Luuk Broers geniet bij De Valk

Deel dit bericht via:

Aan de vooravond van de wedstrijd tussen De Valk en SV Valkenswaard, blikt Luuk Broers (25), middenvelder van de geelzwarten, vooruit naar deze derby in de tweede klasse F. Na de winst in het Groot Valkenswaard Toernooi (1-0) en de competitie (2-1), gaat de ploeg van trainer Harjan de Wit voor de derde zege tegen de aartsrivaal. “Maar we kunnen rekenen op veel tegenstand’, aldus Broers. “Valkenswaard is ongetwijfeld uit op revanche.”

Ondanks het verlies tegen Marvilde, afgelopen zondag, geniet Broers momenteel volop bij De Valk. “De sfeer is uitstekend, de trainingen zijn leuk en divers en met Joran Vermeulen hebben we er een prima speler bijgekregen. Iemand die garant staat voor de nodige doelpunten en dus een welkome aanvulling op onze relatief smalle selectie. Samen met Luc Nouwen, Ralf van Beek én jeugdspeler Joost Thomassen moet hij voor de nodige aanvallende kwaliteit zorgen. Het is lekker voetballen met die gasten!”

In voorbereiding op de tweede helft van de competitie speelde De Valk twee oefenwedstrijden. Beide werden met ruime cijfers gewonnen. Was de overwinning op RKSVO (8-2) enigszins ingecalculeerd; de 6-1 zege op eersteklasser Geldrop mag zeker opvallend worden genoemd. Broers: “We waren lange tijd gelijkwaardig en kregen allebei kansen. We speelden gewoon erg goed en konden in de tweede helft écht het verschil maken. Met name Joran deed van zich spreken met drie doelpunten. Ik had verwacht dat we dit gevoel konden meenemen tegen Marvilde, maar het liep toch even anders.”

Geschorst
Dan dus maar tegen Valkenswaard. De formatie van trainer Frank Wijers heeft drie punten meer dan De Valk en won zondag met 2-1 van Hilvaria. “We staan beide in de middenmoot en kijken toch met een schuin oog naar boven”, erkent Broers. “Voor de competitie werd Valkenswaard zelfs genoemd als een van de kampioenskandidaten, maar die hoge verwachtingen hebben ze nog niet kunnen waarmaken. Als daar iedereen fit is en het begint te lopen, hebben ze mijns inziens heel veel kwaliteit. We moeten sowieso volop aan de bak. Daarom is het heel erg jammer dat Koen van Steensel is geschorst.”

In de eerste competitiewedstrijd won De Valk met 2-1. Verdiend, aldus Broers, die wel toegeeft dat het voetbal aan beide kanten niet geweldig was en de teams ook toen redelijk aan elkaar gewaagd waren. “We kennen elkaar inmiddels door en door. Ondanks dat we allebei diverse nieuwe spelers er bij hebben gekregen. Het hangt in dit soort wedstrijden vaak af van een paar details. Ik vind dat we te laag staan voor de kwaliteit die we hebben. Dus is het zaak om zondag te winnen van Valkenswaard en weer te stijgen op de ranglijst.”

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur. De aftrap wordt verricht door Prins Joep d’n Urste van Striepersgat (Joep Thomassen, oud-speler van De Valk, red.). Eerder op de dag speelt het tweede team van De Valk tegen Valkenswaard 3 (12.00 uur).

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


(Door Willem Jan Schampers)