Mariahout wil graag in spoor van koploper Avesteyn blijven

Deelacties:

Mariahout-Avesteyn in de vierde klasse I is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. Een heuse topper tussen de nummer 1 en 2. Avensteyn is nog zonder puntverlies, dus als Mariahout in het spoor van de koploper wil blijven, moet er worden gewonnen.

Mariahout wist vorig seizoen lange tijd te verrassen, maar moest in de beslissende fase van de competitie het kampioenschap toch aan Nijnsel laten. In de nacompetitie ging de ploeg van trainer Freddy Vermeulen al in de eerste ronde onderuit tegen DBS (2-1).

Ook nu kennen de geelblauwen weer een uitstekende start. In het bekertoernooi werd drie keer gewonnen. ELI (1-3), Keldonk (5-3) en Mifano (4-1) werden verslagen. FC De Rakt, (4-4), VOW (0-0) en FC Uden (2-2) hielden Mariahout hierna in de competitie nog op een gelijkspel, maar vervolgens werden forse overwinningen geboekt op Cito (6-2), WEC (1-4), Boskant (3-0) en SCMH (2-4).

Topper

Door deze resultaten staat Mariahout nu op de tweede plaats in de vierde klasse I, met 15 punten uit 7 wedstrijden. Koploper is Avesteyn, met 18 uit 6. De club uit Heeswijk-Dinther zou donderdagavond inhalen tegen SSA Vesta'19, maar dit duel is afgelast. De eerstvolgende wedstrijd is dus komende zondag, in en tegen Mariahout.

Als Vermeulen en zijn mannen nog kans willen maken op de eerste periodetitel, zijn zij slechts gebaat bij winst. Dit moet dan gebeuren zonder Huib van Zutphen, die in de wedstrijd tegen SCMH tegen een ongelukkige rode kaart opliep. De topper op sportpark De Heibunders in Mariahout begint zondag om 14.00 uur.

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?