KNVB gaat verzoeken voor promotie/degradatie behandelen

Deel dit bericht via:

Nu de competities in het amateurvoetbal per direct zijn beëindigd, is bepaald dat er geen ploegen promoveren en degraderen. Toch sluit de KNVB niet uit dat clubs volgend seizoen op een hoger of lager niveau uit mogen komen.  

'De komende periode staat in het teken van het vormgeven van de competities in categorie A. Ondanks dat er geen promotie/degradatie wordt toegepast, gaan er teams volgend seizoen niet meer uitkomen in deze categorie. Dit kan onder meer ontstaan door een overstap van speeldag, fusie van verenigingen of door een terugtrekking uit de categorie A. Daarnaast bieden we verenigingen de mogelijkheid om een verzoek te doen om komend seizoen op een lager of hoger niveau uit te komen. Het bestuur amateurvoetbal gaat deze verzoeken behandelen en beoordelen of hierdoor de belangen van andere verenigingen geschaad worden', meldt de KNVB (afdeling amateurvoetbal) in een nieuwsbrief richting de clubs.

Alle clubs met een verzoek tot het speelniveau van een team in de categorie A kunnen dit uiterlijk 1 juni doorgeven via contact@knvb.nl. De KNVB verwacht daarna snel duidelijkheid te kunnen geven.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


jan de kinderen 1
12 april 8:33
als de knvb de nummers 1 laat promoveren dan moeten de nummers 13 en 14 degraderen er zijn namelijk 1 eerste klas 2 tweede klassen 4 derde klassen 8 vierde klassen per district dus gewoon zo laten en open plaatsen op vullen
Wouter
11 april 10:44
@@ KNVB dan heb je het niet helemaal goed gelezen. Dit gaat om opvullen van plaatsen van teams die wegvallen, door welke oorzaak dan ook. Die plekken kunnen alleen worden opgevuld van onderaf (of uitzonderlijk uit een ander district). En dan kun je het beste eerst vragen of er teams zijn die niet willen promoveren, of juist graag degraderen. Ik vind het netjes.
WEW
10 april 17:36
Moeilijk, moeilijk. Een club werd onder de voet gelopen in zijn klasse, wil wel vrijwillig degraderen want zo is er geen lol meer aan, vervolgens promoveert er een club met maar 1 punt voorsprong op z'n naaste belagers om z'n plaats in te nemen. In een andere klasse wordt eveneens een ploeg onder de voet gelopen maar denkt, kom volgend jaar proberen we het nog een keer. Helaas voor een ploeg die een punt of 10 los staat in een klasse lager maar dus z'n plaats niet kan innemen. Zo wordt het wel enorm willekeurig allemaal. Ik zeg nog een keer: stand laten zoals het is en nieuwe seizoen beginnen met bonuspunten. Stel team A heeft 18 punten uit 12 wedstrijden. Is gemiddeld 1,5 pt per wedstrijd. Ander team B heeft slechts 6 punten uit 12 wedstrijden. Is gemiddeld 0,5 punten. Bonuspunten berekenen over 10 wedstrijden. Dus in nieuwe competitie begint A met 15 bonuspunten en B met 5 bonuspunten. Achter de komma afronden zoals in de wiskunde gebruikelijk.Hebben ze dit seizoen dus niet voor niets staan voetballen en is het verschil tussen potentiƫle kampioen en potentiƫle degradant van het vorig seizoen in bonuspunten uitgedrukt. Voor periode kampioenschappen tellen de bonuspunten logischerwijze niet mee.
@knvb
10 april 14:28
erg vreemd dat de KNVB 1 week geleden geen nr's 1 laat promoveren en nr's 14 laat degraderen (zoals in belgie) maar nu kunnen alle clubs omhoog of omlaag als dat past in hun schema.
graag jullie mening hierin