Kennis maken met.... Sven Verstappen, de nieuwe hoofdtrainer van Bergeijk

Deel dit bericht via:

In tien vragen aan, stellen we Sven Verstappen even nader voor als nieuwe trainer in de regio.
We zitten midden in de coronacrisis en de competitie is ten einde. We gaan ons nu focussen op het nieuwe seizoen. Hopelijk gaan we in augustus beginnen met de  voorbereiding en gaan we medio september van start met de competitie. 

Carrousel
Ondertussen is de trainerscarrousel bijna rond. Bij RKVV Bergeijk staat er in het nieuwe seizoen een nieuwe hoofdtrainer aan het roer. Sven Verstappen volgt de vertrokken Jos Beerens op. De 32-jarige Eerselnaar gaat komend seizoen voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag bij een amateurclub.

Sven Verstappen is voor meeste onder ons een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader u voorstellen.

Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Mijn naam is Sven Verstappen, 32 jaar en woonachtig in Eersel. Ik ben getrouwd met Joyce van der Meijden.  

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik sportwetenschapper bij Feyenoord, hier verzorg ik een aantal loopcoördinatie trainingen en ben ik verantwoordelijk voor de GPS-, Hartslag- en vragenlijst-data van de bovenbouw teams. Deze analyseer ik en koppel ik terug met de trainers en fysiotherapeuten van deze elftallen. Dit doe ik in het kader van een promotieonderzoek waarbij Feyenoord wil weten wat voor hun specifiek blessurerisico’s zijn, hoe we deze verkleinen en hoe we de fysieke gesteldheid van de spelers kunnen optimaliseren.

Hoe ben je in het voetbalwereldje beland en welke clubs heb je ondertussen al gediend?
Ik ben, toen ik met de Fontys Sporthogeschool begon, gevraagd door EFC of ik een jeugdteam wilde trainen. Hiermee ben ik verder gegaan tijdens mijn studie en heb bij EFC een aantal jaar de O15 en O19 getraind. Ondertussen heb ik in mijn laatste studiejaar stagegelopen bij Willem II en heb daar na mijn studie een contract verdiend als Fysiek Trainer Bovenbouw. Dit heb ik een jaar gecombineerd met studeren omdat ik graag verder wilde in dit vak, maar ik ook praktijkervaring wilde opdoen. Na dit jaar ben ik een jaar fulltime Bewegingswetenschappen gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

In mijn laatste jaar ben ik voor mijn eindstage naar Portsmouth FC gegaan omdat ik graag de voetbalbeleving van Engeland wilde ervaren. Na het behalen van mijn diploma ben ik bij Lommel SK de O10 en O17 gaan trainen, en na dat jaar belde Willem II of ik daar Coördinator Fysieke Trainer wilde worden. Dat heb ik twee jaar gedaan voordat ik naar het eerste elftal kon als Sportwetenschapper. Na dat jaar ben ik door FC Utrecht benaderd en heb de stap gemaakt om met Erik ten Hag te kunnen samenwerken.

Sinds vorig seizoen zit ik bij Feyenoord als sportwetenschapper bij de bovenbouw, hier gebruik ik de hierboven genoemde datastromen voor mijn promotieonderzoek om de trainers en staf te informeren naar de fysieke gesteldheid van de spelers. Hier zit ik nu voor het tweede seizoen.

Ben je zelf ook actief geweest als voetballer?
Van mijn 6e tot mijn 27e jaar heb ik bij EFC gespeeld, ik heb nooit vast in de selectieteams gespeeld en de laatste paar jaren heb ik in een vriendenelftal gespeeld. Vanwege mijn werk ben ik gestopt omdat ik mezelf geen blessures kan veroorloven. Als ik een training moet geven, kan ik niet geblesseerd een voorbeeld geven.

Vanwaar de keuze om naast je werk als sportwetenschapper bij Feyenoord een amateurclub te gaan trainen?
Voetbal is gewoon het mooiste wat er is. Ik heb het geluk gehad dat ik van mijn hobby mijn beroep heb gemaakt en mijn passie ligt op spelers te trainen, op welke niveau dan ook. De laatste vier jaar kwam het niet uit om een team te trainen vanwege het feit dat ik op zaterdag en zondag bij de eerste elftallen van Willem II en FC Utrecht moest werken. Afgelopen jaar heeft mijn vrouw borstkanker gehad en hadden we wel andere zaken aan ons hoofd. Komend seizoen komt het wel uit en een mooie club als Bergeijk kwam vrij en hier wilde ik graag werken. Verder wil ik mezelf verbeteren in het geven van trainingen en coachen van wedstrijden en op termijn de opleiding UEFA A te gaan volgen.

Waarom heeft RKVV Bergeijk voor Sven Verstappen gekozen?
Dat is vooral een vraag voor het bestuur, maar ze hebben voor mij gekozen omdat ik voldoe aan het door hun opgestelde profiel. Namelijk een jonge, ambitieuze trainer die spelers beter wil maken in de speelwijze die we samen voor ogen hebben. Verder heb ik een analyse van het team gegeven, waar ik er een aantal spelers heb uitgepikt en heb het bestuur verteld hoe ik dit zou willen verbeteren en trainbaar zou maken. Verder hadden we in de gesprekken een goede klik en hebben samen een richting bepaald waar we met RKVV Bergeijk naartoe willen.

Wat is je doelstelling komend seizoen bij RKVV Bergeijk?
Vanuit het bestuur is geen resultaatdoelstelling meegegeven, maar wel doelstellingen dat de spelers zich moeten ontwikkelen en hiermee de speelwijze. Natuurlijk willen we voor de bovenste plaatsen meedoen, wat met deze groep ook zeker mogelijk moet zijn. Daarnaast vind ik persoonlijk dat Bergeijk in de 3e klasse thuishoort als club zijnde. Nu is het aan alle betrokkenen om te laten zien dat die ook echt zo is.

RKVV Bergeijk past bij mij als trainer omdat?
Bergeijk past bij mij omdat het een mooie Kempische dorpsclub is met veel potentie. De faciliteiten zijn goed, ze hebben een leuke spelersgroep en zijn ambitieus. Ik denk dat ze op een hoger niveau beter tot zijn recht zouden komen, maar het komt er niet altijd uit. We hebben een hoop leergierige jonge spelers die zichzelf willen ontwikkelen en ik denk dat ik daaraan kan bijdragen. Verder heb ik echt hele goede gesprekken gehad met het bestuur over voetbal en over hoe ze de toekomst van de club zien. Dit waren voor mij signalen dat ze graag vooruit willen en ook realistisch zijn over de te varen koers.

Hoe kijk je tegen de huidige selectie aan?
Ik heb al een aantal wedstrijden gezien voor het stopzetten van de competitie en ik zag een jonge groep die graag wil blijven voetballen, maar vaak makkelijk doelpunten weggeeft. Ik hoop dat ik dat voor het nieuwe seizoen kan verbeteren en ik heb een aantal aandachtpunten die ik met interim hoofdtrainer Perry van Meelis heb besproken.

Het ontslag van Jos Beerens in de winterstop?
Het is natuurlijk ontzettend jammer als een trainer midden in het seizoen wordt ontslagen en volgens onderzoek in het betaald voetbal, heeft dit meestal geen zin qua resultaten. Jos heeft vorig seizoen natuurlijk een goede prestatie geleverd door tweede te worden in de competitie met Bergeijk. Helaas waren de resultaten in de gespeelde wedstrijden van dit seizoen niet zoals gehoopt. Verder ken ik Jos vanuit EFC, waar hij stageliep voor zijn trainersdiploma en vind het een erg leuke vent en gelukkig komt hij nog weleens kijken bij Bergeijk zodat we samen kunnen sparren over het voetbal.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Herman schreur
21 april 12:24
Sven heel veel succes bij deze mooie club
Jens
20 april 8:51
Leuk interview Sven! Felicitaties aan Bergeijk met deze goede keuze voor de nieuwe hoofdtrainer en Sven veel succes met dit avontuur! Hopelijk zien we je in de toekomst nog eens terug.