Larbi Kerkaze: ‘HVV Helmond is ook goed genoeg voor de derde klasse’

Deelacties:

HVV Helmond-Bavos in de vierde klasse G (Zuid II) is verkozen tot ‘Wedstrijd van de Week’. Bij minimaal een gelijkspel is de thuisclub niet meer te achterhalen door SV Brandevoort en kampioen. In onderstaand artikel een interview met Larbi Kerkaze, centrale verdediger van HVV Helmond.

Door Willem-Jan Schampers
Officieus is de ploeg van trainer Mo Yahia al kampioen, want – naast de zes punten voorsprong – heeft HVV Helmond ook een veel beter doelsaldo dan de laatst overgebleven concurrent SV Brandevoort. “Als we zondag zouden verliezen van Bavos, moeten zij met een nulletje of vijftien winnen van Rood Wit’62”, rekent Kerkaze voor. “Dat gaat uiteraard niet gebeuren. Bovendien geven wij het absoluut niet meer uit handen en gaan we gewoon voor de volle winst.”

De 36-jarige verdediger, in het dagelijks leven aftersalesmanager bij een groot autobedrijf in Helmond, erkent dat er in de competitie onnodig punten zijn verloren tegen de ‘kleintjes’. “Als we een sterke tegenstander treffen, winnen we vrijwel altijd. Denk aan SV De Braak, ELI, SV Brandevoort en RKGSV. Dan spelen we ons beste spel en laten we zien dat de sterkste ploeg uit deze competitie zijn. Of dit met focus en concentratie te maken heeft? Ik weet het niet. Maar als tegenstanders zich ‘ingraven’, hebben we daar soms wel wat moeite mee.”

Geboortestad
Kerkaze kwam dit jaar, na acht seizoenen bij PSV/av, terug naar zijn geboortestad Helmond. “Ik heb hier de meeste jaren gespeeld. Ooit begonnen bij SC Helmondia en daarna bij Stiphout Vooruit en HVV Helmond. Twee keer heb ik een uitstapje gemaakt naar PSV/av, maar nu was het tijd om terug te keren. Ik woon nu vlakbij het sportpark. Bovendien kende ik hier natuurlijk al verschillende jongens. En de trainer Mo had een goed en duidelijk verhaal en wilde me er graag bij hebben. Samen met Maikel Verkoelen en Metchel Schalks vorm ik achterin een mooie drie-éénheid, al speel ik ook wel eens op het middenveld.”

Er is bij HVV Helmond dit seizoen sprake van een mooie mix van ervaren spelers en jeugdige talenten, aldus Kerkaze. “Die jonge gasten nemen echt iets van ons aan en dat is heel fijn werken. En met Maikel heb ik iemand naast me staan, die gepokt en gemazeld is in het prof- en amateurvoetbal. Van zo iemand kan ik zelfs nog iets leren. Zondag worden we – zeker weten – kampioen en dan gaan we ons opmaken voor de derde klasse. Ik ben er van overtuigd dat we ook voor dat niveau genoeg kwaliteiten hebben. Maar eerst zondag een feestje bouwen…”

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jeroen v der Schoot
18 mei 18:32
Fijne jongen die ik heb mogen trainen, veel mee gelachen 😉😉
RBC'er.
18 mei 15:38
Mooi dat HVV de tegenwerking heeft doorstaan. Kwamen daar lang geleden met RBC, mooie potjes waren dat. Zelf weer in de 5e klasse moeten beginnen en komend seizoen naar de 1e klasse. Hoop dat HVV ook stappen kan maken, succes op dn Houtsdonk.
Peet
18 mei 12:28
Dan nog altijd geldskieter. Niks mis mee toch.
Helmond
18 mei 9:30
Zonder geldschieter was het helemaal niets geworden
Mifano
17 mei 23:04
Alvast gefeliciteerd met het kampioenschap. Meer dan verdiend en zeker op sportieve wijze.
Ex HVV-er
17 mei 22:48
Mooie club. Zeker in het verleden jaren 70,80 en 90. Heeft enkele jaren gelden ook veel opgevangen door het stoppen van Oranje Zwart. Gemeente Helmond heeft geprobeerd deze club om zeep te helpen. Karel, Cis en andere bestuursleden de kracht van deze club volhouden. Zie hoe Mike is gesteund. Dat heeft club groot gemaakt en zal ook altijd overleven. Sluit Hans en Berrie weer in de armen van de club. Komen zij op donderdagavond ook weer. Shame gemeente Helmond. En vooral Harrie van Dijk. HVV zal altijd overleven.
eindhovendegekste
17 mei 22:26
mooie mens,fijne gozer,succes zondag
Patrick Meinhardt
17 mei 21:52
Terechte kampioenen, proficiat vast Hvv.