Kees Mollen gaat na 10 jaar Tuldania verlaten. “Jammer dat het voorbij is in Esbeek"

Deelacties:

Na een periode van zes en vier jaar gaat Kees Mollen aan het einde van dit seizoen Tuldania verlaten.

Mollen kan terugkijken op een mooie periode bij het oranje-zwart uit Esbeek dat in totaal van twee periodes tien seizoenen duurde. In zijn eerste periode van 2006 tot 2010 was Mollen al succesvol door tweemaal het kampioenschap binnen te halen. In de tweede periode flikte hij het in 2019 weer om met Tuldania te promoveren. Anno 2021 staat de ploeg van Mollen op een keurige vierde plaats in de vierde klasse E.

Mooi huwelijk
Beide partijen kijken terug op een mooie en fijne samenwerking “Jammer dat het voorbij is in Esbeek, maar de spelersgroep is toe aan iemand anders voor de groep. De klik is er nog steeds en de prestaties zijn goed, hopelijk mogen we dat dit seizoen nog regelmatig laten zien”, aldus Mollen. De club, de spelersgroep en de oefenmeester uit Hoogeloon willen afscheid nemen van elkaar op een moment, dat het nog steeds goed zit tussen de club en trainer. “De reactie van de jongens was veelzeggend, na de bekendmaking dat ik stop gaven de jongens alles in de trainingen en wonnen we de uitwedstrijd tegen De Weebosch met 6-0, en dat zonder enkele belangrijke spelers die geblesseerd waren.”

“We maken nog steeds met z’n allen grote stappen, van de ene kant is het begrijpelijk dat je na 6 jaar plaats gaat maken. Van de andere kant waren we nu aan het oogsten, waar we al jaren in geïnvesteerd hebben. Een brede spelersgroep, die elke wedstrijd een mooie pot voetbal kan laten zien. Na een stroeve start van 0 punten uit 3 wedstrijden, ging het daarna goed en behaalde we uit overige 6 wedstrijden 15 punten en dat met grote cijfers.”

Gezien de relatie tussen de spelersgroep en trainer zal het een pijnlijk afscheid worden. “Echt afscheid wil ik het niet noemen, Tuldania zal altijd een speciaal plaatsje in mijn grote voetbalhart nemen. Hopelijk gooit Corona niet het 3e voetbalseizoen op rij in het water en mogen we het seizoen met een volledige competitie afsluiten.”  Mollen wil ook nog wat kwijt over het besluit dat het amateurvoetbal tot 14 januari stilligt. ”Trainen en voetballen in de buitenlucht zou altijd moeten kunnen, thuis douchen en niet samen in de kantine of kleedkamer. Dan is het gewoon verantwoord om te voetballen. Er worden door mensen beslissingen genomen over samen sporten die er totaal geen verstand van hebben. De wereld is gek aan het worden.”

Carrière
Mollen begon zijn trainerscarrière bij Knegselse Boys en maakte daarna de overstap naar zijn oude club Hoogeloon. Buiten de twee periodes bij Tuldania heeft Mollen ook Spoordonkse Boys, DEES en Vessem onder zijn hoede gehad als hoofdtrainer.
De nestor onder de voetbaltrainers gaat dus voor een nieuwe uitdaging en denkt voorlopig nog niet aan stoppen. ” Ik heb niet het idee dat mijn loopbaan als trainer voorbij is, na 20 jaar als voetballer van Hoogeloon en 25 jaar als trainer op 5e en 4e klasse niveau. Ik denk dat ik aan mijn beste jaren bezig ben als trainer. We zijn, wat betreft niveau, bij SV Tuldania aan een van ons beste seizoenen bezig ooit. Ik leer nog elke dag, altijd op zoek naar zaken en dingetjes die ons spel kunnen verbeteren. Ik heb er geen hekel aan om elke dinsdag, donderdag en zondag met voetballers in de weer te zijn. Door tussen de jeugd te staan blijf jezelf ook jong, met veel buiten zijn bouw je weerstand op, dat komt op mijn ouwe dag prima van pas in deze corona-tijd.”

Hoogeloon
Kees Mollen is geboren en getogen in Hoogeloon. Lang was hij als speler een belangrijke spil binnen het eerste elftal. Tijdens zijn trainersloopbaan heeft hij al eens als hoofdtrainer gewerkt bij de blauwwitten.  Mollen hoeft het niet onder ‘stoelen of banken te steken’ dat Hoogeloon zijn club is en dat hij daar graag weer aan de slag wil in en bepaalde functie. ”Dat is sowieso een mooie optie om achter de hand te hebben. Maar als jezelf vind dat jouw totaalplaatje op zijn best is, ga ik nog geen tweede viool spelen. Dan neem ik zelf graag de touwtjes in handen en doe de dingen waardoor we uiteindelijk een mooi prestatiegericht voetbalteam mee krijgen. Mijn trainers-licentie houdt op bij de 4e klasse, dus Hoogeloon is op dit moment niet in beeld. Advies kan altijd, maar ik wil zelf nog een paar jaar op het veld staan.”

Generatie
Mollen kan tot nu toe terugkijken op een mooie periode als trainer. Tijden veranderen en dat zal de ervaren oefenmeester als geen ander erkennen. De mentaliteit en passie voor het amateurvoetbal is bij sommige spelers niet meer zo groot als een decennia terug. ”Dat klopt helemaal, maar dat moeten we ook weer niet overdrijven. Spelers van nu zijn anders en op een andere manier opgevoed dan in onze tijd. Voor ons was er niets anders dan voetbal, je kwaliteit werd bepaald door de voetballers waarmee je speelde. Was je in Zeelst geboren speelde je bij UNA, was je in Hoogeloon geboren speelde je bij Hoogeloon. Daar speelde je je hele voetballeven, had je geluk en kwam je in een goeie lichting terecht, dan speelde je in het eerste elftal. Ook vroeger waren er sponsoren, dan kregen deze spelers nog betere spelers om zich heen. Het is iets van alle tijden, je spelersgroep samen bepaalt het niveau.

“Vroeg of laat heeft elk team zijn houdbaarheidsdatum bereikt, dan is het zaak om op tijd door te selecteren. Doe je dat niet of de sponsor stopt heb je andere problemen. Elke wedstrijd is een momentopname, dat is het mooie aan voetbal. Op een bepaald moment kun je van iedereen winnen als alles klopt. Zonder mentaliteit en passie win je niks, vroeger niet en nu ook niet.”

Waar de toekomst ligt van Kees Mollen zal binnenkort wel bekend worden gemaakt. Het gaat er om dat bepaalde ‘die hards’ in het amateurvoetbal niet zomaar verloren moeten gaan. De wijsheid, ervaring en passie kan in deze tijd wel eens goed van pas komen om te presteren met je club. ”Waar me toekomst ligt krijgen jullie binnenkort wel te horen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is een heel oud spreekwoord. Zorgen dat de jeugd op een correcte manier van onze mooie voetbalsport blijft genieten, daar moeten wij als trainers voor blijven zorgen.”  

© 2022 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Piet Vlemminx
19 december 17:32
Wat een mooi verhaal over Kees die al bij verschillende clubs zijn kunsten heeft vertoond en dat altijd met enthousiasme en die lach op zijn gezicht. Goed dat je weer een andere club hebt gevonden want je bent een liefhebber pur-sang. Succes Kees.
Wendy Brouwers
19 december 13:30
Wat een mooi stuk van een voetbal liefhebber in hart en nieren. Veel geluk en succes bij je nieuwe clubke Kees !!
Wim de Laat
18 december 14:57
Mooi artikel en mooie carrière van een echte voetballiefhebber.
Harry
17 december 15:13
Een mooi man en een mooi artikel Kees. Vroeger altijd graag tegen je gevoetbald. Heel veel succes in je verdere trainersloopbaan.
Frank
17 december 13:24
Toptrainer. Succes met je nieuwe club, welke dat ook mag zijn.
Dolopvoetbal
17 december 11:47
Onze sportieve degens hebben elkaar meermaals gekruist, altijd met respect en een geweldige derde helft. Mentaliteit, passie en opgebouwde slimmigheid zullen inderdaad uiteindelijk altijd het verschil blijven maken. Succes Kees de komende jaren.
Gerard Wijnands
17 december 9:51
Een fanatiek en mooi mens die goed op de dorpen past, succes Kees!!
Tuldania
17 december 8:54
Kees, bedankt! Mooie mens en goede trainer. Hopelijk mag je het seizoen op een normale en mooie manier afsluiten.