Kennis maken met: Daniel Voigt nieuwe hoofdtrainer Dommelen

Deelacties:

Daniel Voigt staat dit seizoen aan het roer als hoofdtrainer van RKVV Dommelen. De 45-jarige trainer uit Helmond komt over van Blauw Geel’38 waar hij het afgelopen seizoen assistent-trainer was. Voigt volgt Danny Blankers op, die de taken als hoofdtrainer in november 2022 overnam na het vertrek van William Hoeymans.

Voigt heeft een rijk verleden als betaald voetballer. Hij kwam onder meer uit voor Jong PSV, De Graafschap, Helmond Sport, Fortuna Sittard, Wuppertal SV (D), FC Kleve (D) en Lutlommel (B). Na zijn carrière als betaald voetballer, was Voigt een aantal jaren actief in het amateurvoetbal bij JVC Cuijk en VV Gestel. In 2015 stopte hij als voetballer en ging hij het trainersvak in.

Daniel Voigt is als trainer een onbekende in de regio en met de onderstaande vragen willen we hem nader aan u voorstellen.

Stel je even nader voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Ik ben Daniël Voigt 45 jaar en woonachtig in Helmond. Ben getrouwd met Daniëlle en ik heb twee jongens, Dani (17 jaar) en Levi (14 jaar).

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als accountmanager bij Bossard.  Ik ben verantwoordelijk voor de verkoop van bevestigings artikelen, logistieke diensten en oplossingen in de regio Zuidoost Nederland. Dat betekent in de praktijk dat ik dagelijks naar klanten ga om van meerwaarde te zijn.

Hoe ben je in het trainersvak beland en welke clubs heb je ondertussen al gediend als trainer?
Toen mijn zoon op voetballen ging hebben ze me gevraagd bij de plaatselijke voetbalvereniging vv Bruheze om trainer te worden binnen de club. Zodoende ben ik mezelf meer gaan verdiepen in het trainersvak. Ik vind het leuk om op het veld te staan en om spelers verder te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het ook mooi om een beleid uit te stippelen binnen een club.
Ik heb als trainer tot nu toe gewerkt bij Bruheze en Helmond Sport als jeugdtrainer, bij Deurne heb ik het tweede elftal getraind en ik ben drie jaar hoofdtrainer geweest bij RKSV Liessel.

Vanwaar de keuze om na je loopbaan als voetballer trainer te worden? 
Tijdens het trainen van mijn zoon vond ik dat ik mezelf meer moest ontwikkelen. Door verschillende opleidingen te volgen ben ik het steeds interessanter gaan vinden.  Met het afronden van mij UEFA A opleiding en stage bij Blauw Geel '38 heb ik mogen proeven aan de top van het amateurvoetbal. Dat is een ambitie van mij om daar naar toe te groeien.

Hoe werk jij als trainer?
Planmatig. Ik start met een analyse ( sterkte /zwakte). In de voorbereiding hanteer ik het ‘Verheijen model’ om geleidelijk fit te worden. Daarin neem ik de spelprincipes mee en de tactische afspraken binnen het team.

Blauw Geel’38 had graag met je verder gewild, maar je kiest toch voor het avontuur RKVV Dommelen:
Het werd tijd om weer op mijn eigen benen te staan als hoofdtrainer van een eerste elftal. De gesprekken bij Dommelen waren goed en er ligt een aardige basis vanuit de jeugd.

Het bestuur van Dommelen heeft uiteindelijk de keuze op Daniel Voigt laten vallen. Wat is de motivatie van de club?
Ik heb deze vraag bij het bestuur neergelegd. Zie hieronder het antwoord: “We hebben gekozen voor Daniel omdat wij vinden dat hij een prettige persoonlijkheid is in de omgang die makkelijk communiceert, geen druktemaker is, over een gezonde dosis humor beschikt en heeft ervaring  opgedaan als voetballer op hoog niveau. Ook de functie van Hoofd Opleiding bij VV Bruheze en hoofdtrainerschap bij Liessel en Deurne 2 zijn pijlers die bij een eigen opleidingsvereniging als RKVV Dommelen passen. Daarnaast is zijn passie voor het doorontwikkelen van eigen jeugdspelers een voorwaarde om een volgende stap te maken in de voetbalontwikkeling om zodoende een stapje hoger te komen op de voetballadder.” aldus het bestuur van RKVV Dommelen.

Wat is de doelstelling dit seizoen bij Dommelen? 
Dit hebben we intern nog niet besproken. Het moge duidelijk zijn dat na een degradatie de meeste mensen denken aan een promotie of in ieder geval een top-3 positie. Laten we vooral maar proberen om met lef en dynamiek te spelen... dan komt hopelijk de rest vanzelf.

Dommelen past bij mij als trainer omdat?
De club ambities heeft om door te groeien naar een stabiele tweedeklasser. De basis is er, gezien er veel jeugdteams op een hoog niveau spelen. Het is een platte organisatie waarbij de lijnen erg kort zijn.

© 2024 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


@ Jos
15 september 16:04
Bij Reusel Sport spelen inderdaad 2 spelers die in de jeugd van een BVO hebben gezeten (van der Heijden 1 jaar Eindhoven en Bel bij psv en NAC) en bij Bladella speelt één speler die in de jeugd van een BVO heeft gezeten. Echter zijn dit alle 3 spelers die uit eigen dorp en van eigen club komen. Dus kun je wel degelijk 2de klasse spelen met alleen eigen jeugd (bij Bladella en Reusel speelt geen enkele speler niet afkomstig uit eigen dorp)
Paul
13 september 16:35
Daniel, succes dit seizoen!
@@JOS
13 september 10:32
Dat is niet echt het geval. Reuselsport juist omdat er nu enkele goede spelers van BVO's (terug) zijn gekomen. Dus dat is ook vanwege aanvullingen. Bij Bladella is dat overigens ook het geval. Des al niet te min knap dat ze er staan.
@Jos
13 september 2:43
Clubs als Reusel Sport en Bladella hebben ook de 2de klasse gehaald met enkel en alleen eigen jeugdspelers (hoe ze het hierin gaan doen is natuurlijk nog een vraag).
Harry Aarts
13 september 0:05
Wens je veel succes Daniel , zal niet mee vallen bij een club die het niet aan durft om met enkel jeugdspelers een stabiele derdeklasser te worden.
Marco van den Braken
12 september 13:24
Daniel, succes met deze mooie nieuwe uitdaging voor je. Eigen koers varen en bouwen maar dat is jou wel toevertrouwd!!
Jos
12 september 11:53
ambitie om 2e klas te spelen met eigen jeugd? Forget it, als je betere jeugdspelers in het 1e inzet en ze steken er boven uit dan zijn omliggende hoger spelende amateurverenigingen er als de kippen bij om ze naar hun club te halen.....voorbeelden genoeg!
Maikel
12 september 9:02
Succes, een promotie / kampioenschap moet er in kunnen zitten in deze competitie.