Magnifieke treffers zorgen voor winst PSV/av op Gestel

Sander Megens stond na afloop nog steeds te glunderen. De spits van PSV/av bezorgde zijn ploeg met twee magnifieke treffers de winst tegen Gestel en voltooide net voor tijd ook nog eens zijn hattrick. Invaller Quinten Huybers wilde duidelijk niet achterblijven en scoorde ook met een schitterend schot van afstand. “Het ging vandaag wel lekker met ons”, bleef Megens bescheiden.

Door Willem-Jan Schampers

En dit hoefde hij niet te zijn, want zijn eerste twee doelpunten waren van een ongekende schoonheid. Nauwelijks drie minuten in de tweede helft krulde hij de bal van een meter of twintig prachtig in de kruising en zette hiermee PSV/av voor de eerste keer op voorsprong. En in de 53ste minuut verraste Megens doelman Daniël Zambrana Carmona opnieuw met een bekeken knal in de rechterbenedenhoek. Gestel werd er moedeloos van, want hoewel de thuisploeg een veldoverwicht had, stond het wel met 2-4 achter.

En het begon nog zo goed voor de ploeg van trainer Kadir Kalender. Na een dot van een kans voor Nick Brenneis namens PSV, was het in de 5de minuut raak aan de andere kant. Geheel vrijstaand kon Runaldino Granviel simpel de bal inschieten. Een minuut later had het 2-0 moeten zijn, toen Rheda el Bekkali alleen voor doelman Sidney Woensdregt verscheen, maar de sluitpost van PSV/av – een van de uitblinkers – redde knap. De gasten putten hier blijkbaar moed uit en in de 12de minuut werd het gelijk. Amir Al-Anany scoorde uit de rebound, na een gekraakt schot van Brenneis.

Kansen
Er was hierna sprake van een zeer open wedstrijd, met kansen aan beide zijden. Megens hierover: “We hadden het de eerste helft moeilijk en Gestel kreeg behoorlijk wat kansen. Ze hebben enkele zeer behendige en beweeglijke spelers en daar hadden we de nodige moeite mee. Na rust stonden we een stuk beter en scoorden we op de juiste momenten. Pas nadat we de 2-5 maakten, was ik er echt gerust op dat het goed zou komen, want Gestel is gewoon een prima ploeg. En aanvallend bijzonder sterk.”

In de 23ste minuut kwamen de geelblauwen op 2-1. Een fraaie aanval via Umur Agir werd in eerste instantie nog gered door Woensdregt, maar de terugkaatsende bal kon door Granviel worden binnengeschoten. Gestel voelde dat er meer in zat en ging op jacht naar een grotere voorsprong. Twee keer dacht de ploeg recht te hebben op een strafschop, na vermeende handsballen, maar scheidsrechter Jeroen Quinten wuifde de protesten van de Gestel-spelers weg. In de 36ste minuut was de leidsman helemaal de gebeten hond, toen hij het vlagsignaal van de grensrechter negeerde en de 2-2 van Amir Al-Ahany goedkeurde.

Boos
PSV had even later nogmaals geluk, toen Quinten opnieuw van zich deed spreken. Granviel kopte de bal voorbij Woensdregt, maar deed dit volgens de scheidsrechter in buitenspelpositie. Heel Gestel was boos en Quinten had moeite om de gemoederen weer tot bedaren te brengen. Dit lukte uiteindelijk vrij aardig en in de 41ste minuut had Hennie Noijen zijn team een prima dienst kunnen bewijzen, door de bal voorbij Woensdregt te schieten. De PSV-doelman redde echter wederom knap op de inzet van de Gestel-aanvoerder.

In de tweede helft was het – zoals eerder gezegd – ‘Megens-time’ en zette de spits van PSV/av de wedstrijd volledig op z’n kop. Tussendoor miste ook Yousif Al-Ahany nog een enorme kans op 2-4 en moest Gestel duidelijk even bekomen van deze onverwachte tegenslag. De ploeg had meer balbezit, maar tot echte kansen kwam ze niet. Pas in de 60ste minuut werd het gevaarlijk voor het doel van PSV. Granviel vond Woensdregt op zijn weg en in de rebound had Shane van Bosstraten moeten scoren. Hij deed dit niet en langzaam vloeiden de krachten bij Gestel weg.

Eenvoudig
Er werd door beide trainers vervolgens driftig gewisseld, maar dit leidde niet tot een ander spelbeeld. Gestel probeerde het wel, maar PSV bleef redelijk eenvoudig overeind. Veel verder dan een schot van Agir, dat door Woensdregt vakkundig werd gepakt, kwam Gestel eigenlijk niet. Na de prachtige afstandsknal van Huybers (2-5), in de 80ste minuut, was de wedstrijd definitief beslist en ontstonden er over en weer wat irritaties. In de allerlaatste minuut had Megens een passend slotakkoord. Hij scoorde op aangeven van Niels Raaijmakers zijn derde van de middag: 2-6.

OPSTELLINGEN

Gestel: 1. Daniël Zambrana Carmona, 2. Mert Bakir (Ibrahim Danisik), 4. Tommy Sanders (34. Safouane Bouali), 5. Robin Timmers (17. Mohammed Lalouchi), 6. Hennie Noijen, 8. Michael Secundino Fecunda, 10. Shane van Bosstraten, 14. Umur Agir, 23. Nassim Markgraaf, 37. Rheda el Bekkali (9. Mohamed el Moussaoui), 99. Runaldino Granviel (22. Enes Krkic).

PSV/av: 13. Sidney Woensdregt, 3. Rick Verbeek, 4. Lars Raaijmakers, 7. Sander van Kersbergen (5. Quinten Huybers), 9. Amir Al-Ahany (21. Sven van Gorp), 10. Lars Koolen (2. Marco Overdevest), 11. Nick Brenneis, 17. Thomas van Kersbergen (6. Yousif Al-Ahany), 18. Sander Megens, 22. Niels Raaijmakers, 23. Clint van Doorn.

@umur agir
14 oktober 9:22
Weer de scheidsrechter?stop eens hiermee Calimero,zolang gestel voor staat gaat het er vriendelijk aan toe….als het andersom is zijn rapen gaar. Kijk in de spiegel ipv de scheidsrechter de schuld te geven…zelfreflectie noemen ze dat.
Umur Agir
14 oktober 2:25
Dit constante moddergooien naar elkaar is vermakelijk, maar toon tenminste wat lef en zet je naam erbij. Wat de wedstrijd betreft: PSV wint dankzij de scheidsrechter én fenomenale doelpunten van Gestel. Als een scheidsrechter aan de ene kant een duidelijk buitenspeldoelpunt goedkeurt en aan de andere kant dezelfde situatie anders beoordeelt, als hij herhaaldelijk verzaakt bij tactische overtredingen, geen kaart trekt voor het onderbreken van counters, 4 zuivere handsballen (3 eerste helft, 1 tweede helft) in de zestien negeert en bovendien geen strafschop toekent voor een overduidelijke overtreding, dan kunnen de anonieme keyboardhelden weer negatief over Gestel reageren. Reageren op de scheidsrechter is in deze situatie meer dan logisch. Blijkbaar ben je dan alleen uit op sensatie zoeken. Nogmaals, reageer dan met je eigen naam. In plaats van simpelweg de geweldige doelpunten van PSV te erkennen, de hoogtepunten van beide ploegen te benoemen, en kritisch te zijn op de scheidsrechter, komt een stel anonieme lafaards met opmerkingen als "Einde Kalender" en "normen en waarden?" Onder de spelers is er niets onbetamelijks gezegd, enkel gereageerd op ongepaste uitlatingen van de PSV-staf (die overigens snel opgelost waren) en op de scheidsrechter, die met zijn ridicule beslissingen de toon heeft gezet. PSV gefeliciteerd met de drie punten. En aan de scheidsrechter: bedankt voor het om zeep helpen van wat een schitterende wedstrijd had kunnen zijn.
Huh?
13 oktober 22:28
@Liefhebber, waar lees je dit? PSV heeft een heel aardige ploeg, die zeer zeker verdiend heeft gewonnen, maar de 2-6 was wel wat geflatteerd. Toch?
Liefhebber
13 oktober 21:46
Als je met 2-6 wint ben je volgens mij een terechte winnaar. PSV/av wordt neergezet, en niet de 1e keer, dat ze met wat mazzel deze wedstrijd hebben gewonnen. Doelpunten scoren is ook een kwaliteit.