KNVB: ‘Eventuele herstart amateurvoetbal uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april’

Deel dit bericht via:

De KNVB is met een update gekomen over een eventuele herstart in het amateurvoetbal. De bond beslist uiterlijk in de week van 9 februari wat er nog mogelijk is dit seizoen.

Het Amateurvoetbal in de senioren A-categorie moeten uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april worden hervat. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan worden de competities voor het seizoen 2020-2021 definitief niet hervat. Dat laat de KNVB weten in een verstuurde mail richting de clubs.

Er wordt volgens de voetbalbond rekening gehouden met de trainingsopbouw naar een mogelijke herstart. Als de competities niet meer worden hervat, vindt er geen promotie/degradatie plaats. Voor de overige competities is een andere deadline.

Alternatief
Het alternatief is dat de KNVB  in plaats van de reguliere competities regionale competities of bekertoernooien gaat organiseren voor alle categorieën op basis van inschrijving.  “Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

 

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Wouter
24 januari 22:32
"De bond beslist uiterlijk in de week van 9 februari wat er nog mogelijk is dit seizoen."
En ik maar denken dat er nog een macht boven deze bond zit die méér beslist.
FJP
23 januari 22:37
Jan Dirk en zijn KNVB hebben het nog steeds niet begrepen! Afblazen en op volgend seizoen inzetten!
HF
23 januari 14:15
KNVB, stop aub. met hoop koesteren.
Beschouw dit seizoen als verloren en laat de clubs zelf hun wedstrijdjes regelen met weinig reisbewegingen en met het oog op het nieuwe seizoen dat dan hopelijk in augustus/september weer kan beginnen.
henk
23 januari 9:59
er gaat niks gebeuren kan ik je nu al vertellen
FK
22 januari 18:28
We moeten niet denken dat we in april al kunnen voetballen. We moeten maar gokken op regionale wedstrijden als voorbereiding op een nieuw seizoen.