Marvilde en Oirschot Vooruit delen de punten in topper 2H

Roland Schuermans, trainer van Oirschot Vooruit, kon na afloop van de topper tegen Marvilde wel leven met de 2-2 einduitslag. Al had er volgens de jarige oefenmeester (hij werd zondag zestig, red.) misschien meer ingezeten. “In de eerste helft was Marvilde de betere ploeg, maar na rust hadden we ook zomaar kunnen winnen. In de slotfase waren we heel dicht bij de 2-3.”

Door Willem-Jan Schampers

Eerlijkheidshalve had het bij de rust ook 2-0 of 3-0 voor Marvilde kunnen staan, maar verzuimde de thuisclub het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. “Klopt”, aldus Schuermans, “maar anderzijds moeten we na een kwartier gewoon op voorsprong komen, toen Job van Gestel vrij voor het doel de bal tegen hun doelman op schoot. Het kwam de groenwitten duur te staan, want zes minuten later was het aan de andere kant wél raak. Een hoekschop van Yurjen de Jongh bereikte Twan Demin die de bal onhoudbaar binnen knalde: 1-0.

In deze fase dreigde OirschotTo Vooruit overlopen te worden door de ploeg van trainer Frank Weijers. In de 22ste minuut kopte Clint van Doorn de bal kiezelhard op de lat boven doelman Niels Stockmans. En niet veel later schoof Sil van Herwijnen de bal door de benen van de Oirschot Vooruit-keeper, maar kon Job van Gestel nog net vóór de doellijn redding brengen. In de blessuretijd kwamen de gasten onverwachts nog op gelijke hoogte. Een hard schot van Joris Swaanen werd door doelman Sam van Rooij niet afdoende gekeerd, waarna Alex van Overdijk van dichtbij de bal inkopte.

Doordrukken

In de rust wisselde Schuermans de wat flegmatieke Daan Hagemeier voor Luke van Kollenburg. De supersnelle vleugelspits bezorgde zijn directe tegenstander Clint van Doorn de nodige kopzorgen. Zo ook in 59ste minuut, toen de Marvilde-back in de sprint werd geklopt en Van Kollenburg de bal beheerst voorbij Van Rooij schoot. Het betekende de 2-2, want nauwelijks een minuut eerder rondde Ferry Aerts een voorzet van Van Doorn schitterend af en bezorgde hij zijn ploeg de luid bejubelde 2-1 voorsprong. De blijdschap was dus van korte duur… Schuermans: “We hadden toen moeten doordrukken. Jammer dat dit niet lukte.”

Waar Marvilde in de beginfase van de tweede helft nog twee goede kansen kreeg, via Van Herwijnen en Aerts, was het na de 2-2 vooral Oirschot Vooruit dat de klok sloeg. In de 67ste minuut kogelde Bram van Straten de bal op de vuisten van doelman Van Rooij en drie minuten later slalomde Fons Meeuwis door de Veldhovense defensie, maar werd op het allerlaatste moment nog gestuit. Aerts had in de 78ste minuut de thuisclub weer op voorsprong moeten schieten, maar de linkervleugelspits schoot voorlangs.

Schietkans
Oirschot Vooruit was uiteindelijk nog het dichtst bij de overwinning. Er waren kansjes voor Bram van Straten en Fons Meeuwis.  In de 85ste minuut kon Van Kollenburg op links vrij oprukken en had de 2-3 op zijn schoen. Zijn inzet verdween echter niet in, maar naast het doel. Ook Koen Versteden kreeg een vrije schietkans. Ter hoogte van het zestienmetergebied kreeg hij de bal in zijn voeten aangespeeld en drukte af voor de beslissende treffer. Van Rooij redde echter een punt voor Marvilde.

Marvilde: 1. Sam van Rooij, 2. Clint van Doorn, 3. Wouter van Vark, 4. Mark van Doorn, 6. Yurjen de Jongh, 10. Twan Demin, 12. Sil van Herwijnen (15. Mathijs de Bie), 14. Ferry Aerts, 16. Anwar Janssen (18. Sander Megens), 26. Nick van den Boomen, 28. Robbert Born.

Oirschot Vooruit: 1. Niels Stockman, 2. Koen van Heerebeek, 3. Daan van Nunen, 4. Job van Gestel, 5. Alex van Overdijk, 6. Bram Meeuwis, 7. Bram van Straten, 8. Joris Swaanen, 9. Fons Meeuwis, 10, Koen Versteden (14. Koos Gloudemans), 11. Daan Hagemeier (15. Luke van Kollenburg).