Kennis maken met: Roland Adams nieuwe hoofdtrainer De Weebosch

Deelacties:

Roland Adams staat dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer van De Weebosch.
Het is voor Adams de eerste klus als hoofdtrainer. De 44-jarige oefenmeester uit Reusel volgt Nick Smits op die na twee seizoenen de overstap heeft gemaakt naar vierdeklasser FC Cranendonck.  Afgelopen seizoen was Adams actief als jeugdtrainer bij de Belgische club Reti waar hij het elftal van O21 onder zijn hoede had.  
Adams is voor de meeste onder ons een onbekende trainer in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader aan u voorstellen. 

1. Stel je even nader voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven: 
Roland Adams, 44 jaar, en woonachtig in Reusel. Samenwonend, met mijn vriendin Susan en mijn twee kinderen Nouk (10 jaar) en Kay (14 jaar). 

2. Wat doe je in het dagelijks leven? 
In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de metaal, bij Pi Metal Parts in Reusel als CNC Frezer en Cad/cam programmeur.  
In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn vriendin en kinderen. Terrasjes pakken en het bezoeken van kastelen doen we graag. Verder hebben we sinds dit jaar een moestuin die veel tijd vraagt.  

3. Hoe ben je in het trainersvak beland en welke clubs heb je ondertussen al gediend als trainer? 
Het trainersvak is al heel lang een ambitie, maar pas echt gaan kriebelen na het behalen van mijn UEFA C-diploma afgelopen seizoen.
Na vele jaren verschillende jeugdteams te hebben getraind binnen Reusel Sport kwam twee jaar geleden de uitdaging op mijn pad om bij Retie de U17 te gaan trainen. Een oude belofte dat ik ooit nog terug zou komen naar Retie als trainer werd daarmee ook waargemaakt. Na één jaar U17 de stap gezet naar U21. En daar toen mijn diploma behaald binnen de Belgische voetbalbond. Na het zien van de vele vacatures die vrijkwamen toch de stap gezet naar het seniorenvoetbal. En zo dus bij De Weebosch beland.  
 
4. Hoe werk je als trainer? 
Als trainer ben ik vooral een liefhebber van het spelletje. In mijn trainingen doe ik heel veel met de bal. Ook bij de conditieoefeningen zit zoveel mogelijk de bal bij. Ik wil graag dat mijn ploeg aan het voetballen komt en ook zoveel mogelijk die oplossingen zoekt. Dus daar train ik veel op. Verder probeer ik mijn fanatisme ook over te brengen op de spelersgroep.  

5. Je hebt als speler een behoorlijke palmares opgebouwd bij Reusel Sport. Heb je naast Reusel Sport nog andere clubs gediend?  
 ·       6 seizoenen in het 1e van Reusel sport; 
 ·       3 seizoenen Retie SK (België); 
 ·       1 seizoen terug Reusel sport; 
 ·       2 seizoenen Oosthoven (België); 
 ·       4,5 seizoen terug Retie SK (België); 
 ·       1,5 seizoen Reusel sport.  

6. Was de teleurstelling, zowel voor jou als voor de club, groot na degradatie in het afgelopen seizoen?  
De teleurstelling viel van mijn kant wel mee, omdat ik wel zelf heb gezien dat de spelersgroep en technische staf er alles aan hebben gedaan om zich te redden in de 4e klasse.  

7. Het bestuur van De Weebosch heeft uiteindelijk de keuze op Roland Adams laten vallen. Wat was de motivatie van de club? 
Na twee gesprekken was er van beide kanten volgens mij snel een klik en was alles zo geregeld. Het tweede gesprek heb ik ook een deel van de spelersgroep gesproken, wat voor mij zeer positief was. Het bestuur zal wel wat navraag gedaan hebben bij Jochen Jansens, die ik goed ken uit mijn tijd in België en die vele jaren trainer in De Weebosch is geweest.  
 
8. Hoe kijk je tegen de kwaliteiten van de huidige selectie aan? 
De selectie van de Weebosch is misschien wat kleiner dan bij andere clubs, maar zeker goed in orde. Goede mix tussen wat ervaren spelers en jonge gasten. De inzet is tot op heden super tijdens de trainingen, dus daar ben ik erg tevreden over.  

9. Wat is de doelstelling voor dit seizoen bij De Weebosch? 
De doelstelling is om lekker vertrouwen op te doen door veel wedstrijden te winnen; met goed voetbal en toch wel in de top van het klassement meedoen. 

10. De Weebosch past bij mij als trainer omdat? 
Ik bij De Weebosch echt de kans krijg als beginnend hoofdtrainer. De club straalt rust en gezelligheid uit en dat is een fijne werkomgeving voor een beginnend hoofdtrainer. 

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Marc Post
15 september 6:49
Heel veel succes en plezier Roland. Leuk dat je het trainersvak bent ingerold. Intelligente en enthousiaste spelers van weleer, moeten een mooie trainerscarrière kunnen opbouwen. Groeten van je "ouwe trainer".
Geert Voets
14 september 9:04
Roland heel veel succes toegewenst bij de Weebosch en met jou drive en inzicht gaat dat vast en zeker lukken als Trainer.