Mat Nieuw Woensel brengt SVSH nauwelijks in gevaar

'We gaan de koploper het vuur aan de schenen leggen', zei Marcel van der Kamp, trainer van Nieuw Woensel voorafgaande aan het het duel tegen SVSH. Zijn spelers hadden de boodschap blijkbaar niet helemaal goed begrepen, want de Eindhovenaren speelden slap en brachten de tegenstander geen moment aan het wankelen.

Door Willem-Jan Schampers

Sterker nog; SVSH had bij de rust zomaar met 2-0 of 3-0 kunnen voorstaan. Hoewel de defensie van Nieuw Woensel, onder aanvoering van good old Tim Nelemans (eens een vermaarde spits bij onder meer FC Eindhoven, red.), het redelijk onder controle had, kregen de bezoekers toch enkele dotten van kansen. In de 19e minuut schoot Dennis Kanters de bal rakelings naast, na een vlotlopende aanval, en drie minuten later kwam Stefan Maas geheel vrij voor doelman Dennis den Hollander, maar zijn schot ging over.

Daarmee kwam Nieuw Woensel goed weg, ook al omdat de scheidsrechter in de 12e minuut weigerde een strafschop te geven, toen Tom van Zoggel door Kevin Bouwens onderuit werd gelopen. De aanvaller van SVSH had de bal anders voor het inkoppen gehad. Tot opluchting van de supporters van de thuisclub, wuifde de arbiter alle Somerense protesten weg. De eerste kans voor Nieuw Woensel viel pas in de 42e minuut te noteren. Een hard schot van Niels Perrenet werd gekeerd door de doelman en in de rebound lobde Louange Kinsungila de bal over het doel.

Mat
Zo eindigde de eerste helft, na een leuk en attractief begin, op een zeer bedenkelijk niveau. Van der Kamp: "We hadden de spelers echt goed voorbereid en hen gewezen op het belang van deze wedstrijd. We speelden echter veel te mat en lieten SVSH veel te veel voetballen. Pas heel laat in de tweede helft pakten we een gele kaart. We hadden er veel eerder 'op moeten klappen'. Aan dit gelijkspel hebben we niks. Ja, we hebben niet verloren, maar ik denk dat SVSH nu wel kampioen gaat worden."

Na de rust openden de gasten onmiddellijk de score. Maas kwam eindelijk een keer los van zijn directe tegenstander Wayne Thomas en verschalkte doelman Den Hollander in de verre hoek. Nieuw Woensel probeerde wel iets terug te doen, maar erg imposant was het niet was de zwartgelen lieten zien. In de 63e minuut dwong Jens van Mill met een machtig afstandschot de doelman van SVSH tot een geweldige redding. Nauwelijks een minuut later moest Smits opnieuw in actie komen, na weer een knal van Van Mill.

Onverwachts
Het spelpeil werd er intussen niet beter op, maar eigenlijk geheel onverwachts kwam Nieuw Woensel in de 82e minuut op gelijke hoogte. Een vrije trap van Nelemans zorgde voor een onoverzichtelijke situatie voor het doel van SVSH. Invaller Jordi Verhagen kreeg de kans om de bal in te koppen, maar een verdediger was hem voor. Een eigen doelpunt dus, maar de vreugde bij Van der Kamp en de rest van de bank was er niet minder om.

In de slotfase ging Nieuw Woensel nog op jacht naar de volle winst, maar was het juist SVSH dat dicht bij de tweede treffer was. Dennis Kanters schoot een vrije trap prima in, maar doelman Den Hollander redde fraai. Het was het laatste wapenfeit van een tegenvallend duel. Nieuw Woensel moet nog alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te halen; SVSH lijkt onbedreigd op de titel af te stevenen.