Marvilde wint overtuigend van Someren en pakt koppositie

Someren verliest topduel van Marvilde.
Marvilde doet goede zaken door de topper tegen Someren met 1-3 te winnen en pakt hiermee de koppositie in de 2e klasse H. 
De overwinning was verdiend op grond van de eerste helft. Na rust was de thuisclub gevaarlijker, maar de Veldhovense ploeg trok de overwinning over de streep. Evenals afgelopen zondag miste Someren-trainer Tim van Seggelen een handvol basisspelers wegens blessures en vlak voor het beginsignaal bleek ook Oelse Venhuizen niet helemaal wedstrijdfit.

In de eerste helft leek de zware bekerwedstrijd tegen Venlosche Boys nog in de benen te zitten bij de Somerenaren. Marvilde begon veel frisser aan het duel en al in de tiende minuut kwamen de gasten op voorsprong door de sterk spelende Twan Demin. Binnen het half uur leidde een snelle uitbraak over rechts tot een tweede doelpunt. Anwar Janssen werd diep gestuurd en schoot onhoudbaar binnen, 0-2. Vijf minuten voor rust deed Someren voor het eerst iets terug, maar het schot van Max Sonnemans werd eenvoudig gepakt door de doelman. Op slag van rust miste Ferry Aerts nog een derde mogelijkheid voor Marvilde. Hij kopte van dichtbij naast het doel.

Na de thee kwam Daan van Vlerken in de Somerense ploeg. De jonge middenvelder speelde goed en zijn teamgenoten leverden aanzienlijk meer strijd in het tweede bedrijf. Na goed druk zetten van Max Sonnemans kon Koen de Louw al snel de aansluitingstreffer aantekenen, 1-2. Koen was ook dichtbij de gelijkmaker, maar de bal verdween – nadat keeper Van Rooij al gepasseerd was, rakelings naast het doel. Terwijl Someren bleef drukken, liep het tegen een messcherpe counter aan. De inzet van Sil van Herwijnen werd nog gepareerd door Sil Joosten, maar in de rebound scoorde rechtsback Clint van Doorn alsnog.

De thuisclub liet zich niet uit het veld slaan en bleef vechten voor een beter resultaat. Luc Bouwmans kwam echter een teenlengte te kort en Koen de Louw strandde op doelman Van Rooij, waardoor de stand 1-3 bleef.

Marvilde heeft de koppositie nu overgenomen van Oirschot Vooruit , Someren is gezakt naar plaats 5.

Opstelling Someren: Sil Joosten, Ron van Stratum, Nick de Louw, Niels Schweren, Wesley vd Boomen, Joost vd Velden (46 Daan van Vlerken), Luc Bouwmans, Max Sonnemans, Dévi Fondon (69 Fabio Peters), Koen de Louw, Maico Meulen.

Marvilde wint overtuigend en dik verdiend in Someren (verslag Marvilde)
Vorige week donderdag won Marvilde in de 1e knock-out ronde thuis van Hapert (10-2), maar daarvoor had het de eerste topper in deze competitie tegen Mierlo Hout knap gewonnen. Vandaag moest het de eerder wegens corona afgelaste tweede topper spelen in en tegen Someren. Wedstrijden tussen Marvilde en Someren zijn altijd spannend en de uitslag ligt meestal dicht bij elkaar. Vandaag was er niet veel spanning, daarvoor waren de bezoekers te goed. In de eerste helft was Someren kansloos en kansenloos. Marvilde daarentegen had meerdere grote mogelijkheden en had met een grotere voorsprong (dan 0-2) kunnen gaan rusten. In de tweede helft was de concentratie in de eerste minuten weg en kon Someren met een gelukkig doelpunt de spanning terugbrengen. Hierna pakte Marvilde de draad weer op en na de 1-3 kwam het eigenlijk niet meer in gevaar.

In de 10e minuut kwam Robbert Born over de as op en schoot vanaf 25 meter. De bal werd geblokt en kwam zo aan de linkerkant bij Ferry Aerts terecht. Zijn voorzet werd midden voor het doel op 13 meter aangenomen en ingeschoten door Twan Demin, 0-1. Vijf minuten later kreeg Clint van Doorn de bal aan de rechterkant in de diepte van Sil van Herwijnen. Zijn inzet in het strafschopgebied ging te wild naast. In de 27e minuut had Sil van Herwijnen een schitterende actie in huis en gaf de bal daarna op Anwar Janssen aan de rechterkant. Aangekomen in het strafschopgebied schoot Anwar de bal in de verre hoek, 0-2. Nog net vòòr het half uur werd Ferry Aerts aan de linkerkant diep gestuurd. Op de rand van het strafschopgebied dacht hij doelman Sil Joosten te verschalken met een lob, maar die was net te laag, waardoor de doelman van Someren redding kon brengen.

Na de rust was er in de 48e minuut nog een goede aanval van Marvilde. Twan Demin maakte zich prima vrij rond de middenlijn en gaf diep op Ferry Aerts aan de linkerkant. Hij sneed het strafschopgebied in, maar zijn schot ging over de kruising (waar een balletje breed misschien een betere optie was geweest). Hierna leek de concentratie even weg te zijn wat dan ook in de 53e minuut een doelpunt voor Someren opleverde. De verdediging van Marvilde dacht een aanval uit te verdedigen, maar in de kluts viel deze zomaar voor de voeten van Koen de Louw. In het strafschopgebied iets aan de rechterkant haalde hij doeltreffend uit, 1-2. Drie minuten later mocht hij dit nog een keer proberen, maar nu uit een veel lastigere hoek. Nu ging de bal voor het doel langs. Hierna pakte Marvilde de draad weer op en na een prima bal van Clint van Doorn aan de rechter kant op Anwar Janssen, mocht Anwar alleen op doelman Joosten af gaan. Zijn inzet werd met de voeten tegengehouden, maar Clint was doorgelopen en kon de 1-3 in het lege doel plaatsen. Hierna waren er schoten van Mark van Doorn, in het strafschopgebied naast, en Ferry Aerts vanaf 30 meter in de handen van Sil Joosten. In de 72e minuut gaf Koen de Louw de bal vanaf rechts voor, waarna Luc Bouwmans langs de bal trapte op 15 meter van het doel. Een paar minuten later dook Koen de Louw voor Sam van Rooij op, maar de doelman van Marvilde was de baas. Marvilde consolideerde de voorsprong en Someren was niet in staat om meer gevaar te stichten en dus behaalde Marvilde een mooie overwinning.

Na de overwinning van vandaag neemt Marvilde voor het eerst dit seizoen de koppositie in in de 2e klasse H. De ploeg die tot nu toe koploper was, Oirschot Vooruit, komt als derde van het rijtje toppers a.s. zondag op bezoek in Meerveldhoven. Met dezelfde instelling als vandaag moet ook tegen deze tegenstander een goed resultaat mogelijk zijn.

Opstelling Marvilde: Sam van Rooij, Wouter van Vark, Robbert Born, Nick van den Boomen, Clint van Doorn, Yurjen de Jongh, Mark van Doorn, Twan Demin (90. Dennis van de Weijer), Ferry Aerts (90. Jordan Bujitu), Sil van Herwijnen (82. Sander Megens), Anwar Janssen (77. Mathijs de Bie)

 

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?