Maikel van Dooren (Riethoven): 'We spelen gewoon te laag'

Deelacties:

DOSKO'32-Riethoven in de vijfde klasse E is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Maikel van Dooren, de trainer van Riethoven. Hij vertelt over zijn voorganger Guillaume van Wilgen, de wens om te promoveren naar de vierde klasse en het inpassen van de jeugd.

Door Willem-Jan Schampers
De vraag die hij al had verwacht, wordt inderdaad gesteld: 'hoe vindt hij het dat zijn oude club Tivoli de tweede periodetitel heeft gepakt, ten koste van Riethoven?' "Haha, ik draag Tivoli een heel warm hart toe. De huidige trainer heeft waarschijnlijk de mazzel gehad dat hij het grootste deel van de wedstrijden met een vaste ploeg heeft kunnen spelen. Ze hebben een aantal prima spelers, maar een relatief kleine selectie. Dan kunnen schorsingen of blessures van grote invloed zijn."

Een Tivoli is sowieso de verrassing in de competitie, oordeelt ook Van Dooren. De Eindhovenaren wonnen onlangs verrassend van koploper Steensel (1-0) en gingen mede hierdoor aan de haal met de periodetitel. Van Dooren: "De laatste zes wedstrijden hebben we gewonnen, maar daarvoor speelden we gelijk tegen De Weebosch (1-1), Heel erg jammer, dant anders hadden wij waarschijnlijk de tweede periode gewonnen."

Servet
'Te klein voor het tafelkleed en te groot voor het servet', dat typeert zo'n beetje de club Riethoven. Eigenlijk te goed voor de vijfde klasse, maar toch steeds weer degraderend uit de vierde klasse. "We spelen gewoon te laag", zegt Van Dooren zonder schroom. Dat Bergeijk, Terlo en ZSC in de vierde klasse uitkomen en wij in de vijfde steekt. Dat moet snel veranderen! Guillaume heeft het hier vier jaar prima gedaan, maar ik heb zijn speelstijl toch enigszins aangepast. Dit gaat nu langzaam zijn vruchten afwerpen."

Volgens Van Dooren speelde de ploeg onder leiding van zijn voorganger wat gecontroleerder en heeft hij gekozen voor een meer aanvallende variant. "Enkele spelers zijn op andere posities terecht gekomen - ook al omdat sommige jongens zijn gestopt - en het heeft toch enige tijd gekost voordat ze daaraan waren gewend. Bovendien zijn we inderdaad anders gaan spelen. Ik neem graag zelf het heft in handen en probeer zelf druk te zetten. Het ene systeem is niet beter dan het andere, maar ik denk dat we hiermee het beste resultaat kunnen behalen."

Fris
Van Dooren is dan ook een trainer die liever 3-3 speelt, dan 0-0. "Het klinkt een beetje als Cruijff, maar een doelpunt tegen krijgen is niet erg. Als we er maar meer maken dan de tegenstander. Onze nieuwe, aanvallende speelstijl betekent dat er achterin wel eens wat meer ruimte wordt weggeven. Ik wil energiek en fris voetbal spelen. En het is mooi dat we diverse jeugdspelers aan het inpassen zijn. Onze doelman komt rechtstreeks uit de Onder-19 en en drie andere jongens maken geregeld minuten in het eerste."

De wedstrijd tegen DOSKO'32 is die van de nummer 2 tegen de nummer 3. Steensel is de koploper in de vijfde klasse E, met 43 punten, DOSKO volgt op twee punten en Riethoven op zes. Daarachter staan DVS (36) en Tivoli (33). "Willen we nog meedoen om het kampioenschap, dan mogen we in ieder geval niet verliezen", zegt Van Dooren. "Eigenlijk zijn we alleen gebaat bij winst. We spelen nog tegen Steensel, dus voor een deel hebben we het in eigen hand. Maar dan mogen ze niet verder uitlopen."

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Huib Boonman
24 maart 18:43
3-2 👋👋👋
Evert, Discussie om niets
22 maart 9:13
Maikel zegt niets verkeerd, het is zijn goed recht om een speelwijze aan te passen (en dit uit te spreken) en normaal om spelers op een andere plek te zetten om iets te proberen. Dat heeft ook tijd nodig, zeker na een moeizaam vorig seizoen. Ondanks dat het dus voorheen prima gegaan is wat hij zegt is er wel een degradatie geweest. Zo probeert Maikel het via een andere weg dan vorig seizoen.
@@ Jan de Man
22 maart 7:42
Wa lul ik? Kende gij lezen? Guillaume heeft het hier vier jaar prima gedaan, maar ik heb zijn speelstijl toch enigszins aangepast. Dit gaat nu langzaam zijn vruchten afwerpen." Volgens Van Dooren speelde de ploeg onder leiding van zijn voorganger wat gecontroleerder en heeft hij gekozen voor een meer aanvallende variant. "Enkele spelers zijn op andere posities terecht gekomen - ook al omdat sommige jongens zijn gestopt - en het heeft toch enige tijd gekost voordat ze daaraan waren gewend. Bovendien zijn we inderdaad anders gaan spelen. Ik neem graag zelf het heft in handen en probeer zelf druk te zetten. Het ene systeem is niet beter dan het andere, maar ik denk dat we hiermee het beste resultaat kunnen behalen."
Eindtovenaar
21 maart 20:35
Tivoli doet het tot nu toe heel goed met Suat Tasci, geen afgunst aub!
@JAN DE MAN
21 maart 18:42
Wat lul je nou?! ‘Guillaume heeft het hier vier jaar prima gedaan’ (…). Aldus Maikel. Hoe noem je dit dan?
Jan de man
21 maart 17:42
Weinig respect voor je voorganger.
Billy Ocean
21 maart 17:19
Maikel is inderdaad goed bezig en is een groot trainer in wording. Heel veel succes!
Han Riethoven
21 maart 16:15
Maikel je bent goed bezig, de vruchten van je speelwijze werpen zich al aardig af.
@ Henk
21 maart 15:30

Hoezo geloofd hij in zichzelf? Het komt er wat populair uit (Cruijff), maar geen rare teksten. Dat benoemde terughoudende spel van voorgaande seizoenen heeft ook niets gebracht (degradatie). De vraag is: hoor Riethoven echt thuis in de 4de klasse? Moet ook wat geluk hebben.