Mariahout wil graag in spoor van koploper Avesteyn blijven

Deelacties:

Mariahout-Avesteyn in de vierde klasse I is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. Een heuse topper tussen de nummer 1 en 2, die eerder werd afgelast vanwege het slechte weer. Het verschil tussen beide ploegen is vier punten, dus als Mariahout in het spoor van de koploper wil blijven, moet er worden gewonnen.

Door Willem-Jan Schampers
Mariahout wist vorig seizoen lange tijd te verrassen, maar moest in de beslissende fase van de competitie het kampioenschap toch aan Nijnsel laten. In de nacompetitie ging de ploeg van trainer Freddy Vermeulen al in de eerste ronde onderuit tegen DBS (2-1).

Ook nu kenden de geelblauwen weer een uitstekende start. In het bekertoernooi werd drie keer gewonnen. ELI (1-3), Keldonk (5-3) en Mifano (4-1) werden verslagen. Morgen speelt Mariahout thuis tegen derdeklasser Margriet. Als dit duel wordt gewonnen, is in de achtste finale het tweede team van NWC de tegenstander.

FC De Rakt, (4-4), VOW (0-0) en FC Uden (2-2) hielden Mariahout hierna in de competitie nog op een gelijkspel, maar vervolgens werden overwinningen geboekt op Cito (6-2), WEC (1-4), Boskant (3-0), SCMH (2-4), Herpinia (2-4), FC Schadewijk (2-1) en SSA Vesta’19 (0-1).

Topper
Door deze resultaten staat Mariahout nu op de tweede plaats in de vierde klasse I, met 24 punten uit 10 wedstrijden. Koploper is Avesteyn, met 28 uit 10. In de tweede periode staat Mariahout wél bovenaan, met 2 punten voorsprong op Avesteyn (winnaar van de eerste periodetitel) en 3 op FC Uden en SCMH. Wil de ploeg van trainer Vermeulen dus mee doen om de prijzen, dienen de punten zondag in eigen huis te blijven.

De topper op sportpark De Heibunders in Mariahout begint zondag om 14.00 uur.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Volger
26 januari 19:42
De klasse van vorig jaar leek me niet zo sterk als deze. Maar Wec en Mariahout zijn wel ver gekomen in beter en winst van Asv, de Braak, Mifano en Eli uit andere 4deklasse. Het is altijd speculeren maar vaak ook allemaal afhankelijk van niet teveel blessures bij deze kleine clubs.
@kenner
26 januari 18:26
Dat zegt dan meer wat over de zwakte van die 3e klasse
@kenner
26 januari 15:56
Dat zegt dan meer over de competities richting Limburg, aangezien Stiphout, Bruheze en HVV ook richting Limburg zitten. WEC stond tevens in de bekerwedstrijd met 3-0 voor in de rust tegen ASV. De koploper van de Helmondse 4e klasse tegen de nummer 4 van 'de zwakkere hoek'.
Kenner
26 januari 12:57
@competitie Mee eens. Kijk maar naar bijvoorbeeld de Helmondse 4e klasse. Stiphout, Bruheze en HVV zaten afgelopen jaren in deze klasse, en staan nu allemaal in de top 3. Ook zaten MVC en Liessel in de nacompetitie voor degradatie. Deze ploegen konden zich makkelijk handhaven in de nacompetitie. Liessel nu weer in de andere 4e klasse richting Limburg en staat hier in de subtop.
Vergeet maar
25 januari 18:16
Mariahout krijgt elke wedstrijd wel een paar goals tegen,en je krijgt nu een heel,sterke verdediging tegen
Competitie
25 januari 17:04
Dit is toch wel de zwakkere hoek van de regio. Clubs die vanuit deze kant de nacompetitie spelen lijken het volgens mij altijd af te leggen. Of zie ik dat verkeerd?
Toeschouwer
25 januari 15:07
Kom op die Marianen!