Kennis maken met: Mike de Louw nieuwe hoofdtrainer DVS

Deelacties:


Mike de Louw staat dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer van DVS. Het is voor De Louw zijn eerste job als hoofdtrainer. De 38-jarige trainer uit Aalst-Waalre was een lange tijd actief als jeugdtrainer en trainer van het tweede elftal bij verschillende clubs. Afgelopen seizoen was De Louw eindverantwoordelijk voor het tweede elftal van DVS. Daarnaast is hij een aantal wedstrijden de rechterhand geweest van zijn voorganger Sander Bosch.

Wissel
Ondanks zijn contractverlenging gaf Bosch in januari aan graag een stapje terug te willen doen. Het bestuur heeft - in onderling overleg - een oplossing gevonden door De Louw aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. Bosch zou vervolgens de taken van De Louw overnemen als trainer van het tweede elftal, maar kwam hier later op terug. In mei gaf Bosch aan om definitief te stoppen als selectie-trainer bij DVS.

Mike de Louw is voor de meeste onder ons nog een onbekende hoofdtrainer in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader aan u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Mike de Louw 38 jaar en woonachtig in Aalst -Waalre. Ik ben laat begonnen met voetballen, pas op mijn 10e jaar ben ik lid geworden van DVS. Ik heb alle standaardjeugd elftallen doorlopen tot en met de selectie. Op 15-jarige leeftijd begonnen met training geven in de jeugd en het jaar erop direct aan de slag gegaan als Trainer/Coach. Na de pupillentrainers cursus te hebben gedaan, behaalde ik op 18-jarige leeftijd mijn UEFA C-diploma.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk in de staalbouw bij GS Staalwerken in Helmond als voorwerker en daar bediend ik een aantal machines. Op dit moment sta ik niet zo vaak meer achter de machine, maar ondersteun ik de productieleider en heb er daarnaast een aantal administratieve taken bijgekregen.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland en welke clubs heb je ondertussen al gediend als trainer?
Ik voetbalde in de jeugd van DVS en er waren meerdere jeugdspelers die training gaven aan  jeugdelftallen. Zodoende kwam jeugdvoorzitter Arold Driessen ook bij mij uit of ik destijds het E5 elftal van DVS wilde gaan trainen. Ik ben daar op ingegaan en het beviel me zo goed dat ik het jaar erop ook Trainer/Coach werd van dit elftal. Na diverse elftalen te hebben getraind in de jeugd van DVS, heb ik een overstap gemaakt naar de jeugd van Geldrop. Daar heb ik onder meer D1, B1 en A1 getraind. Na vijf jaar Geldrop kwam RKSV Heeze op m'n pad. Daar heb ik ‘slechts’ één seizoen gewerkt als trainer van A1.

Na het avontuur RKSV Heeze keerde ik terug bij DVS en werd ik aangesteld als hoofd jeugdopleidingen. Ik combineerde deze functie met het trainen van de jeugd en het assisteren van de hoofdtrainer. Ik ben de rechterhand geweest van Jan van den Heuvel, Jos van Oorschot en William van Moorsel. Vervolgens de stap naar RPC gemaakt, waar ik een seizoen het tweede elftal onder mijn hoede heb gehad. En vóór mijn terugkeer naar DVS heb ik ook nog vier jaar het tweede elftal van Braakhuizen getraind.  

4. Vanwaar de keuze om op jonge leeftijd trainer te worden van een club?
Toen ik op mijn 15e jaar begon als trainer vond ik het al snel heel leuk en door van je eigen trainers te leren (goeie en minder goeie dingen) ga je daarin een beetje je eigen weg. Je volgt cursussen waarin je van de docenten en collega trainers ook weer leert en je diploma’s behaald en van daaruit doe je je eigen ding. Ik denk dat ik nu wel toe ben aan een 1e elftal te gaan trainen en dat in sommige gevallen de leeftijd daarin niet uitmaakt. In de jeugd van DVS kwam ik trainers tegen bij Dommelen, onder wie Paul Firet en Pieter van Engelen, en zij zijn jonger dan ik en hebben al 1e elftallen getraind. Als je zelf goed klikt met de spelersgroep en zij met jou, dan speelt de leeftijd niet zo nadrukkelijk mee en dat voel je zelf als trainer aan.  

5. Hoe werk je als trainer?
Ik ben een fanatieke trainer (laatste jaren wel wat rustiger geworden) die graag samenwerkt met de spelersgroep, ik ben dus ook een teamplayer. Door het samen te doen en proberen de neuzen dezelfde kant op te krijgen bereik je in mijn ogen het meeste met een spelersgroep. Ik sta voor aanvallend voetbal, maar soms moet je per wedstrijd inschatten of je de bovenliggende partij bent of misschien de underdog en vandaaruit kijk je waar je mogelijkheden liggen om te winnen.

6. Je bent ook actief geweest als 1e elftalspeler bij DVS, heb je naast DVS nog andere clubs gediend als speler?
Ik heb in 2003 op 19-jarige leeftijd mijn debuut gemaakt in het eerste elftal van DVS en ben daarna de club als voetballer trouw gebleven. Ik ben wel een keer benaderd om in het tweede elftal van Geldrop te gaan spelen op hoofdklasseniveau, mede omdat ik daar jeugdtrainer was. Ik heb die stap niet genomen, omdat ik toen dacht dat het een stapje te hoog voor me was.

7. Een verrassende ontwikkeling nadat Sander Bosch aangaf een stapje terug te willen doen. Het bestuur van DVS heeft uiteindelijk de keuze op Mike de Louw laten vallen. Wat was de motivatie van de club?
Tijdens de gesprekken over mijn terugkeer bij de club was dit al besproken. Op het moment dat Sander een stapje terug zou gaan doen als hoofdtrainer, zou ik de eerste kandidaat zijn waarmee DVS in gesprek zou gaan. Op dat moment zouden we kijken of ik eraan toe ben en of de club met mij in zee wil als hoofdtrainer. Deze situatie kwam voor mij iets sneller dan verwacht gezien Sander had bijgetekend voor dit seizoen. Vanwege drukke werkzaamheden heeft hij besloten om voor dit seizoen al een stapje terug te doen. Na een aantal gesprekken met de club hebben we samen besloten om met elkaar in zee te gaan. Dit is een mooie kans voor mij om binnen m'n eigen club te starten als hoofdtrainer. Ik ken de club en de club kent mij, waardoor we denk ik, goed bij elkaar passen.

8. Hoe kijk je tegen de kwaliteiten van de huidige selectie aan?
We hebben een goede spelersgroep met enkele jongens die al een aantal jaren in het eerste elftal spelen. Daarnaast zijn er een aantal spelers overgekomen vanuit de jeugd waar potentie in zit. Hierdoor is er een gezonde concurrentie, wat iedereen scherp houdt. Ook de sfeer binnen de groep is goed. Echter willen we ons graag nog versterken met een keeper! (maar ja… welke club niet tegenwoordig).

9. Wat is de doelstelling dit seizoen bij DVS?
We willen bij de eerste zeven eindigen in de competitie. We gaan in de wintertop evalueren hoe we er voor staan en dan kijken we of we onze doelstelling moeten bij stellen. Vorig seizoen hebben ze het prima gedaan met een negende plaats. Al had er meer in gezeten, want veel wedstrijden in de eerste seizoenshelft gingen met 'slechts' één doelpunt verschil verloren. In de bekerwedstrijden kunnen we gaan zien hoe we er voor staan. We zitten in een zware poule, met derdeklassers Beerse Boys, Braakhuizen en SBC. Het is wel leuk om Braakhuizen te treffen in deze poule. Mijn oude club waar ik fijn heb samengewerkt met Jeroen van der Schoot en de gehele staf!
(DVS heeft ondertussen twee wedstrijden gespeeld voor de beker. Tegen SBC werd nipt met 4-3 verloren, maar tegen Beerse Boys werd een 5-1 overwinning geboekt. Op zaterdag 17 september komt Braakhuizen op bezoek.) 

10. DVS past bij mij als trainer omdat?
DVS een gezellige en nette vereniging is, waar gezelligheid en prestaties goed samen gaan. We hebben een mooi sportpark met goede faciliteiten, waarin alles goed georganiseerd is door de vrijwilligers die er dagelijks/wekelijks rondlopen.  

 

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Jacques Lammers .
16 september 19:19
Mike heel veel succes als hoofdtrainer van DVS. Tijdens de KNVB voetbaldagen jaren geleden zat het trainerschap al vroeg in bij jou. Zie je snel een keer.
Joris Verberne
16 september 18:57
Hi Mike, leuk artikel en zeker iets om trots op te zijn. Ik wens jou en zeker ook DVS veel succes! Maak er iets moois van!
Ruud den Boer
16 september 16:07
Hi Mike, ontzettend het succes maar dat gaat zeker lukken met jouw ervaring en enthousiasme.
Frank Kuipers
16 september 15:16
Veel succes Mike. Gaat je zeker lukken bij deze mooie vereniging. Kom natuurlijk ook dit seizoen kijken naar het elftal van de trainer die bij mij zijn debuut maakte bij DVS 1.
Hans bonnema
16 september 13:50
Mike heel veel succes Dit gaat jou zeker lukken 👍
Ron de kort
16 september 11:49
Mooi Mike , maak er iets moois van bij deze mooie vereniging Succes 🍀
Ad van Ginneken
16 september 11:16
Heel veel succes Mike. Jij als echte clubman zal zeker de juiste snaar weten te raken van de groep om een goed seizoen te draaien
Andre
16 september 11:12
Ik wens je heel veel s6 met training geven en laten we hopen dat je de doel stellingen kan bij stellen naar kampioen worden. S6 maat
William van Moorsel
16 september 10:48
Succes Mike, dit gaat jouw zeker lukken. DVS prima keuze om Mike aan te stellen als hoofdtrainer, een echte clubman en daarnaast een kundige trainer die jullie verder brengt in jullie sportieve ambities.
Ben Aarts
16 september 10:44
Fijne gast bende, mooi dat wij nu weer samenwerken👍
Dvs er
16 september 10:40
Juiste trainer op de juiste plaats. Ik denk dat Dvs een aardig woordje gaat meespreken dit seizoen. Succes Mike
Tim van der Heijden
16 september 10:29
Heel veel succes Mike!
Jeroen v der Schooy
16 september 10:02
Topper, samen met zijn vader, hele fijne tijd mee gehad bij Braakhuizen. Gaat zeker S6 worden bij DVS.
RPC
16 september 9:56
Succes als hoofdcoach Mike. Een hele goede keuze van de buren van DVS.