Kadir Kalender laat daadkracht zien bij WODAN

Deel dit bericht via:

Kadir Kalender is voor de meeste onder ons nog een onbekende trainer uit de regio. Kalender werd dit seizoen ‘onverwacht’ aangesteld als nieuwe hoofdtrainer binnen WODAN nadat Mustafa Peltjto in augustus afhaakte om aan de slag te gaan in zijn geboorteland Bosnië.  Naast deze functie blijft Kalender ook actief als trainer van JO19-1 en gaat beide functies combineren.

Positief
Binnen het contact met Kalender merken we al snel dat Kalender een positief ingesteld persoon is. Voetbal staat bij de 31–jarige trainer uit Eindhoven immers centraal. Alle perikelen binnen de club weerhouden hem niet om met volle passie zijn taak als hoofdtrainer uit te voeren. Na het vertrek van enkele spelers moest Kalender in een paar weken tijd zijn selectie samenstellen. Met het overhevelen van enkele talentvolle jeugdspelers van JO19-1 en het terughalen van enkele ervaren krachten vanuit het tweede elftal heeft Kalender een goede mix samengesteld, wat tot nu toe de benodigde resultaten heeft opgeleverd. Wodan bezet momenteel de 5e plaats in de competitie met 10 punten uit 5 gespeelde wedstrijden. 

We stellen de jonge ambitieuze trainer een aantal vragen en stellen hem even nader aan u voor. 

Stel je nader voor aan de bezoekers van AVE
Mijn naam is Kadir Kalender, 31 jaar oud en geboren en getogen in Eindhoven. Ik combineer de van functie hoofdtrainer (voorlopig) met de JO19-1. In de afgelopen 2 seizoenen heb ik ook de JO19-1 van Wodan onder mijn hoede gehad. Daarvoor heb ik als jeugdtrainer ook gewerkt bij mooie clubs als; vv De valk, vv UNA en bij Verbroedering Geel in België.

Wat doe je in het dagelijks leven
Momenteel ben ik vervoersmanager bij een klein/middelgroot bedrijf gevestigd in Weert. Mijn werkzaamheden bestaan uit het aansturen van een groep chauffeurs, die hun goederen leveren bij de consument en leveranciers. Heel leuk en variërend werk.

Je voetballoopbaan.  Ben je nog actief
Ik ben ooit begonnen bij de mini’s van WVVZ. Nadat ik de hele jeugdopleiding heb doorlopen, mocht ik op mijn 16e debuteren onder toenmalig trainer Peter Coumans. Vervolgens heb ik 3 jaar in het eerste gespeeld en heb ik mijn veldvoetbalcarrière, mede door blessures en werk/privé omstandigheden op een lager pitje gezet. Ik heb toen nog een aantal jaar in de zaal gespeeld, voornamelijk in België. Ik merkte al redelijk vroeg dat ik het geven van trainingen leuk vond. Dus ben ik me daarin gaan verdiepen en heb ik besloten om op redelijk jonge leeftijd te beginnen met coachen.

Was je verrast met de vraag of je hoofdtrainer wilde worden bij WODAN
Ja en nee. Ik ben een echte Wodan man. Zoals hierboven vermeld heb ik alle selectie elftallen doorlopen en ben ik de laatste 2 jaar trainer van de JO19-1. Ik ken de club door en door. Ik was verrast dat de vorige hoofdtrainer medio augustus opeens andere plannen had. Maar niet verrast dat ik daarna ben benaderd. Toen ik werd gevraagd of ik ervoor openstond om hoofdtrainer te worden, had ik mijn keuze al snel gemaakt. Voor mij een mooie kans om een volgende stap te maken als trainer.

Je eerste klus als hoofdtrainer, met wat voor een gevoel ben je aan dit avontuur begonnen
Dubbel gevoel. Ene kant blij met deze mooie kans. Maar ook vastbesloten om ondanks alle perikelen en vraagtekens rondom de selectie van Wodan, om toch wat moois met elkaar proberen neer te zetten.

Hoe kijk je tegen de afgelopen periode aan als hoofdtrainer
Redelijk tevreden. We zijn aardig gestart in de competitie en ik denk dat het team in korte tijd aardig wat stappen heeft gemaakt. We begonnen met een hele kleine/smalle groep. Voornamelijk jonge spelers die vorig seizoen ook bij ons in de selectie hebben gespeeld, jonge gasten uit onze eigen jeugd die potentie hebben in de toekomst hoger te spelen. Helaas zijn er van deze groep een drietal geblesseerd, Bart Franken, Niels Reijnders en Tom van de Pol zijn tot de winterstop uitgeschakeld.

Ook zijn er enkele spelers van buitenaf bij gekomen en hebben er een aantal meegetraind. Omdat ik onze eigen jeugd niet wilde blokkeren hebben we heel kritisch gekeken naar deze spelers. Uiteindelijk bleken alleen Ditgher Aarsen en Jaeremiah Drijvers echte aanwinsten te zijn, later sloot ook Mohamed El Moussaoui aan die de nodige ervaring en winnaarsmentaliteit met zich meebrengt. Daarbij hebben we ook hebben we 6 spelers van onze talentvolle JO19-1 doorgeschoven. Nu staat er een hele jonge groep met veel potentie. Tijdens onze eerste wedstrijd in de competitie was de gemiddelde leeftijd van onze basiselftal 21 jaar, met voornamelijk spelers uit onze eigen jeugd. Mooie cijfers denk ik. Goed genoeg is oud genoeg.

Wat is je werkwijze als hoofdtrainer
Het belangrijkste vind ik dat de spelers plezier beleven aan de manier van trainen en voetballen. Als spelers plezier hebben, komen ze ook graag trainen. Trainingen bestaan meestal uit voetbalvormen die gerelateerd zijn aan onze speelwijze. Deze speelwijze is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteiten en zwaktes van je elftal. Mijn ideaalbeeld is om verzorgd aanvallend voetbal te spelen. Ik verwacht van mijn spelers dat zei hierin meedenken, en sta ik als trainer altijd open voor hun mening.

Wat is je doelstelling voor toekomst als hoofdtrainer
De volledige focus gaat nu bij Wodan. Bouwen aan een jong team dat attractief en verzorgd voetbal wil spelen. Persoonlijk ben ik wel een ambitieus persoon. Ik wil altijd het maximale eruit halen en mezelf blijven ontwikkelen als trainer. Momenteel ben ik in het bezit van UEFA C Youth, in de toekomst zou ik daar graag nog verdere diploma’s aan toevoegen.

Hoe ga je om met de structurele problemen binnen de club
In principe wil ik er niet al te veel over kwijt. Eigenlijk bemoei ik me daar ook niet mee. Ik volg het op afstand en probeer me te concentreren op het veld. Het is wel jammer wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Ik hoor wel positieve verhalen dat er vele vrijwilligers klaar staan die de kar willen gaan trekken en Wodan weer positief op de kaart willen zetten.

Tot slot

Wat kunnen we van dit seizoen nog verwachten van WODAN
Moeilijk in te schatten omdat ik nog veel van onze tegenstanders niet ken. Vanuit het bestuur is de opdracht om te handhaven. Dat moet zeker mogelijk zijn me deze groep. Misschien kunnen we zelfs verassen, maar in de 4de klasse wordt er veel meer gevraagd dan alleen leuk kunnen voetballen.

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?