Kadir Kalender wil met Gestel én Nieuw Woensel hoge ogen gooien

Deelacties:

Gestel-Unitas’59 in de derde klasse D is verkozen tot wedstrijd van de week. Hieronder een interview met Kadir Kalender, trainer van VV Gestel, en zijn broer Deniz, die nauw betrokken is bij het eerste elftal.

Door Willem-Jan Schampers

Kadir Kalender was eigenlijk al weg bij Gestel. Hij was er actief als trainer van de O23 en ging diezelfde functie vervullen bij Nieuw Woensel. Toen werd hij gebeld door Herman Brugmans, voorzitter van Gestel. “Ze zochten een hoofdtrainer voor Gestel. Het was dringend. Als echte Gestelse jongen kon ik de club niet laten stikken. Bovendien was het te combineren met Nieuw Woensel. Dus heb ik ‘ja’ gezegd.”

De nieuwe trainer van Gestel (33) speelde voorheen in het eerste elftal van WODAN en hij was daar ook jeugdtrainer. In het laatste seizoen in het bestaan van de club fungeerde Kalender als hoofdtrainer. “Toen het daar ophield, ben ik met diverse jonge spelers naar Gestel gegaan, om daar een O23-team op te starten. De omstandigheden waren echter niet ideaal. Gestel had afgelopen seizoen geen jeugdelftallen, waardoor ik geen spelers kon doorschuiven. Vandaar ik toehapte, toen Nieuw Woensel mij benaderde. Er staat een goede organisatie en er zijn flinke stappen gemaakt in de jeugdafdeling.”

Toch kon hij de noodkreet vanuit Gestel niet naast zich neerleggen. “Ik heb een goede relatie met Herman en wilde ook niet mijn broertje in de steek laten. Deniz is nauw betrokken bij het eerste elftal en riep mijn hulp in, toen trainer Luuc Bonnema te kennen gaf te willen stoppen, omdat er geen volwaardige selectie meer was. Ik moest echter wel snel schakelen. Voordat ik op gesprek ging bij Gestel, had ik al wat jongens gepolst en meteen nadat wij een overeenstemming hadden bereikt, ben ik gaan bellen. De selectie van zes spelers moest immers serieus worden aangevuld. Gelukkig heb ik een groot netwerk.”

Derde klasse
Kalender ging op zoek naar spelers met wie hij zelf nog samen had gespeeld en die hij had getraind. “Plus jongens die een binding hebben met Gestel. In tien dagen heb ik een complete selectie bij elkaar geschraapt. We hebben nu twintig spelers. Enkele spelers zijn hier al actief geweest of hebben elders op een redelijk niveau gespeeld. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van de groep, vandaar dat we graag in de derde klasse wilden blijven. Ik ben vanaf het begin heel duidelijk geweest. Sfeer en uitstraling zijn belangrijk. We spelen hier voor de eer, niet voor het geld. Dat is er namelijk niet…”

Het is soms schakelen, met twee teams bij twee verschillende clubs, maar Kalender ziet geen problemen. “Ik vind het juist heel leuk. Voetbal is mijn passie.” Zijn broer valt hem bij: “We zijn zeer tevreden met de huidige oplossing. Ons eerste doel was om Kadir binnen te halen en dan te kijken wat hij voor ons kon betekenen. Toen het bestuur akkoord ging, ben ik meteen naar Nieuw Woensel gereden en heb hem op de man af gevraagd of hij interesse had. Hij heeft het voor elkaar gekregen om een goed team te formeren, dat zeker mee kan in de derde klasse. De helft of meer van die gasten komt uit Gestel. Ze krijgen een trainingspak en een paar schoenen. Meer niet.”

Uitstekend
Gestel is het seizoen uitstekend begonnen. In het bekertoernooi bereikte de ploeg de volgende ronde en speelt hierin op 14 november tegen tweedeklasser Oirschot Vooruit. In de competitie werd gewonnen van Nijnsel (2-3), Wilhelmina Boys (3-2) en Reusel Sport (1-2) en zijn de Eindhovenaren nog ongeslagen. Gestel bezet samen met PSV/amateurs en RPC de eerste plaats. Zondag tegen Unitas’59 moet de volgende horde worden genomen. Kalender en zijn mannen zijn vast besloten om zo lang mogelijk mee te doen om de bovenste plaatsen.

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?