KNVB haalt alle 26 amateurclubs uit het bekertoernooi.

Deel dit bericht via:

De KNVB-beker gaat dit seizoen verder zonder amateurclubs; die worden vanwege de coronarestricties allemaal uit het toernooi gehaald. Dat heeft directeur Jan Dirk van der Zee dinsdagavond gezegd in Langs de Lijn En Omstreken. "De amateurclubs kunnen op geen enkele manier normaal trainen, laat staan een wedstrijd spelen. Die gaan eruit", zei Van der Zee, die verder pleitte voor versoepeling van de coronamaatregelen door het verbod op trainen op te heffen.

Zeventien duels
Elf wedstrijden uit de eerste ronde zijn al gespeeld, omdat dat confrontaties waren tussen clubs uit het betaald voetbal. Zeventien duels staan nog open. Daar zijn amateurclubs bij betrokken en die mogen (nog) geen wedstrijden spelen van het kabinet. "We gaan ervanuit dat we in het gunstigste geval medio januari weer competities kunnen spelen", aldus Van der Zee. De KNVB heeft daarvoor eerder al een plan ingediend bij het ministerie van VWS om de competities medio januari te herstarten. 

Veel amateurclubs in financiële problemen
De clubs die zich al geplaatst hadden voor het hoofdtoernooi - dat zijn er 26, waaronder UNA- lopen hierdoor minimaal zo'n 10.000 euro mis. Eric Gudde, directeur betaald voetbal, zal woensdag meer uitleg geven over de verdere invulling van de KNVB-beker. "De amateurclubs kunnen nu op geen enkele manier trainen, laat staan een wedstrijd spelen", zei Van der Zee. "Dus die gaan er helaas uit." Vitesse, FC Groningen, Willem II, PEC Zwolle, NEC, MVV Maastricht, Almere City en FC Volendam gaan door het besluit zonder te spelen door naar de tweede ronde.

De KNVB vreest dat tweederde van de amateurclubs grote financiële problemen krijgen nu er zeker tot december niet gespeeld kan worden.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?