Marvilde-routinier Tayfun Yilmaz multi-inzetbaar

Deelacties:

Door Willem-Jan Schampers’’
Met zijn 36 jaar is Tayfun Yilmaz de routinier van Marvilde. Toch lijkt er nog geen sleet te zitten op de rappe aanvaller, die momenteel noodgedwongen als linkervleugelverdediger staat opgesteld. “Dat is het voor- of nadeel als je multi-inzetbaar bent”, lacht Yilmaz, die met Marvilde uitstekend aan de competitie is begonnen. Zondag wacht de topper tegen Mierlo Hout.

Evenals de Helmonders, is de ploeg van trainer Harjan de Wit nog ongeslagen. Marvilde is eerste, met negen punten uit drie wedstrijden; Mierlo Hout is derde, met zes uit twee. Daartussen in staat NWC, met zeven punten uit drie duels. “Natuurlijk zegt het nog niks, maar ik schat zo in dat dit wellicht ook de teams zijn die gaan strijden om het kampioenschap. Vlak Someren en Valkenswaard niet uit, maar ik denk dat wij met Mierlo Hout wel de meeste kans maken. Mits we alle spelers binnenboord kunnen houden en niet te veel te maken krijgen met schorsingen en blessures.”

En laat nu een schorsing van Robbert Born, die in de wedstrijd tegen Someren een rode kaart kreeg, de reden zijn dat Yilmaz tijdelijk in de verdediging is geposteerd. “Ach, het was wel even wennen, maar het gaat me volgens mij wel aardig af. Natuurlijk speel ik het liefst voorin, maar bij Marvilde spelen we sowieso met opkomende backs, dus ik stoom geregeld op aan de zijlijn. Verdedigend laat ik wel eens een steekje vallen, maar dit probeer ik te compenseren met mijn snelheid en door hard te werken. De trainer weet echter waar ik het beste tot mijn recht kom: als links- of rechtsbuiten.”

Karakter
Zoals gezegd, doet Marvilde het tot nu toe hartstikke goed, als geeft Yilmaz toe dat het niet alleen met oogstrelend voetbal gebeurt, maar ook met een voorbeeldige inzet. “Tegen Braakhuizen speelden we de eerste helft voortreffelijk, maar na rust was het een stuk minder. Op karakter trekken we die wedstrijd dan toch over de streep.” Marvilde won met 3-5, onder meer door twee treffers van spits Twan Demin. “Hij doet het uitstekend en loopt volgens mij bijna 2 op 1. Het is wel lekker om zo’n speler er bij te hebben. Al moet ik zeggen dat over de hele linie een heel aardige selectie hebben. Een mooie combinatie van goede, balvaardige spelers en harde werkers.”

Ondanks zijn gevorderde ‘voetballeeftijd’ toont Yilmaz wekelijks aan dat hij nog prima mee kan op tweede klassenniveau. “En op maandagmorgen stap ik nog steeds monter uit mijn bed. Ik denk dat ik geluk heb met mijn lichaam. Vroeger had je bij Marvilde Danny Das, die kwam op maandag strompelend de trap af. Hij is op zijn dertigste gestopt. Ik ben niet bang om het duel in gaan en ontzie mezelf niet tijdens een wedstrijd. Afkloppen, over een half jaar kan het allemaal over zijn. Laat ik nog maar lekker elke wedstrijd genieten. Zolang ik fit blijf, ga ik door.”

Mierlo Hout
Voor komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Mierlo Hout op het programma. Bij winst voert Marvilde alleen de ranglijst in de tweede klasse H aan. “Dit wordt een heel karwei”, weet Yilmaz. “Zij hebben een heel complete ploeg, met op alle posities sterke spelers. Met name hun nummer 10 (Chafik Mezziani, red.) blijkt heel goed te zijn. Hij bepaalt er alles. Ik ben benieuwd. Het is gewoon een hele leuke competitie, met diverse teams die aan elkaar zijn gewaagd. Zondag kunnen we goede zaken doen, ook met het oog op de eerste periode.”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Yvonne
08 oktober 12:49
Ja het is altijd een plezier om naar je te gaan kijken ik kan er erg van genieten, vooral je sportiviteit, je bent gewoon een lekker jong.
Groetjes je moeder.
tinus
08 oktober 10:39
succes tayke en heel het team kan er jammer genoeg niet by zyn corona