Kennis maken met: Joeri Berende, nieuwe hoofdtrainer SV Tivoli

Deel dit bericht via:

Bij SV Tivoli staat in het nieuwe seizoen een nieuwe trainer voor de groep. De 24-jarige Joeri Berende is door de club aangesteld als hoofdtrainer. Voor de jonge trainer wordt het na zijn ervaringen bij RPC, DBS en RKVVO als jeugdtrainer zijn eerste klus als hoofdtrainer bij een seniorenselectie. Met het aanstellen van de jongste hoofdtrainer uit de geschiedenis gaat SV Tivoli  ambitieus richting haar 90-jarig bestaan in 2021.

Joeri Berende  is voor meeste onder ons een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we de jonge trainer uit Eindhoven nader u voorstellen.

Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Joeri Berende, 24 jaar en woonachtig in Eindhoven.

Wat doe je in het dagelijks leven:
In het dagelijks leven begeleid ik jongeren binnen een gesloten inrichting. Ik heb eerst een opleiding sport & bewegen gedaan en ik ben daarna actief geweest in de fitness branche. Vervolgens heb ik de keuze gemaakt om verder te gaan studeren en nu volg ik een HBO-opleiding ‘Pedagogiek’.

Ben je zelf ook actief geweest als voetballer?
Ja, ik ben op 4-arige leeftijd begonnen met voetballen bij RPC, waar ik tot mijn 18e jaar heb gevoetbald. Vervolgens heb ik de overstap naar SV Tivoli gemaakt om daar, samen met mijn vrienden, in een lager elftal te spelen. Hier heb ik tot het afgelopen seizoen gevoetbald. Ik heb ook een aantal keren meegespeeld met de selectie, maar mij voorkeur ging uit om samen met me vrienden te voetballen.

Hoe ben je in het trainersvak terecht gekomen:
Tijdens mijn opleiding sport & bewegen heb ik mijn TC3 diploma behaald. Al snel merkte ik dat ik het trainersvak meer ambieerde dan het voetballen zelf. Na enkele jaren bij verschillende jeugdelftallen voor de groep te hebben gestaan, kwam de kans voorbij om het eerste elftal van Tivoli te gaan trainen en coachen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Waarom heeft SV Tivoli voor de jonge Joeri Berende gekozen:
Het is geen geheim dat het eerste elftal van SV Tivoli vorig seizoen een lastig jaar heeft gekend. Ondanks dat er in mijn ogen een goede trainer voor de groep stond, heeft Tivoli het erg zwaar gehad in de 3e klasse. Toen duidelijk werd dat er een nieuwe trainer werd gezocht voor aankomend seizoen, heb ik mijn interesse getoond. Na enkele gesprekken heeft Tivoli -met toezegging van de technische commissie- en  mede door mijn hechte band met de club, voor mij gekozen.

Hoe ga je de spelersgroep benaderen als trainer, gezien de meeste spelers ouder zijn:
Ondanks dat oudere trainers ‘naar alle waarschijnlijkheid’ meer ervaring hebben, ben ik van mening dat het trainerschap niet aan leeftijd is gebonden. Als trainer probeer ik altijd dicht bij mezelf te blijven, eerlijk te zijn en te doen wat ik zeg. Ook in mijn eerste jaar als hoofdtrainer zal ik dit proberen te doen.

Ben je ook direct betrokken geweest voor de keuze om vrijwillig te degraderen naar de 4e klasse:
Het bestuur heeft mij betrokken bij deze  keuze. Op een enkeling na hebben we een totaal nieuwe selectie. Hierdoor hebben we besloten om vrijwillig te degraderen naar de 4e klasse. Gezien de resultaten van het afgelopen seizoen én de nieuwe samenstelling, lijkt het ons, als SV Tivoli zijnde, het verstandigste om in de 4e klasse uit te komen.

Ben je tevreden met de samengestelde selectie:
Toen ik werd aangesteld als trainer ben ik begonnen met het samenstellen van mijn staf. De samenwerking met hen ervaar ik als buitengewoon prettig.
De nieuwe selectie heb ik met behulp van mijn staf mogen samenstellen. Ik denk dat we een goede mix hebben van jonge en ervaren spelers. Daarnaast hebben we enkele jongens in de groep die al langer bij SV Tivoli spelen en de club goed kennen. Naast het voetbal is de sfeer rondom de spelersgroep en staf erg goed. Aan de trainingsarbeid en trainingsopkomst is te zien dat de groep erg gemotiveerd is om aankomend seizoen voor het eerste elftal van SV Tivoli uit te mogen komen.

Wat is de doelstelling voor het nieuwe seizoen:
Na het afgelopen jaar en de nieuwe samenstelling van de spelersgroep is het lastig om te zeggen waar we dit jaar willen en kunnen eindigen. Daarnaast zitten we in een competitie met veel nieuwe (onbekende) tegenstanders. Ik ben van mening dat we uit de onderste regionen weg kunnen blijven en leuk mee kunnen draaien in de middenmoot.

Tot slot

Wat zijn je ambities als trainer in de toekomst:
Ik ben erg blij met de kans die SV Tivoli me heeft geboden om in het jubileum jaar als jongste trainer in de geschiedenis voor de groep te mogen staan. Aankomend jaar wil ik mezelf ontwikkelen en ervaring op doen. Ik ben erg gehecht aan de club en ik zie mezelf hier dan ook de komende jaren actief zijn. Wat de  toekomst brengt, daar ben ik nu nog niet mee bezig.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Toon boogers
05 september 21:50
Succes,laten we het vooral gezellig houden.
Dre Rennenberg
26 augustus 20:49
Ik heb er vertrouwen in en wens je alle succes.