KNVB: Nog steeds twee scenario’s voor herstart competities amateurvoetbal

Deel dit bericht via:

Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

Begin december werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven de volgende twee scenario’s over:

De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft
Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar. 

Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Watcher
20 januari 15:12
Beter pijlen richting op nieuwe seizoen. Straks zijn de blessures niet te overzien, doordat er kost wat kost in een kort tijdsbestek een hoop wedstrijden gevoetbald moeten worden. Hebben we allemaal niks aan.
Wil je dit verantwoord doen, dien je weer een acceptabele voorbereiding te geven aan de voetballers. Voordat er überhaupt aan een halve dan wel aangepaste competitie gedacht kan worden.
FK
14 januari 13:47
Einde seizoen.
Te hopen dat er nog wat oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden.
Op naar een nieuw seizoen, hopelijk zonder Corona.
Kenner
14 januari 7:57
Verloren seizoen, hopelijk paar oefenwedstrijden spelen en in augustus normaal starten
mart
14 januari 7:43
Dit seizoen is over..... laat ze daar maar duidelijkheid in geven, zodat iedereen kan werken naar het nieuwe seizoen. Hopelijk dat we dan eindelijk weer de wei in kunnen
HF
13 januari 12:54
Deze competitie vergeten en hopen dat we in Augustus/September weer mogen.
Amateurs hebben toch 6 weken nodig om weer op te trainen naar niveau.
Hoeft de KNVB zich ook niet meer druk te maken.
t/m 18 jaar indien mogelijk zoveel mogelijk laten spelen maar met zo min mogelijk reizen.