Lars van Stipdonk: 'We zijn ├ęcht een team dat voor elkaar wil werken'

Deelacties:

FC Eindhoven/av-Erp in de eerste klasse D is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. In onderstaand artikel een interview met Lars van Stipdonk, van origine middenvelder, maar tegenwoordig centrale verdediger van FC Eindhoven. De blauwwitten zijn de competitie uitstekend begonnen. Kunnen zij dit seizoen eindelijk hun ambities waarmaken en promoveren naar de vierde divisie? 

'Hoewel de buitenwereld anders naar ons kijkt, zijn we écht een team'

Door Willem-Jan Schampers
Lars van Stipdonk (29) kent de verhalen en de meningen over FC Eindhoven/av. Voor veel voetballiefhebbers uit de regio is de formatie van trainer Peter Coumans een 'bijelkaar gekocht team, dat alleen voor de centen komt voetballen en verder helemaal geen binding heeft met de club en de mensen eromheen'. "Dit is absoluut niet waar", benadrukt Van Stipdonk. Om op eerste klasse niveau te kunnen spelen, zijn er inderdaad van buitenaf spelers benaderd om hier te komen spelen. Maar dit gebeurt wel bij meer verenigingen. De sfeer in de spelersgroep is echter hartstikke goed en we zijn écht een team dat voor elkaar wil werken. Samen hebben we immers hetzelfde doel: promoveren!"

En of dit gebeurt via een kampioenschap of de nacompetitie maakt Van Stipdonk helemaal niks uit. "Het moet nu eindelijk maar eens lukken! Dit is mijn vierde seizoen bij FC Eindhoven/av en twee daarvan zijn verloren gegaan door corona. Vorig seizoen lieten we ons in de nacompetitie de kaas van het brood eten door Best Vooruit, dus nu moeten we het beter doen. We staan nu tweede, met vier punten achter op Best Vooruit. Wij hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Het gestaakte duel tegen DOSKO moet nog worden uitgespeeld. Achter ons zitten Kruisland, Geldrop, Erp en FC Boshuizen op het vinkentouw. Veel teams zijn dus aan elkaar gewaagd.

Testen
Dit bleek eerder dit seizoen ook wel, want het enige puntverlies tot nu toe leed FC Eindhoven/av tegen Sarto (1-1), dat 'slechts' zevende op de ranglijst staat, en FC Boshuizen (1-1). "Als we de wedstrijd tegen DOSKO nog 'gewoon' zouden winnen, dan doen we mee voor de bovenste plaatsen. Dit hadden we ook niet anders verwacht - met ons spelersmateriaal - maar je moet het nog altijd waarmaken. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat we voornamelijk tegenstanders uit de onderste regionen hebben gehad. De komende weken volgen de echte testen tegen Erp, Best Vooruit en Geldrop. Dan weten we meer over onze kansen."

Over de gestaakte wedstrijd tegen DOSKO wil Van Stipdonk weinig kwijt. "Het ligt nu bij de KNVB, maar het lijkt me duidelijk dat de speler van DOSKO onze linksbuiten een kopstoot geeft. Dat er daarna over en weer is geduwd en getrokken, is uiteraard niet goed te praten en verdient zeker niet de schoonheidsprijs, maar het mag toch wel duidelijk zijn dat FC Eindhoven/av niet schuldig is aan het staken van de wedstrijd. Al zullen veel mensen wel weer zeggen: 'Ach, natuurlijk is FC Eindhoven er weer bij betrokken'. We waren er in ieder geval hartstikke ziek van en ik vind het extra vervelend voor André (Nijssen, red.)."

Moderne eisen
Een pluim wil Van Stipdonk geven aan zijn trainer, Peter Coumans. Iemand die volgens hem dag en nacht bezig is met voetbal. "Ik ken geen trainer die tactisch zo goed is. Hij zet de spelers precies op de juiste plek en weet ieders sterkte optimaal te benutten. Kijk, we hebben een team met individueel allemaal uitstekende spelers. Het is echter de kunst om er ook een goed lopend geheel van te maken. Dat is aan Peter wel besteed." Wat dan nog ontbreekt, is een sportpark dat voldoet aan de moderne eisen. "Ik heb begrepen dat we nu écht een kunstgrasveld krijgen en dat de kantine en kleedkamers grondig worden gerenoveerd. Dat is hard nodig, want je kunt hier eigenlijk met goed fatsoen geen tegenstanders meer ontvangen. Ook onze accommodatie moet straks klaar zijn voor de vierde divisie!"

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

bert wildenberg
10 november 16:54
mooi stukje topper