Marc van Eijk en SV Tivoli einde seizoen uit elkaar

Deel dit bericht via:

Persbericht SV Tivoli:
Aan de samenwerking tussen trainer Marc van Eijk en derdeklasser Tivoli komt na één seizoen een einde. Ondanks de resultaten is de relatie tussen de trainer en club goed. “Tivoli heeft mij de kans gegeven om het trainerschap weer op te pakken en daar ben ik de club dankbaar voor", aldus Van Eijk. De huidige trainer van SV Tivoli verlaat de 3e klasser aan het einde van het seizoen.

Met vrijwel een volledige nieuwe groep spelers is Van Eijk aan de slag gegaan. Alhoewel de sportieve resultaten flink tegenvielen, kreeg Tivoli van tegenstanders geregeld complimenten over de inzet, sportiviteit en speelwijze. “Ik heb erg moeten wennen aan het niveau, dat vanzelfsprekend veel lager ligt dan ik gewend ben.” De oud-profvoetballer kwam afgelopen zomer terug naar Nederland, om dichter bij zijn kinderen te zijn en te investeren in zijn trainerscarrière. Bij Tivoli kreeg hij de ruimte om zich, naast het vaandelteam, ook bezig te houden met de ontwikkeling van de jeugd. Op vrijwillige basis heeft Van Eijk trainingen gegeven op een voetbalschool, waarmee Tivoli haar jeugdspelers extra kon binden.

Bestuurslid Marc van Hout: “Met erg veel energie heeft Marc zich ingezet voor de club. De resultaten vallen tegen, maar hier werd voorafgaand aan het seizoen al voor gevreesd, na het vertrek van nagenoeg de hele selectie. Ongeacht welke trainer er voor de groep zou komen. We verwijten Marc hierin niets. We zijn samen aan een avontuur begonnen en dat maken we op een goede manier af.” Marc van Eijk ziet Tivoli als mooie opstap naar een volgende uitdaging.
De technische commissie van de vereniging heeft het profiel voor de nieuwe trainer uitgewerkt en gaat hiermee aan de slag.

Tivoli kan dit seizoen met een beperkt elftal de derde klasse niet bijbenen. Na 15 gespeelde wedstrijden heeft de ploeg van Marc van Eijk slechts één punt weten te behalen en heeft het al 116 tegendoelpunten moeten incasseren.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Tivoli
25 februari 18:43
Tivoli had 10 jaar geleden goud in handen met een selectie van allemaal eigen jongens 2e klasse waardig. Echte club jongens zijn schandalig behandeld spelen nu samen in een lager elftal. Tivoli heeft dit zelf veroorzaakt