Marvilde kampioen na zwaarbevochten zege

Deelacties:

Marvilde mag zich zondag de eerste kampioen in de regio noemen. De Veldhovenaren versloegen middenmoter De Valk met 2-1 en zagen Oirschot Vooruit (2-2 tegen SV Valkenswaard) en Sparta'25 (0-1 verlies tegen Hilvaria) puntverlies lijden. Over een heel seizoen is Marvilde absoluut de terechte kampioen, maar wat ging het zondag moeizaam tegen een prima spelend De Valk.
Door Willem-Jan Schampers

Dit vond ook trainer Frank Weijers die zijn ploeg vrijwel de gehele wedstrijd zag ploeteren. "We speelden in een veel te laag tempo en hadden moeite met de strijdwijze van De Valk. Zij speelden 4-4-2 en waren hartstikke gevaarlijk met hun opkomende backs en hun snelheid voorin. Pas nadat we de 1-1 maakten, begonnen we er weer een beetje in te geloven en dat we dan nog de winnende maken in blessuretijd is misschien wel het geluk van de kampioen. Als je de gehele competitie niet verliest, pak je terecht de titel, maar pffff... wat maken we het onszelf soms moeilijk."

Een stukje verderop stond Ferry Aerts te genieten van een biertje. "Sil schoot mijn voorzet lekker in. Het was een zwaarbevochten overwinning. De Valk speelde gewoon heel goed en gaf ons weinig ruimte. Als ze na de rust 0-2 maken, is het over en uit. Gelukkig was onze keeper in topvorm en hield hij ons op de been. Na pakweg zeventig minuten maakten we dan toch gelijk en zag je dat bij de tegenstander de krachten langzaam wegvloeiden. Toch moesten we blijven oplettten met hun snelle counters. Heerlijk om dan in de blessuretijd nog te winnen. En kampioen te worden!"

Serieuze kans
Eerlijk is eerlijk, halverwege de tweede helft geloofde eigenlijk niemand bij Marvilde nog dat vandaag het kampioenschap kon worden gevierd. De bezoekers uit Valkenswaard leidden met 0-1 en de ploeg van Weijers had alle moeite om een serieuze kans te creeëren. Bovendien was De Valk enkele malen dichtbij de 0-2 en was het aan doelman Sam van Rooij te danken dat Marvilde in de wedstrijd bleef. Hij redde fraai bij kansen voor Luc Nouwen, Brian Vermeer en Sam Poos.

Met de laatste is een opvallende speler genoemd. Normaliter speelt de jongeling als aanvaller, maar tegen Marvilde stond hij rechtsback. Hij deed dit uitstekend en was een van de uitblinkers van De Valk. Zijn rushes waren steeds gevaarlijk en hij stond ook aan de basis van de 0-1. De pass op Joran Vermeulen was niet helemaal zuiver, maar de topscorer van De Valk schoot knap in. De voorsprong was niet eens onverdiend te noemen, want de Valkenswaardenaren toonden een tomeloze inzet hadden met Robin Smets nog een uitstekende speler in de gelederen.

Strafschop
Na de rust probeerde Marvilde het wel, maar het tempo lag te laag en De Valk bleeft eenvoudig overeind. Via Nouwen (na goed voorbereidend werk van Joost Thomassen) en Vermeer waren de bezoekers dichtbij de 0-2, terwijl Marvilde slechts gevaarlijk was met een schot van Nick van den Boomen, dat op de lat belandde. In de 68ste minuut werd het echter toch 1-1. Een vrije trap van Anwar Janssen bereikte Twan Demin, die van dichtbij hard inkopte. Doelman Dennis Verhoeven was kansloos.

Beide trainers wisselden nog een paar keer, maar het leek er niet op dat er iets zou veranderen aan de stand. De Valk claimde nog een strafschop, toen Ferre Devos onderuit werd gehaald. Scheidsrechter Marvin Lahaije zag er echter geen overtreding in, zoals hij eerder ook een pingel weigerde te geven, toen Clint van Doorn van Marvilde neer ging in het zestienmetergebied van De Valk. In de 81ste minuut was Poos nog dicht bij de 1-2, maar zijn schot werd knap gered door Van Rooij.

Korte hoek
Waar iedereen al dacht aan een gelijkspel, sloeg Marvilde in de uiterste slotfase alsnog toe. Nadat eerder Janssen de 2-1 al op zijn schoen had gehad (moedige redding Verhoeven, red.), was het Aerts die eindelijk een keer los kwam van zijn directe tegenstander en de bal laag voorzette. Sil van Herwijnen was bij de eerste paal ter plaatse om de bal voorbij Verhoeven te knallen. De blijdschap bij Marvilde was enorm en had nog groter kunnen zijn als Van Herwijnen ook nog de 3-1 had binnengeschoten. Verhoeven redde echter fraai.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lahaije werd er druk getelefoneerd en geappt. Toen bleek dat zowel Oirschot Vooruit als Sparta'25 puntverlies hadden geleden, kon het feestgedruis echt losbarsten. Marvilde is de meer dan terechte kampioen in de tweede klasse H. De blauwwitten bleven ongeslagen en hebben maar liefst zeventien punten meer dan de nummer 2, Oirschot Vooruit.

Opstellingen
Marvilde:
1. Sam van Rooij, 2. Clint van Doorn, 3. Wouter van Vark (5. Jorg Vroomen), 4. Mark van Doorn (11. Tayfun Yilmaz), 6. Yurjen de Jongh, 9. Sil van Herwijnen, 10. Twan Demin, 14. Ferry Aerts, 16. Anwar Janssen (15. Mathijs de Bie), 26. Nick van den Boomen, 28. Robbert Born.

De Valk: 1. Dennis Verhoeven, 2. Sam Poos, 5. Wouter van Son, 9. Luc Nouwen (11. Max Leidermeijer), 10. Joran Vermeulen (6. Niels van Gerven), 17. Ferre Devos, 20. Joost Thomassen (16. Antwan Rijkers), 21. Luuk Broers, 22. Brian Vermeer (7. Cas Kuipers), 23. Aart Verberne, 25. Robin Smets.

 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Reusel Sport
03 mei 7:19
Vanuit Reusel willen wij Marvilde feliciteren met het behaalde kampioenschap.
Delut
02 mei 11:08
Marvilde gefeliciteerd met het verdiende kampioenschap. Succes in de 1ste klasse. En feest ze
Marc Jansen
02 mei 9:47
Van harte gefeliciteerd mannen!!!!
Leuntje Kanters
02 mei 9:46
Proficiat Herman mooi is dat.
Sparta'25
02 mei 9:38
Marvilde gefeliciteerd met het verdiende kampioenschap, namens selectie en bestuur van Sparta'25.
Beerse Boys
01 mei 22:25
Marvilde, namens Beerse Boys van harte gelukgewenst met de titel in 2H. De indrukwekkende voorsprong op de rest laat geen twijfel welke ploeg dit seizoen het sterkste was.
José van den Bogaard
01 mei 22:23
Geweldig. Proficiat
Duran Swinkels
01 mei 21:57
Las ook het interview met Erwin van Kasteren. Maakt hem niet uit 1e, 2e of 3e klasse. Denk dat ie nu boven op de tafel staat. Proficiat Marvilde.
René Walraven
01 mei 21:54
Oppermachtig in de 2e klasse. Geweldig team ook. Gefeliciteerd!
Mike Senders
01 mei 20:55
Gefeliciteerd Marvilde met het kampioenschap🎊🥳💪
Bram en Wilma Louwers
01 mei 20:50
Proficiat mannen, mooie prestatie!
AVE volger
01 mei 20:42
Is ook niet zo verwonderlijk met deze kwalitatieve goede spelersgroep.
Danny Sanders
01 mei 20:41
Proficiat Marvilde en hele mooie gezellige club
UNA
01 mei 20:20
Marvilde van harte met het behaalde kampioenschap!
Pat Looij
01 mei 20:19
gefeliciteerd🎉🥳🍺
Jeroen Vermaas
01 mei 20:18
Van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap. Veel plezier en geniet van deze top prestatie.
Mierlo Hout
01 mei 19:54
Marvilde gefeliciteerd met het verdiende kampioenschap.
Devid Piening
01 mei 19:54
Feesten nu proficiat allemaal
Colinda Smits
01 mei 19:53
Gefeliciteerd allemaal
Tommy Van de Wiel
01 mei 19:52
Gefeliciteerd mannen!
Erik van rooij
01 mei 19:48
Gefeliciteerd met jullie kampioenschap
Marleen Aerts Liebregts
01 mei 19:42
Gefeliciteerd mannen
Veldhoven
01 mei 19:41
Marvilde, mooie prestatie en op naar de hoofdklasse!
Rob Van de Schoot
01 mei 19:40
Gefeliciteerd mannen. Dik verdiend
Martie Van de Rijt
01 mei 19:39
Gefeliciteerd met jullie terechte kampioenschap
Mart Peters
01 mei 19:39
Congratz marvilde
Mierlo-Hout
01 mei 19:36
Namens Mierlo-Hout van harte gefeliciteerd met het welverdiende kampioenschap! Geniet ervan samen!!
NWC Asten
01 mei 19:03
Namens NWC Asten gefeliciteerd met het verdiende kampioenschap.
Mingo Smulders
01 mei 19:02
Gefeliciteerd toppers!
Monique Robbesom
01 mei 19:02
Gefeliciteerd Marvilde 1
Rick van den Bogaard
01 mei 19:01
Gefeliciteerd marvilde wederom top prestatie 👍
Joost Van Zanten
01 mei 19:01
Wat een mooie prestatie!! Marvilde hopsasa
ToeterJan TJ
01 mei 19:00
Gefeliciteerd 🎺🎺🎺🎺🎺🎺
EFC
01 mei 18:45
Marvilde, gefeliciteerd met jullie dik verdiende kampioenschap. Wij kijken weer uit naar onze mooie (derby)wedstrijden in de 1e klasse. Geniet van het feest(en). Bestuur vv EFC
OV
01 mei 18:35
Oirschot Vooruit feliciteert Marvilde met het vandaag behaalde kampioenschap, een welverdiende titel voor de mannen uit Veldhoven!
Hilvaria
01 mei 18:27
Nmens Hilvaria gefeliciteerd en succes in de 1e klasse
Rkvvo
01 mei 18:17
Van harte gefeliciteerd, er stond geen maat op jullie dit seizoen. Een heel goed collectief. Veel plezier de komende dagen.
Sv Valkenswaard
01 mei 17:31
Marvilde proficiat. Dik verdiend!
Freek Janssen
01 mei 17:27
Marvilde gefeliciteerd met jet kampioenschap!
Ton Verbeek
01 mei 17:25
Gefeliciteerd! Terechte kampioen
Marco van den Braken
01 mei 17:13
Marvilde, supporters , spelers en begeleiding.... gefeliciteerd met het behaald kampioenschap. Fantastisch gedaan! Geniet van het feest....