Longa’30 handhaaft zich na spektakelstuk tegen Nemelaer

Longa’30 heeft de finale van de nacompetitie gewonnen. In een waar spektakelstuk tegen Nemelaer was het na verlenging met 8-5 te sterk voor de nummer 3 uit de eerste klasse C.

Nemelaer begon voortvarend aan de wedstrijd en nam binnen 30 minuten spelen een 3-0 voorsprong. Het leek een makkelijke middag te gaan worden voor de ploeg uit Haaren, maar Longa’30 bleef strijdvaardig en kwam voor rust terug tot 3-1.

In de eerste fase na rust was het Longa’30 dat de wedstrijd bepaalde. Dat leidde in de 55e minuut tot de aansluitingstreffer en tien minuten later kwam de ploeg uit Lichtenvoorde op gelijke hoogte.
Met nog 20 minuten te spelen ging de wedstrijd helemaal open.  Nemelaer nam het initiatief weer over en kwam in de 70e minuut wederom op voorsprong. Toen het tien minuten later de marge op twee bracht dachten de aanhangers van Nemelaer dat de wedstrijd gespeeld was. Niets was minder waar want Longa’30 gooide alles in de strijd om alsnog langszij te komen en dat werd beloond. In vier minuten tijd scoorde het tweemaal waardoor er na 90 minuten voetballen een 5-5 op het scorebord stond.

Verlenging
Na een fantastische clash met tien doelpunten gingen beide ploegen de verlenging in. Longa’30 rook bloed en ging op zoek naar de voorsprong. Deze viel al vrij snel, want in de 92e minuut kwamen de oranjehemden voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (6-5). Nemelaer kan geen vuist meer maken en Longa’30 ging voor de definitieve knock-out. Die deelde het dan ook uit door in de slotfase nog tweemaal te scoren en de eindstand op 8-5 te bepalen. Wat een wedstrijd is dit geweest.

Longa’30 handhaaft zich voor de Hoofdklasse (volgend seizoen 4e Divisie) en Nemelaer blijft eersteklasser.