Kennis maken met: Erik Oeben nieuwe hoofdtrainer Woenselse Boys

Deelacties:

Erik Oeben staat dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer van Woenselse Boys.
Oeben komt over van zaterdag derdeklasser TSVV Merlijn. De 56-jarige trainer uit het Brabantse Oisterwijk volgt hiermee Peter Geurts op die na drie seizoenen de overstap heeft gemaakt naar vijfdeklasser Terlo.

Erik Oeben is voor de meeste onder ons een onbekende in de regio en met de onderstaande tien vragen willen we hem nader aan u voorstellen.

1. Stel je even nader voor aan de bezoekers van Amateurvoetbaleindhoven:
Mijn naam is Erik Oeben, van origine een Limburger, maar ik woon ondertussen al 30 jaar in Oisterwijk. Ben 28 jaar getrouwd (met de zelfde) en heb twee zonen die ook voetballen.

2. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb altijd als stukadoor gewerkt, ook mijn eigen bedrijf daarin gehad. 16 jaar geleden klopte het bedrijf Knauf bij me aan om daar als commercieel/technisch adviseur aan de slag te gaan. Na 12,5 jaar heb ik de overstap gemaakt naar Alseeco, daar werk ik nu als accountmanager. Wij zijn gespecialiseerd in het isoleren van buitengevels

3. Hoe ben je in het trainersvak beland en welke clubs heb je ondertussen al gediend als trainer?
Als keeper van Nevelo 1 ben ik in het trainersvak terechtgekomen. Het elftal van C2 zocht een trainer en toen heb ik me aangemeld, dat beviel zo goed dat ik meteen de opleiding van JVT heb afgerond met aansluitend de cursus UEFA C.
Het tweede seizoen ben ik de A-jeugd gaan trainen. Daarna heb ik als jeugdtrainer gewerkt bij Taxandria en ODC. Na een aantal jaren er tussenuit te zijn geweest werd ik benaderd om terug te keren bij Nevelo als keeperstrainer. Ik heb daar prettig samengewerkt met hoofdtrainer Regi Essed. Na de terugkeer als trainer heb ik mijn licentiepunten weer opgehaald en ben ik het seizoen erop aan de slag gegaan bij vv Rossum als hoofdtrainer. Daarna volgde Jan van Arckel, Jong Brabant en TSVV Merlijn. Tijdens het verblijf bij TSVV Merlijn heb ik mijn UEFA B diploma gehaald. De komende twee seizoenen sta ik aan het roer bij Woenselse Boys.

4. Hoe werk je als trainer?
Ik ben een gedreven trainer die met veel enthousiasme te werk gaat. Ik werk met een 6-weekse periodisering en ik maak gebruik van video-analyse. Het bestuur van de Woenselse Boys werd hiervan ook enthousiast en inmiddels hebben ook via sportview een mooi systeem aangeschaft om de wedstrijden te filmen, op deze wijze probeer ik mijn manier van voetballen ook in beeldvorm aan de spelers duidelijk te maken.

5. Ben je zelf ook actief geweest als 1e elftalspeler, zo ja bij welke clubs heb je gespeeld?
Ik ben als keeper in de jeugd begonnen bij PSV’35 en ik heb daar ook het eerste elftal bereikt. Na een aantal jaren het eerste elftal te hebben gediend ben ik verhuisd naar Oisterwijk. Daar heb ik me aangesloten bij Nevelo waar ik een aantal jaren als eerste doelman actief ben geweest.

6. Het bestuur van Woenselse Boys heeft na veel sollicitanten uiteindelijk de keuze op Eric Oeben laten vallen. Wat is de motivatie van de club?
Ze zochten een gewichtig persoon, nou die mij kent weet dat -wat betreft het gewicht-  wel goed zit. Nee, zonder dollen, de club wil een nieuwe weg inslaan. Met de komst van de nieuwe voorzitter wil de club meer prestatiegericht gaan werken, gepaard met gezelligheid. Ik ben voor de komende twee seizoenen verantwoordelijk voor de selectie en het JO19-1 elftal. Mijn taak is, dat we dezelfde lijn volgen en uitdragen. Samen met mijn assistent-trainer, de trainer van tweede elftal en de trainer van JO19-1 overleggen we minimaal 1x per maand om te proberen de spelvreugde op het veld te waarborgen en dit te combineren met prestaties.

7. Vanwaar de keuze om in deze ‘onbekende’ regio aan de slag te gaan als trainer?
Ik moet eerlijk bekennen dat ik op weg naar mijn eerste gesprek nog helemaal niet zo enthousiast was. Maar in het eerste gesprek was ik vanaf minuut 1 geïnteresseerd in het verhaal dat de voorzitter me voorlegde en waar ze met club naartoe willen. Dit paste precies bij de uitdaging die ik zocht, en na verschillende gesprekken gehad te hebben, zijn we er samen uitgekomen om met elkaar voor minimaal twee seizoenen de samenwerking aan te gaan.

8. Hoe kijk je tegen de kwaliteiten van de huidige selectie aan?
Ik denk dat we een goede spelersgroep hebben met een mix van oudere en jongere spelers. Er zijn veel spelers overgekomen van het tweede elftal en een aantal spelers van buitenaf. De splers zullen aan mijn stijl van werken moeten wennen en dat gaat 'zeker in het begin' nog punten gaan kosten. Op langere termijn denk ik dat we een mooie groep kunnen creëren, wat goed en verzorgd voetbal kan gaan spelen. Hopelijk kunnen we daardoor de supporters weer terugwinnen zodat er weer meer mensen langs de kant staan.

9. Wat is de doelstelling dit seizoen bij Woenselse Boys?
Voor dit seizoen willen we een stabiele middenmoter worden die zich zonder problemen handhaaft. Vandaaruit uitgroeien tot een team dat misschien al in het tweede seizoen, maar zeker in het derde seizoen gaat meedoen om de prijzen.

10. Woenselse Boys past bij mij als trainer omdat?
Het een club is met een doelstelling met een bestuur die een mening heeft met een bepaalde visie. Ook de spelersgroep is een leuke en enthousiaste groep die ik samen met mijn assistent-trainer naar een hoger niveau wil brengen.

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


John
07 september 18:49
Het is maar amateurvoetbal met je videobeelden.
Ed K.
05 september 21:33
@Peter Goenee Meer rendement uit talent Toch ?
Peter Goenee
05 september 12:45
Succes Eric. Toch veel geleerd van die video rollenspelen 😉