Koploper HVV Helmond veel te sterk voor stadsgenoot De Braak

Vooraf dacht SV De Braak het koploper HVV Helmond moeilijk te kunnen maken. In een rechtstreekse confrontatie lieten de geelzwarten er echter geen twijfel over bestaan wie de dit seizoen kampioenskandidaat nummer 1 is. Met de 2-5 overwinning was HVV nog mild voor de tegenstander. Grote man bij de bezoekers was Adda Ilyasse. Hij scoorde twee maal en was bij veel aanvallen betrokken.

Door Willem-Jan Schampers

“We hebben meer dan verdiend gewonnen”, oordeelde Ilyasse kort na de wedstrijd, terwijl hij door zijn teamgenoten werd geknuffeld. “Eigenlijk zijn we nauwelijks echt in gevaar geweest en had de overwinning veel hoger moeten uitvallen. We misten immers nogal wat kansen. En hun keeper pakte ook nog een aantal aardige ballen.” Rick de Vooght in de eerste helft en zijn vervanger Luciano Sanchez in de tweede helft hielden zich inderdaad prima staande en zorgden er persoonlijk voor dat SV De Braak niet tegen een veel grotere nederlaag aan liep.

Even verderop baalde Patrick van Hout, trainer van De Braak, zichtbaar. “We gaven op de beslissende momenten niet thuis en dan heeft HVV veel te veel kwaliteiten om hiervan niet te profiteren. Met name aanvallend kwamen we tekort, maar ook verdedigend lieten we te veel steken vallen. Het kampioenschap is nu wel enigszins uit zicht. Ik denk niet dat HVV nog veel punten gaat verspelen.” Ilyasse is nog niet helemaal zeker van zijn zaak: “De komende weken moeten we nog uit naar Brandevoort en RKGSV en thuis tegen ELI. Na die serie weten we meer.”

Kluts kwijt
De kleine middenvelder van HVV heeft natuurlijk gelijk, maar als de ploeg van trainer Mo Yahia zo speelt als – grote delen van de wedstrijd – tegen SV De Braak, is er waarschijnlijk geen team in deze vierde klasse G die sterker is. Na een snelle 1-0 achterstand (doelpunt Tim van der Heijden), overklaste HVV de tegenstander op alle fronten. In een tijdbestek van nauwelijks vijf minuten werd de stand omgedraaid naar 1-3. Eerst was het verdediger Nadir Regragui, die vrij voor De Vooght opdook en de bal binnenkopte en daarna schoot Ilyasse twee maal raak, op aangeven van Badr Bazzi en Tom Hertogs.

SV De Braak was duidelijk even de kluts kwijt en HVV verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hertogs ging voor eigen succes, terwijl Bazzi geheel vrij stond en in de slotfase van de eerste helft hield De Vooght achtereenvolgens Badr Bazzi en Jamal Echaaibi op wonderlijke wijze van scoren. De doelman van de thuisclub keerde na rust niet meer terug op het veld. Hij had zich blijkbaar geblesseerd bij een van zijn vele reddingen. Aan Luciano Sanchez de moeilijke taak om HVV verder van scoren af te houden.

Geen krimp
De formatie van de trainers Patrick van Hout en Patrick Meinhardt (de laatste is volgend seizoen hoofdtrainer van het zaterdagteam van De Braak, red.) opende sterk, maar de defensie van HVV – onder leiding van Maikel Verkoelen – gaf geen krimp. Aan de andere kant was het in de 55ste minuut wel raak. Een soepele aanval sneed door de achterhoede van De Braak, waarna Hertogs simpel kon afronden. Nauwelijks drie minuten later was het bijna 1-5, toen Ilyasse Sanchez van afstand op de proef stelde. De invaller-doelman redde knap.

Er werd aan beide kanten enkele malen gewisseld en het spelpeil daalde zienderogen. HVV was duidelijk een maatje te groot voor De Braak, dat het wel probeerde, maar aanvallend te kort schoot. In de 81ste minuut had Hertogs de 1-5 op zijn schoen, maar redde Sanchez opnieuw. Een minuut later zorgde invaller Daan van de Looverbosch voor de 2-4. Van afstand kogelde hij de bal prachtig voorbij de kansloze John Nelissen. Het slotakkoord was voor HVV. Via een eigen doelpunt werd de eindstand bepaald op 2-5.

OPSTELLINGEN:

SV De Braak: 1. Rick de Vooght (24. Luciano Sanchez), 4. Nadir Regragui, 5. Alexander Bouwmans, 8. Pierre Butela (12. Mouad Zerbouhi), 9. Zohir El Maach, 10. Mohamed El Maach, 11. Soufyan Oulaidi, 13. Emre Bars, 14. Tim Smits, 15. Tim van der Heijden (6. Daan van de Looverbosch), 20. Adam Abdessalami (7. Souleiman Ajhnejh).

HVV Helmond: 23. John Nelissen, 2. Daoud Farah, 3. Metchel Schalks, 4. Maikel Verkoelen, 6. Jamal Echaabi (12. Hamza Ihassane), 7. Tom Hertogs, 8. Adda Ilyasse, 9. Giovanni van Beek, 13. Yassir Javouani (14. Imed Sibih), 15. Badr Bazzi (10. Said Azarfane), 21. Kadir Sahin (20. Amin Benali).

Helmonder
02 april 18:11
Brandevoort tegen HVV: 0-3. Duidelijk dus! Overigens is Brandevoort een leuk team.
Voetballiefhebbertje
26 maart 19:50
Hup Brandevoort
Voetbal liefhebber
26 maart 19:14
Hvv inderdaad een goed en leuk team om naar te kijken. Zeker top favoriet nummer 1 om kampioen te worden . Ik kijk uit naar volgende week wanneer ze uit spelen tegen de nummer 2 het jeugdig Sv Brandevoort