KNVB verwacht dat amateurs per 1 september aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen.

Deel dit bericht via:

De KNVB werkt dit moment hard achter de schermen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De Bond hoopt hierbij op een verdere versoepeling van de maatregelen. Dat is goed voor het amateurvoetbal en zeker voor de verenigingen. Duidelijkheid vanuit de overheid is gewenst over bijvoorbeeld het wel/niet spelen met publiek na 1 september. Vooralsnog luidt de maatregel dat de wedstrijden gespeeld moeten worden zonder publiek, maar dit staat lijnrecht tegenover de versoepeling dat er wel groepen van 100 mensen per 1 juli zijn toegestaan.

Op basis van de huidige beperkingen (vanaf 1 september spelen van officiële wedstrijden) verwacht de KNVB op dit moment dat de competities gewoon van start kunnen gaan volgens de eerder gepubliceerde speeldagenkalender. Zoals eerder vermeld is het  afhankelijk van een mogelijke verdere versoepeling en de ontwikkeling van het virus.
Als er vanaf 1 september officiële wedstrijden kunnen worden gespeeld, zal er vanaf 1 augustus de mogelijkheid moeten zijn om oefenwedstrijden te spelen.

De maatregelen moeten versoepeld worden per 1 september, zodat de clubs toeschouwers kunnen ontvangen en daardoor inkomsten kunnen werven.  Een aantal clubs uit de regio heeft het op dit moment zwaar en kunnen zomaar omvallen, mochten de maatregelen voor het nieuwe seizoen niet versoepeld worden.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


G.v.losset.
09 juli 14:36
Amateurs ten alle tijde publiek toestaan. Bij bijna alle wedstrijden heel weinig publiek dus 1.5meter geen probleem. Aantal toeschouwers kan ook bepaalt worden vooraf maar is volgens mij niet nodig. Groeten en veel wijsheid.
Carlo verhoeven
14 juni 22:03
Jah ik ga ook liever in een goed geventileerd vliegtuig zitten met 200/300 passagiers dan in de openlucht 1.5 uit elkaar wa asr zijn in amateurvoetbal nog 1000 of meer toeschouwers zijn op 2 handen te tellen lijkt mij
AMEN.
Harrieke
13 juni 16:25
Als dit clubs zijn, die geen vergoedingen aan spelers betalen vindt ik dit zeer jammer, anders niet.
We praten hier toch over amateurvoetbal????