Kennis maken met: Joey Verhoeven nieuwe hoofdtrainer Spoordonkse Boys

Deelacties:

Joey Verhoeven staat dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer van Spoordonkse Boys. De 41 jarige Verhoeven was voorheen actief als trainer in de regio Tilburg/Breda.

Joey Verhoeven is voor de meeste onder ons een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader aan u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Mijn naam is Joey Verhoeven, 41 jaar oud en woonachtig in Tilburg. Ik heb twee kindjes; dochter Kensi van 10 jaar oud en zoontje Riv van 6 jaar. In 2000-2001 heb ik de opleiding Sport & Bewegen afgerond en ben ik vrijwel direct doorgegaan met werken als Sportdocent binnen Ministerie v Justitie; Ik heb 16 jaar gewerkt als Sportdocent in de Koepelgevangenis te Breda, hierna nog diverse Inrichtingen gehad o.a. PI Tilburg en PI Vught. Met name door een flink bezuinigingsmaatregel ben ik actief gaan zoeken naar wat ik nu nog zou willen. Mijn interesse ligt tevens in de medische kant van (top)sporters dus ik ben diverse opleidingen gaan doen. Inmiddels ben ik Sporttherapeut, sportmasseur, loop/- conditie & hersteltrainer alsmede fysieke trainer voetbal. Ik werk vanuit huis in een eigen ruimte en tevens op afspraak op diverse locaties in Brabant. Tevens gewerkt bij de RJO WII/RKC (J017/J019) en bij Kozakken boys te Werkendam (J019/2e).

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven ben ik actief als Slaap-/ nachtbegeleidingsmedewerker binnen de GGZ; RIBW Brabant. Mijn locaties zijn met name Waalwijk en Oisterwijk. Ik werk 24 uur p/wk op locatie en dan is het met name mijn taak dat de clienten een goede nachtrust (kunnen) hebben; zijn er hulpvragen aan het einde van de avond of midden in de nacht, dan word ik in principe wakker gebeld en zal ik aan het werk gezet worden. Dit kan varieren van medicatie uitdelen, een simpel gesprekje voeren danwel iemand enkel en alleen eventjes willen aanhoren tot aan een ruzie deescaleren o.i.d. Zijn er geen clienten die hulpvragen hebben die avond-/ nacht dan zal ik normaliter een hele nacht kunnen slapen totdat de wekker rond 07:00u afgaat. De werktijden zijn van 22:00-08:00u.
De clienten waar ik mee werk zijn minimaal 18 jaar en kunnen (of mogen) door tal van o.a. psychische , mentale redenen niet meer thuis of op zichzelf wonen. Dit werk combineer ik dus met het werk als Sporttherapeut, sportmasseur en hersteltrainer. Het mooie is dat ik overdag zelf mijn eigen planning kan maken zodat ik ook nog tijd heb voor andere leuke dingen.

3. Hoe ben je in het trainersvak beland en welke clubs heb je ondertussen al gediend als trainer?
Ik ben rond mijn 30ste al gestopt met voetballen vanwege rugklachten en omdat ik niet meer kon spelen zelf ben ik een andere manier gaan vinden om toch met voetbal bezig te blijven; het trainersvak ! Tevens heb ik een vader die jarenlang hoofdtrainer is geweest dus wellicht heeft dat ook wel een beetje meegespeeld.

Ik ben begonnen als trainer/coach bij vv Viola in Alphen; ik heb hier 3 jaar de J019 gedaan en het vierde jaar ben ik meegegaan met die lichting naar de selectie. Ik werd coach van het 2e senioren elftal , ass trainer van 1. Hierna ben ik naar Ulvenhout (nabij Breda) vertrokken en ben ik 3 jaar Hoofdtrainer geweest. Na deze periode ben ik naar De Moer (nabij Dongen/Kaatsheuvel) gegaan en ook daar heb ik 3 jaar gewerkt als Hoofdtrainer. Bij beide clubs heb ik het goed gedaan en heb ik het er enorm naar mijn zin gehad. Ook veel leuke mensen ontmoet waar ik nu nog steeds contact mee heb.
De volgende club was RFC in Raamsdonksveer; maar met name door de hele corona periode op dat moment heb ik besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan op het moment dat corona weer wat achter ons lag en we weer wat meer vrij spel kregen vanuit de overheid.
Ik wilde gelijkertijd ook eens een hele andere richting op, nieuwe mensen en verenigingen leren kennen. Na ruim 10 jaar Tilburg/Breda vond ik het tijd voor heel iets nieuws! Vandaar de keuze om naar De Kempen te gaan.

4. Vanwaar de keuze om op jonge leeftijd hoofdtrainer te worden van een club?
De keuze om op jonge leeftijd trainer te worden lijkt me wel duidelijk denk ik; al vroeg besloten te stoppen met actief voetballen door aanhoudende rugklachten. Gelukkig heb ik lang een baan gehad waar ik altijd in beweging was, maar uiteindelijk kreeg ik zelf mijn sokken niet eens meer aan als ik op de maandag wakker werd!!!

5. Hoe werk jij als trainer?
Ik ben iemand die houdt er van om het maximale uit een groep en individu te halen. Spelers te helpen in hun ontwikkeling om een completere en betere voetballer te worden. Daarnaast vind ik plezier beleven aan je hobby ook erg belangrijk. Ook voor de dynamiek binnen een groep/vereniging. Uiteindelijk betalen we allemaal contributie, is het onze hobby en moeten we er met heel veel plezier naar toe gaan en weer met veel plezier naar huis kunnen gaan. Dit soort momenten icm het willen presteren en het maximale uit jezelf halen vind ik ontzettend leuk om te doen en te beleven. En om juist daar onderdeel vanuit te maken. Uiteraard beginnen bepaalde dingen wel bij de spelers zelf; men moet afspraken nakomen, bereid zijn en er voor open staan om hard te werken, dingen te willen leren en om kunnen gaan met kritiek. Leermomenten herkennen, bespreken en er iets mee doen!
Alleen dan ben je in mijn ogen een prestatie -/ selectie speler. Anders moet je lekker in een vriendenteam gaan spelen vind ik. Als je bovenstaande allemaal met elkaar kunt combineren dan heb je in mijn ogen een perfecte mix om uiteindelijk EN plezier te hebben EN prestaties neer te zetten zowel als team alsmede individu.

Op de dinsdagen kom ik even kort terug op de voorgaande wedstrijd, het bespreken van een aantal zaken (mits dit nodig is). Hierna trainen we met 1&2 altijd samen op de dinsdag. Een dinsdagavond is vooral erg dynamisch; veel diverse loopvormjes (ook met bal), veel pass-trap vormen , veel gerelateerd naar de wedstrijd, en een positiespel icm partij danwel afwerkvormen.
Op de donderdagavond trainen we apart; beide elftallen +- 16-18 man. Dan gaan we vooral aan de slag met bepaalde dingen en ideeen die we in de aanstaande wedstrijd(en) terug willen gaan zien. Wedstrijd situaties terug laten komen in diverse vormen met de juiste mensen op de juiste posities. Hier zijn we vooral erg dynamisch bezig maar er zal ook zeker tijd zijn om situaties stil te leggen en de spelers verbaal op de feiten te drukken wat beter moet. En uiteraard ook wat goed gaat benoemen.

6. Ben je zelf ook actief geweest als 1e elftalspeler, zo ja bij welke clubs heb je gespeeld?
Zelf heb ik gespeeld bij de jeugd van sc t Zand in Tilburg, tot aan de selectie senioren toe. Hierna vooral bij Were Di , SVG en een jaartje nog bij tsvv Gudok gespeeld.

7. Het bestuur van Spoordonkse Boys heeft uiteindelijk de keuze op Joey Verhoeven laten vallen. Wat is de motivatie van de club?
Wat de exacte motivatie van het bestuur is geweest om met mij in zee te gaan, durf ik niet echt te zeggen, dat zou je aan hen zelf moeten vragen denk ik. Ik weet wel dat ik eerder in mijn trainerscarriere als eens op gesprek ben geweest bij Spoordonkse Boys. Ook toen had ik een fijn en positief gesprek, alleen was ik toen 2e keuze helaas. Ik heb inmiddels heel wat ervaring in het trainersvak, en ook belangrijk is dat ik oog heb voor de jeugd binnen onze vereniging. En tevens ook voor het 2e senioren elftal. Oog hebben voor de toekomst is erg belangrijk. Vooral voor zo’n kleine vereniging als Spoordonkse Boys. We hebben toch een aantal spelers in de selectie zitten die hoogstwaarschijnlijk binnen nu en 3 jaar stoppen of al gestopt zijn. En dan moeten we verder met de jongens die varieren in de leeftijd van op dat moment 22 tot 28 jaar zo ongeveer. Dus werken met en oog hebben voor de jeugd is echt een pre en daar wil ik mijn steentje zeker aan bijdragen.

8. Hoe kijk je tegen de kwaliteiten van de huidige selectie aan?
De kwaliteiten binnen onze groep is meer dan prima. Natuurlijk ben ik pas net bezig met trainen maar uiteindelijk denk ik dat wij een prima groep hebben. Er zijn een aantal spelers vanuit de jeugd overgekomen, een aantal spelers vanuit een lager elftal die aangesloten zijn, en we hebben in principe maar 2 spelers die vanuit 1 gestopt zijn. We werken met een groep van 35 man en nogmaals ik denk echt dat we een goede mix hebben van ervaring, kwaliteit, discipline, hard werken, juiste instelling en talent.

9. Wat is de doelstelling dit seizoen bij Spoordonkse Boys?
Onze doelstelling is om wederom zo lang mogelijk mee te spelen voor plekken die recht geven op nacompetitie promotie danwel plek nummer 1 op de ranglijst. Ik ga niet zeggen dat we kampioen MOETEN worden, maar we gaan er wel alles aan doen om dit te realiseren. Als we met onze juiste drive en instelling elke zondag goed voor de dag kunnen komen dan kunnen we denk ik hoge ogen gooien in deze competitie waarin we zitten. Het is ook absoluut geen opdracht (vanuit bestuur) om naar de derde klasse te gaan, maar als het goed loopt, we draaien sportief een goed seizoen, een beetje geluk hebben met e.e.a. dan zie ik ons best meedoen voor de bovenste 3.
Aan de andere kant gaan we veel met de jeugd aan de slag, veel met t tweede elftal aan de slag en ook hierin zijn doelstellingen te maken dus dat is alleen maar een hele leuke uitdaging. En dit kost ook tijd.

10. Spoordonkse Boys past bij mij als trainer omdat?
De club Spoordonkse Boys past denk ik bij mij omdat het een hele warme, sociale en gezellige vereniging is die plezier wil en kan combineren met presteren op het veld en het maximale uit wedstrijden halen. Een hechte vereniging met bijzonder veel leuke en warme mensen die hier rondlopen en veelal vrijwilligerswerk doen op en voor de club. Van dit soort mensen kan ik enorm genieten!

© 2023 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Ria van Ham
03 september 8:59
Mooie kennismaking Joey, ik wens je veel succes bij Spoordonkse Boys.
Suat
01 september 23:05
Succes topper..mooi club past denk ik goed bij jou als gedreven en bevlogen trainer.