punten bij moeten kunnen komen voor Audacia omdat het vandaag gaat opnemen tegen laagvlieger LSV uit Boxtel. LSV ging de laatste drie wedstrijden onderuit en wist geen enkele keer te scoren. Het eerste duel eindigde in een 0-5 overwinning voor de koploper.

Mocht Audacia inderdaad winnen dan zou het zomaar eens goede zaken kunnen doen in de strijd om het kampioenschap. Concurrent HMVV, dat op vier punten achterstand staat met een wedstrijd minder gespeeld, moet vandaag namelijk op bezoek bij de nummer vier De Bocht’80. Het eerste duel eindigde in een 0-1 overwinning voor De Bocht’80, dat op vijf punten achterstand staat van HMVV en negen op koploper Audacia. De nummer drie Boxtel, waar koploper Audacia volgende week bij op bezoek moet, is vandaag vrij.

In de 5e Klasse E staat ook zo’n spannend duel zoals HVV Helmond-Bruheze in 3C, en De Bocht’80-HMVV in 5D, op het programma. De nummer drie DVS neemt het namelijk tegen de nummer twee DOSKO’32. Het verschil tussen beiden bedraagt vijf punten. DVS won dit seizoen acht van de tien wedstrijden, speelde gelijk tegen Riethoven en verloor alleen van Tivoli (1-2). Het eerste duel eindigde in een 2-1 overwinning voor DOSKO’32, dat slechts twee punten achterstaat op koploper Steensel.

Wellicht dat koploper Steensel vandaag dus kan uitlopen op de ranglijst. Steensel speelt namelijk tegen de nummer twaalf DEES, waar het eerder met 0-3 van wist te winnen.

Steensel speelt volgende week overigens de topper uit bij DOSKO’32 en zal het ook nog moeten gaan opnemen tegen DVS (uit) en Riethoven (thuis). DOSKO’32 neemt het verder o.a. nog op tegen Knegselse Boys en Tivoli.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Peter Bussers
07 april 13:53
Neerkandia wint met 3-2 van SVSH en blijft daardoor zonder puntverlies in de 3e Periode. De winst van Neerkandia op SVSH betekent ook dat RKSVO vandaag bij een overwinning op Rood Wit'67 kampioen is
Peter Bussers
07 april 12:53
Bij de wedstrijd Neerkandia-SVSH is de (rust)stand momenteel 2-1. Blijft deze zo dan is RKSVO bij winst op Rood Wit'67 kampioen