Koen van der Heijden bij Hilvaria op zoek naar eerherstel

Deel dit bericht via:

Ietwat verrassend werd in de winterstop bekend gemaakt dat Koen van der Heijden het komend seizoen de nieuwe trainer van Hilvaria zou worden. De jonge oefenmeester (35) was op dat moment nog werkzaam bij Rood Wit V., maar werd voortijdig de laan uit gestuurd. “Het bestuur vond dat ik niet meer optimaal kon functioneren en zegde het vertrouwen in me op. Heel jammer, want ik was nog steeds honderd procent gemotiveerd.”

Door Willem-Jan Schampers
Hilvaria heeft zojuist met 3-3 gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen Real Lunet. Van der Heijden is gematigd positief. “We stonden met 3-0 voor, maar gaven het toch nog uit handen. Dit mag ons straks niet meer gebeuren. Nu zie ik het écht als een vriendschappelijke wedstrijd en gaan we er samen aan werken om te zorgen dat dit ons niet meer gebeurt. We hebben een relatief jonge spelersgroep, die nog fouten mag maken. Als over een paar weken de competitie begint, moeten we er staan en zal blijken of we technisch en tactisch klaar zijn. Qua visie zitten we in ieder geval op één lijn. Dat is wel lekker.”

Van der Heijden begon in 2016 zijn trainerscarrière bij Unitas’59. Samen met zijn vader Willy leidde hij reeds in het eerste seizoen de Eindhovense club naar het ongeslagen kampioenschap in de vierde klasse. “Na nóg twee jaartjes Unitas, was ik toe aan iets anders en was ik vrij snel rond met Rood Wit V. Jammer genoeg ontbrak de klik en had ik niet echt het idee dat de club en ik bij elkaar pasten. Daarbij steek ik de hand ook in eigen boezem. Ik had me te weinig verdiept in de cultuur van de vereniging en de doorstroming vanuit de jeugd was mijns inziens ook onvoldoende. Dat is bij mijn nieuwe club een heel groot pluspunt. Allemaal eigen jongens en talentvolle jeugdspelers.”

Dorps
Van der Heijden noemt Hilvaria ‘een erg mooie, dorpse club, waar er vanuit de onderkant genoeg talent aankomt, een brede selectie – met zelfs een derde team – aanwezig is en het liefst zo aanvallend mogelijk wordt gevoetbald’. “Ik voelde me hier meteen thuis. Tijdens mijn sollicitatiegesprek waren ook enkele spelers aanwezig. Dat vond ik erg prettig. Ik kreeg meteen een indruk van hoe zij over voetbal dachten. We bleken dezelfde visie te hebben. En de spelers willen ook nog iets leren. Ik denk dat we elkaar op tactisch gebied goed aanvullen. Ik kijk er naar uit om met deze gemotiveerde groep de competitie in te gaan. En stappen te maken...”

Met aanvaller Joerie van Rijswijk en middenvelder Daan van de Wiel heeft Van der Heijden twee sterkhouders in zijn ploeg. Jongens die garant staan voor de nodige doelpunten. “Hartstikke mooi dat die gasten nog steeds voor Hilvaria spelen. Maar we hebben sowieso een talentvolle groep. De afgelopen weken hebben diverse jeugdspelers meegedaan en ik kan zeggen dat ze nadrukkelijk aan de deur kloppen. Ze vormen een serieuze concurrentie voor de huidige spelersgroep. Dit is ook wat me aanspreekt bij Hilvaria. Een mooie mix van jong en ervaren. Onze doelstelling bespreken we binnenkort, maar ik denk dat - als de mentaliteit van de groep nog wat verbetert - we zomaar kunnen meedoen om een prijsje.”

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Eric D'Hondt
29 augustus 22:09
Koen, heel veel succes, dat je het kunt bestaat geen twijfel, dat heb je laten zien bij Unitas'59. Maak er een mooi seizoen van.
Jeroen Vermaas
28 augustus 22:25
Koen, heel veel succes en plezier. Wanneer ik tussen de regels door lees, zie ik dat dat goed gaat komen. Met jouw bevlogenheid en enthousiasme kun je daar iets moois gaan neerzetten.
J spitters
28 augustus 18:21
Un welgemeend Succes Koen zien elkaar nog gtrs Jan
Ton
28 augustus 18:05
S6 Koen!
René en Willie
28 augustus 13:12
Toch netjes in de 2e klasse gebleven!!!
Ben Aarts
28 augustus 12:48
Succes, Koen👍👊
Piettie
28 augustus 10:37
Veel succes Koentje, en iedere trainer heeft wel eens een minder jaar, daar kan je alleen maar wijzer en sterker van worden.