KNVB: het is 2 voor 12 voor amateurvoetbal

Deel dit bericht via:

KNVB-directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee vindt de lichte versoepeling van de coronamaatregelen teleurstellend. “Overal wordt opgeschakeld en het voetbal mag alleen van twee nu met vier personen op een veld trainen.”

Clubs mogen weer met vier personen op 1,5 meter van elkaar voetballen. Maar het verbod op trainen in een groter groepsverband blijft voor volwassenen van kracht.

Van niets naar bijna niets
Volgens Van der Zee is het ‘twee voor twaalf’ voor het amateurvoetbal. “Dit is toch een beetje alsof je na 90 minuten een overwinning uit het vuur sleept maar de scheids de wedstrijd bij het laatste fluitsignaal ongeldig verklaart”, zo betoogt hij in een reactie.

“Ondanks al het wachten staan we met lege handen. Overal wordt opgeschakeld maar het voetbal mag alleen van twee naar vier personen op een veld trainen. Voor een teamsport is dat een stap van niets naar bijna niets.”

Toch amateurvoetbal in coronatijd
Van der Zee presenteerde bijna twee weken een plan om amateurvoetbal mogelijk te maken in coronatijd. Hierin gaat de KNVB uit van een herstart van de competities rond half januari. Tot die tijd wil hij dat de clubs in groepen tot dertig man op een groot voetbalveld kunnen trainen en spelen.

Van der Zee: “Het is noodzakelijk om de 1,2 miljoen Nederlanders die voetballen gezond en fit te houden. Sporten is goed voor de gezondheid, bouwt weerstand op en wij kunnen buiten veilig trainen.”

Vanwege de aangegeven maatregelen mogen de amateurs tot zeker half december niet voetballen. Dat maakt spelen tegen de BVO’s in het bekertoernooi dus niet mogelijk. Daarom heeft de KNVB besloten om dit seizoen alleen met de profs verder te gaan.

Gesprek met minister
Van der Zee gaf aan dat hij met minister Tamara van Ark naar oplossingen voor het amateurvoetbal wil zoeken. Daarvoor gaat hij volgende week met de minister praten.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?