Kennis maken met: Tim van der Heijden nieuwe hoofdtrainer VV DEES

Deelacties:


Tim van der Heijden staat dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer van VV DEES.

Hij komt over van RKVV Dommelen, waar hij het afgelopen seizoen het tweede elftal onder zijn hoede had. De 40-jarige oefenmeester uit Eindhoven volgt Hans Clijsen op, die na drie seizoenen de overstap heeft gemaakt naar Gloria UC uit Baarle-Nassau.
 
Van der Heijden is voor de meeste onder ons een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader aan u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Ik ben dus Tim van der Heijden en ben gehuwd met Nicole. Samen hebben wij twee kinderen. Onze oudste zoon Kay is 15 jaar oud en de jongste Kian 13 jaar.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam bij Aluminium Verkoop Zuid.  Een groothandel op het gebied van buitenlevenproducten. Denk hierbij aan zonweringen, terrasoverkappingen, rolluiken etc.  Bij A.V.Z. ben ik teamleider op de verkoopafdeling.

Daarnaast ben ik regelmatig op het voetbalveld te vinden. Naast mijn functie als hoofdtrainer bij v.v. DEES ben ik ook trainer van de JO17-1 van v.v. Acht.  Hier speelt mijn oudste zoon in. Verder vind ik het leuk om samen met mijn vrouw, kinderen of vrienden iets te ondernemen.  Een hapje en/of drankje tot iets actiefs. Of gewoon lekker thuis zitten en een serie of iets dergelijks kijken vind ik leuk.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland en welke clubs heb je ondertussen al gediend als trainer?
Toen mijn zoon Kay begon met voetballen ben ik gestart als trainer. Ik merkte als snel dat ik mezelf wilde ontwikkelen zodat ik een betere trainer zou zijn.  Zo ben ik gestart met diverse cursussen/opleidingen en inmiddels ben ik in het bezit van UEFA B.  Sinds de start van mijn trainerscarrière ben ik al actief bij v.v. Acht en heb ik inmiddels alle jeugdteams getraind. Van de F4 tot de JO19-1 heb ik allemaal getraind. 

Toen ik met mijn UEFA B opleiding ben gestart toen moest ik v.v. Acht verlaten omdat ik hier niet het juiste niveau kon trainen of stagelopen.  Hierdoor ben ik terechtgekomen bij RKVV Dommelen en de mogelijkheid gekregen om het tweede te trainen en stage te lopen bij het eerste. Ik merkte dat ik klaar was voor een volgende stap en dat was v.v. DEES. Daar ben ik nu dus actie als hoofdtrainer...

4. Vanwaar de keuze om op jonge leeftijd trainer te worden?
Zoals hierboven omschreven staat. Ik merkte als snel dat ik mezelf op jonge leeftijd verder wilde ontwikkelen als trainer.

5. Hoe werk jij als trainer?
Als trainer kijk ik altijd naar de kwaliteiten van de spelersgroep en voer veel individuele gesprekken. Tevens vind ik het belangrijk om te weten wat de identiteit van een vereniging is en probeer mezelf zo goed mogelijk aan te passen. 

Zelf houd ik van trainen en het spelen van wedstrijden met een hoge intensiteit. Als we op 130% trainen, dan moet het tijdens de wedstrijd ook lukken.  Verder werk ik graag met spelprincipes waardoor onze speelstijl duidelijk is voor de spelers ondanks de formatie en speelwijze van de tegenstander. Ook vind ik het belangrijk om duidelijk afspraken te maken binnen en buiten het veld en deze te waarborgen.  Zo is voor iedereen duidelijk wat er verwacht wordt.

6. Ben je zelf ook actief geweest als 1e elftalspeler, zo ja bij welke clubs heb je gespeeld?
Als speler ben ik actief geweest bij E.S.V. en later Wodan. Een echte basisspeler voor het eerste ben ik nooit geweest. De meeste wedstrijden heb ik in het tweede gespeeld. Later ben ik naar een vriendenteam gegaan.

7. Het bestuur van VV DEES heeft uiteindelijk de keuze op Tim van der Heijden laten vallen. Wat is de motivatie van de club?
Tijdens mijn sollicitatie heb ik een zeer prettig en open gesprek gehad met het bestuur.  Na de kennismaking heb ik mijn werkwijze en ambitie toegelicht.  Dit was blijkbaar waar de club naar op zoek was. 

8. Hoe kijk je tegen de kwaliteiten van de huidige selectie aan?
Om eerlijk te zijn was ik best verrast door de spelersgroep. Qua techniek zijn het prima spelers. Maar een grotere kwaliteit vind ik de drive en passie om te trainen en te leren.  De spelers staan open om een andere visie/speelwijze te leren en doen dat vol overgave. 

9. Wat is de doelstelling dit seizoen bij VV DEES?
De doelstelling voor het huidige jaar is minimaal een periodetitel. Voor de komende jaren is dat promotie naar de vierde klasse.

10. VV DEES past bij mij als trainer omdat?
Het een gezellige vereniging is met veel onderling vertrouwen.  Naast het “dorpse” karakter heeft de club ambitie en een gedreven spelersgroep.  Buiten het voetbal om worden er ook diverse activiteiten georganiseerd...

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Hans
14 september 16:41
Veel succes bij ons mooi clubske
Tonnie van den Dungen
11 september 17:54
Veel succes Tim Gaat jou zeker lukken
Djordy
09 september 17:46
Succes trainert
Marco van den Braken
09 september 14:30
Tim, veel succes en plezier bij deze mooie vereniging.
Lange
08 september 22:14
Mooi clubke. Gaat zeker een succes worden. Goede keus van dun DEES
Nr.9
08 september 18:26
Veel succes. Gedreven trainer bij een mooie vereniging. Gaat zeker iets moois worden.