Mariahout kan zomaar voor een historisch seizoen gaan zorgen

Deelacties:

Mariahout-Nijnsel in de vierde klasse G is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week'. In onderstaand artikel een interview met Freddy Vermeulen, trainer van Mariahout, dat tot verrassing van velen zich ontpopt als heuse titelkandidaat. Met de eerste periodetitel op zak, is het nu al een mooi seizoen voor deze kleine vereniging.

Door Willem-Jan Schampers

Het seizoen is pas net over de helft, maar er mag nu al worden gesproken over een historische prestatie van Mariahout. Nog nooit speelden de geelblauwen hoger dan in de vierde klasse en aan een kampioenschap werd eigenlijk zelden serieus gedacht. De ploeg van Vermeulen eindigde vorig seizoen als tiende, maar is nu plotseling titelkandidaat. Zondag komt koploper Nijnsel op bezoek en bij winst doet Mariahout weer helemaal mee. “We hebben dan de gehele top 5, op Avensteyn na, twee keer gehad: Nijnsel, WEC en Nieuw Woensel. Terwijl zij nog allemaal tegen elkaar moeten. Dat kàn een voordeel zijn...”

Vermeulen (39) is bezig aan zijn derde seizoen bij Mariahout en kent zijn spelers inmiddels door en door. “Elf spelers van die ik als trainer van JO19-1 onder mijn hoede had, spelen nu in de selectie. We hebben weliswaar een smalle groep, maar wel een goede lichting. Iedereen wil voor elkaar werken en is bereid om een stapje extra te zetten. Bovendien hebben we met Tim Barten iemand die al negentien doelpunten heeft gemaakt en Stijn van den Heuvel (overgekomen van Gemert O23, red.) en Haike van de Burgt zorgen ook voor de nodige voetballende kwaliteiten.”

Extra stimulans
Met de laatste is een speler genoemd die vorig seizoen ‘noodgedwongen’ in het tweede elftal speelde. Vermeulen: “Hij studeert en kan niet twee keer in de week trainen. Vandaar dat hij niet in het eerste voetbalde. Omdat hij echter wel de kwaliteiten heeft en ik graag met de beste elf spelers start, heb ik aan het begin van dit seizoen aan de spelersgroep gevraagd of er bezwaar was als ik Haike toch opstelde in het eerste elftal. Er was niemand tegen. Zij weten gewoon dat we met Haike meer kans maken om te winnen. En voor hem is het een extra stimulans om zijn stinkende best te doen. Mooi toch?!”

Zoals gezegd, heeft Mariahout de eerste periodetitel gewonnen en heeft het sowieso al recht op een prachtig toetje aan het einde van het seizoen. Het kan echter allemaal nog veel mooier worden, als zondag wordt gewonnen van Nijnsel. De achterstand op de lijstaanvoerder bedraagt momenteel vier punten en bij winst lijkt alles weer mogelijk. “Het vertrouwen is groot, al weten we ook dat Nijnsel een heel sterke ploeg heeft. Uit stonden we tot ver in de blessuretijd met 1-2 voor, maar werd het alsnog 2-2. Dat was zuur, maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het meer dan verdiend was.”

Keitrots
Wat de uitslag ook wordt komende zondag, Vermeulen weet dat heel het dorp meeleeft. “Iedereen is keitrots op dit elftal. Het is al hartstikke mooi dat we kunnen meedoen om het kampioenschap. En dat allemaal met eigen jongens. We hebben weliswaar een tweede elftal, een O23 en een JO19-1, maar er komt mijns inziens (nog) te weinig door vanuit de jeugd. Bovendien is de O23 vooral een vriendenelftal, dus daar kan ik ook niet echt uit putten. Iedereen is enthousiast en is bereid om mee te doen, maar we mogen niet te veel blessures of schorsingen krijgen.” En zondag? “Ik hoop dat we kunnen stunten. Dan wordt de competitie weer écht spannend!”

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


4e klasse
02 maart 16:41
Deze vierde klasse is een stuk zwakker dan G2
4de klasse
02 maart 11:37
Succes Mariahout
Truus
02 maart 8:22
Je bent niet alleen een top trainer maar ook mijn beste schoonzoon!!!