Mariahout krijgt lesje in effectiviteit en lijdt zware nederlaag tegen koploper

Na nauwelijks vijftien minuten keek trainer Lenard Weber van Avesteyn met enig ongeloof naar het scorebord. De koploper in de vierde klasse I leidde in de topper tegen Mariahout al met 0-4. Freddy Vermeulen, zijn collega aan de andere kant, was heel wat minder vrolijk. De thuisploeg kreeg een lesje in effectiviteit en kwam met 0-6 uiteindelijk nog goed weg. Een stand die trouwens al bij de rust was bereikt.

Door Willem-Jan Schampers

En dan was de eerste grote kans nog voor Mariahout! Reeds in de eerste minuut kreeg Stijn van den Heuvel de bal op een presenteerblaadje van Joep van Hoof. Het schot was echter niet zuiver genoeg en de bal zeilde naast de verkeerde kant van de paal. Bijna in de tegenstoot was het wél raak voor Avensteyn. Een scherpe vrije trap van Davy van Houtert werd door alles en iedereen gemist, waarna ook Mariahout-doelman Luc de Wit verzuimde in te grijpen: 0-1.

De fout van de jonge doelverdediger leidde een doelpuntenfestijn in. Eerst had Tim Barten de kans om Mariahout weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn kopbal ging over het doel. Een paar minuten later had Van Houtert de 0-2 op zijn schoen, maar nu redde De Wit met de voet. Het was slechts uitstel van executie, want even later werd de voorsprong alsnog verdubbeld. Een hoekschop werd prachtig binnengekopt door Rick Vissers.

Van richting
Mariahout schrok, maar bleek niet bij machte het tij te keren. Sterker nog: Avensteyn voelde dat het de wedstrijd al in een vroeg stadium kon beslissen en scoorde binnen het kwartier nog twee keer. In de 14de minuut liet Pim van den Boom twee verdedigers zijn hielen zien en schoof de bal simpel voorbij De Wit. Een minuut later veranderde  Van Houtert een afstandsschot vanuit het middenveld dusdanig van richting dat de Mariahout-goalie wederom was geslagen: 0-4.

De supporters van Avesteyn gingen er eens goed voor zitten, want het leek er niet op dat hun ploeg al tevreden was. Nog vóór de rust vielen de 0-5 en 0-6. Tot afgrijzen van Vermeulen. In de 22ste minuut maakte Guus Barten de mooiste van de middag. Vrij voor De Wit lobde hij de bal schitterend in het doel. En nadat diezelfde Barten in de 37ste minuut de bal rakelings over schoot, was het een minuut later Stan de Laat die met een wonderschone knal de ruststand bepaalde.

Gas terug
“Avesteyn speelde niet eens zo heel goed, maar wij werden in een tijdbestek van pakweg vijftien minuten getrakteerd op vier tegendoelpunten”, analyseerde Vermeulen de wedstrijd. “Bijna alle ballen die op doel kwamen, vlogen erin.” De trainer van Avesteyn kon zich wel vinden in de woorden van zijn collega. “We wisten wat we aanvallend konden verwachten van Mariahout en zetten vroeg druk. Dit leverde niet alleen diverse kansen op, maar ook de nodige doelpunten. Bij de rust was de wedstrijd al lang en breed beslist en konden we in de tweede helft wat gas terug nemen.”

En dit gebeurde dan ook. Het gevolg was dat er na rust nauwelijks nog iets viel te beleven. De supporters van Avesteyn maakten zich vooral druk over wel of niet een strafschop, wel of niet buitenspel en wel of niet een hoekschop. Scheidsrechter Danny van Veenendaal floot een uitstekende wedstrijd en liet zich niet gek maken. Wél keurde hij – op verzoek van zijn assistent aan Mariahout-zijde – nog een treffer van Dries Heerkens af, maar Avesteyn geloofde het wel. De koploper liep verder uit op de naaste concurrent en deelde en passant ook nog een flinke muilpeer uit!

OPSTELLINGEN:

Mariahout: 1. Luc de Wit, 4. Joep van Hoof, 5. Huib van Zutphen, 6. Chiel van Wanrooij (9. Niels Vissers), 7. Dennis Veldpaus, 8. Tom van Hoof, 10. Tim Barten (13. Sander Brugmans), 11. Haike van der Burgt, 12. Tim Aarts, 14. Stijn van den Heuvel, 15. David van Rossum.

Avensteyn: 1. Glenn Buermans, 2. Joep van Grinsven (12. Anco van Zutphen), 3. Rick Vissers (16. Dries Heerkens), 4. Stan Bosch, 5. Martijn Swartjes, 6. Tjeu Adank, 7. Stan de Laat, 8. Guus Barten (15. Tim de Mol), 9. Rens van Vugt, 10. Pim van den Boom (14. Wout van Delst), 11. Davy van Houtert (17. Joost Goijaarts).

@ Kampioen
31 januari 15:12
Is bij Avesteyn hetzelfde als bij Vessem vorig seizoen. Uiteindelijk zijn alle goede teams wel een keer gepromoveerd en dan komt een team dat het normaal steeds niet red vanzelf bovendrijven als je het goed blijft doen.
Sven
29 januari 19:09
Ken avesteijn niet alleen v horen zeggen dat ze goed voetbal spelen en dat bleek de waarheid ,had ze nooit gezien,maar een leuke jonge ploeg, terechte koploper hadden er allen nog meer moeten maken,snap niet dat mariahout op plaats 2 staat komen nog goed weg met deze uitslag