Mark Werts en RPC strijden tegen PSV/AV om koppositie in derde klasse

Deelacties:

PSV/AV-RPC in de derde klasse D is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een interview met Mark Werts, routinier bij koploper RPC.

Door Willem-Jan Schampers
Afgelopen seizoen was Mark Werts (32) nog aanvoerder bij eersteklasser Geldrop. De middenvelder had het dan ook prima naar zijn zin op sportpark De Kievit. Toch kon hij de ‘lokroep’ van zijn voetbalvrienden Patrick Philippart en Rick Wijnen niet langer weerstaan en verkaste naar RPC. Weliswaar twee niveaus lager, maar Werts heeft er nog geen moment spijt van. RPC is de trotse koploper in de derde klasse D.

Bij de Eindhovense club speelt hij nu dus samen met diverse bekenden. Naast zijn oud-teamgenoten Philippart en Wijnen, heeft Werts ook een gezamenlijk verleden met trainer Ruud van der Rijt. “Ik heb met Patrick en Rick bij Nuenen gespeeld en Patrick was hierna ook mijn ploeggenoot bij UDI’19 en Geldrop. Het heeft tussen ons altijd ontzettend goed geklikt en het is mooi dat hier nu weer samen kunnen spelen. En met Ruud heb ik vroeger in de jeugd en de selectie van FC Eindhoven gevoetbald. Dus het is wel bijzonder dat ik hem bij RPC weer tegenkom.”

Het is begrijpelijk dat Werts bij RPC is neergestreken, maar tegelijkertijd is het opvallend dat hij – als een speler die altijd op behoorlijk niveau heeft gespeeld (hoofd- en eerste klasse, red.) – bewust een paar stapjes terug doet. “Ik snap dat mensen dat vragen. Ik ben immers pas 32 jaar. Maar niet alleen heeft RPC een heel goed elftal en denk ik dat we zeker kunnen meedoen om het kampioenschap én promotie naar de tweede klasse, maar ik vind het ook wel lekker om hier weer in de buurt te spelen. Met Geldrop speelden we in de Limburgse klasse en hadden we toch geregeld verre uitwedstrijden.”

Ervaren

Met Werts heeft RPC een ervaren kracht binnen gehengeld. Hij speelde in de jeugd bij ESV en werd hierna gescout door FC Eindhoven. Hij bracht het uiteindelijk tot de selectie, maar – zoals bij veel talentvolle beloften vanuit het amateurvoetbal – bleef een échte doorbraak op profniveau uit. In 2009 ging Werts daarom naar Nuenen en met deze club promoveerde hij in het seizoen 2011-2012 naar de hoofdklasse. Zes seizoenen droeg jij het groenwit van Nuenen en maakte toen de overstap naar UDI’19. Daar bleef hij maar een jaar en vervolgens stond Geldrop op de stoep. In totaal heeft hij vijf seizoenen voor de formatie van trainer Pierre van den Eeden gespeeld.

En nu dus RPC. “We hebben een leuke groep, met diverse ervaren jongens van rond de dertig jaar, maar ook daarboven. En daarnaast enkele jonge gasten. Ik denk dat die mix er voor zorgt dat we nu zo goed draaien. We laten ons niet zo snel gek maken, ook als het even niet loopt. We hebben tot nu toe nog alles gewonnen, niet met hele grote cijfers, maar ik heb nog bij geen een wedstrijd het gevoel gehad, dat we de winst niet over de streep zouden trekken. Ondanks dat we Patrick moeten missen vanwege een blessure en ook onze doelman Bas Santema langere tijd uit de running is. Zijn vervanger Max van der Linden doet het echter uitstekend.”

Balans
Verdedigende middenvelder Werts is de afgelopen jaren – afkloppen – gevrijwaard van blessures. “Goed voor jezelf zorgen en een beetje mazzel hebben, denk ik. Samen met Sander Bertels zorg ik voor de nodige routine op het middenveld van RPC en voor de balans in het elftal. Dat gaat uitstekend. Vandaar ook dat we na vijf wedstrijden nog steeds ongeslagen zijn.” De tegenstander van zondag, PSV/AV speelde tot nu toe zes duels en verloor alleen van Hoogeloon.

Werts: “Hoogeloon heeft een goed team. Ik kan me voorstellen dat PSV hiervan heeft verloren; wij hadden het er ook moeilijk tegen” (RPC won uiteindelijk met 4-2, red.). Zondag gaat het op sportpark De Herdgang om de koppositie in de derde klasse D. “Als we winnen, houden we PSV, Unitas’59, Bladella en Gestel achter ons”, oordeelt Werts. “Dat zijn toch onze grootste concurrenten. Met Hoogeloon als gevaarlijke outsider. We gaan er dus alles aan doen om de drie punten mee naar huis te nemen.”

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Boerke
06 november 13:46
Toppertje die Wertsie
Ben Aarts
05 november 23:18
Mooi interview Wertsie, pak ff die snotneus van mij aan die nu in de goal meedoet….. Gas er op💪