Jรผrgen Pinckers is aan de betere hand.

Deelacties:

Jürgen Pinckers is aan de betere hand. Hij herstelt zo goed van zijn zware valpartij, dat de artsen hebben besloten dat hij het revalidatiecentrum mag verlaten. Morgen gaat de onfortuinlijke doelman van Terlo naar huis.

Na het ongeval op 16 april met zijn E-bike liep Pinckers een ‘indirecte’ dwarslaesie op. Vier dagen later begon hij in revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek aan zijn herstel. Al snel werden de eerste stapjes achter de rollator gezet en momenteel kan hij zonder het hulpmiddel voorzichtig lopen. Het gaat zelfs zo goed dat Pinckers al een fietstochtje heeft gemaakt met zijn therapeut.

Goede ontwikkelingen dus voor de 50-jarige Eindhovenaar. Moeder Sjan is zielsgelukkig. “Het gaat zo goed dat de artsen hebben besloten dat Jurgen naar huis mag. Hij moet nog wel drie keer in de week naar Hoensbroek voor therapie. De artsen zelf zijn ook verrast door het snelle herstel van Jurgen. Alleen de functie van zijn handen verloopt nog wat moeizaam, maar dat zal in de komende tijd moeten verbeteren.”

Al met al goed nieuws aan het adres van de familie Pinckers. “Jurgen mag van geluk spreken dat hij over een gezond en fit lichaam beschikt en dat hij snel naar Hoensbroek is overgeplaatst. Dit alles geeft het beeld weer over het herstel van Jurgen”, aldus de arts van het revalidatiecentrum. 

Dat Jurgen een fanatiek sporter is blijkt. Als dit ongeval niet was gebeurt, dan had Pinckers komend seizoen weer gewoon onder de lat gestaan bij Terlo.  We blikken terug. In 2019 wijdde Noud van Buul een column aan de op en top sportman Jurgen Pinckers. 

Column Noud v Buul: Jurgen Pinckers (48) handelsmerk: keeper.
03-12-2019 6:30 Speler in het nieuws cql/#prhits:8.987hts#hqz
In 2000 veroveren we met Veloc, de voorloper van vv Gestel, een periodetitel. Uiteraard geeft sponsor Jan Aarts een feestje. Na een wedstrijd gaan we met de gehele selectie en staf eten in Zeelst. Er was een restaurant waar je heerlijke gerechtjes via de lopende band kreeg. De groene schaaltjes waren voor ons; er waren natuurlijk ook andere gasten in het restaurant en die hadden bv gele, paarse of rode schaaltjes. De gerechten waren voortreffelijk. Alleen waren er een aantal spelers die het nodig vonden om voorbijkomende schaaltjes – die ons niet  toebehoorden – te plunderen en daarna het schaaltje, met servetje of bloemen erop die als tafeldecoratie dienst deden, doorstuurden. Wij – staf en Jurgen die vlak bij ons zat – vonden dit geen grap. En ook de restauranthouder was natuurlijk not amused. Terecht een stevige uitbrander.

Jurgen kon bij de sponsor een potje breken. Jurgen liet zijn gezicht zien ook als de teamprestatie minder was en voor de verjaardag van mevrouw Aarts bracht hij een prachtige bos bloemen mee. Jan was dan superetrots. Jurgen was dus mijn zeer gewaardeerde keeper bij Veloc en later, toen ik in de staf van de Valk zat, bleek hij een ideale keeperstrainer. Een perfecte instelling; er voor leven; er voor gaan; een voorbeeld voor zijn team; dat siert hem. Anno 2019: Knegselse Boys moet een competitiewedstrijd spelen bij Terlo. Ik kom de hoek om bij het hoofdveld van Terlo en zie dat Pinckers in de warming up een voorzet onderschept en vervolgens merkt hij mij meteen op: “Hé vriend, hoe is het met je ….. “ Over de wedstrijd valt weinig te schrijven: een onthutsend zwak Knegselse Boys verliest terecht met 3-1. De ballen die Pinckers op doel heeft gehad zijn op één hand te tellen: een – het leek wel – terugspeelballetje; een vrije trap van net buiten de zestienmeter die over de muur ging en een prachtig – onhoudbaar – doelpunt van Hein Willems zijn “de meest in het oog springende Knegselse wapenfeiten.” Na afloop toch maar even de felicitaties voor de keeper van de club waar ik al veertig jaar rustend lid van ben. We spreken af en ik teken het volgende verhaal op:

Waar ben je je carrière als keeper begonnen
Ik ben eigenlijk meteen begonnen als keeper in de jeugd bij EVV Eindhoven en ik kan niet zeggen of dit te maken had met mijn vader die zelf ook altijd keeper is geweest bij Roda JC en nog even kort bij EVV Eindhoven, maar waarschijnlijk omdat ik niet kon voetballen haha. Ik heb aan de Aalsterweg alle jeugdelftallen doorlopen t/m de selectie.

Van huis uit ben je een echte FC Eindhoven jongen. Ook je moeder is toch nog altijd nauw betrokken bij amateurs van FC Eindhoven
Je zou bijna denken dat ik blauwwit bloed heb en dat is eigenlijk ook wel zo. Mijn Opa en Oma hadden Café van de Boomen aan de Aalsterweg waar mijn moeder (Sjan de Weide Blick) natuurlijk is groot gebracht. Uiteindelijk komt Café van den Boomen ook terug in het clublied. Mijn vader en moeder hebben heel lang tijd de kantine geëxploiteerd en na het overlijden van mijn vader is mijn moeder hier ook gewoon mee doorgegaan.

Was de BVO van FC Eindhoven voor jou een haalbare kaart
Ik heb uiteindelijk zelf net niet het eerste gehaald. Daar moet je natuurlijk geluk maar zeker ook de kwaliteiten voor hebben; of die niet toereikend waren weet ik niet maar ik kan wel stellen dat ik achteraf iets meer geduld had moeten opbrengen.

Voor welke clubs ben je verder nog uitgekomen
Ik heb bij de volgende clubs gespeeld:  De Valk (4 jaar) Veloc (7 jaar), Wilhelmina‘08 (3 jaar), Blauw Geel’38 (7 jaar), De Valk (2 jaar) UNA (half jaar) en nu bij Terlo. Daarnaast heb ik enkele jaren zaalvoetbal gespeeld bij KW Marco Fit en KW J&M, Cibatax en FCK de Hommel. Ik ben nog steeds actief bij Du Commerce 1 waarmee we nog elke week proberen te winnen van de jonkies.

Waar heb je de beste en leukste ervaringen meegemaakt
De leukste tijd heb ik gehad bij Blauw Geel’38 in Veghel. Hier was alles top geregeld en de gezelligheid was daar ook altijd super. Verder was dat voor mij en mijn moeder ook een moeilijke tijd omdat op dat moment mijn vader plotseling overleed. Verder een heel mooie tijd bij Marco Fit in de zaal gehad, waar we van de Eerste Divisie naar de Eredivisie gingen. Dit was elke vrijdag een feest met bijvoorbeeld Jeroen (alias De Schele) van den Berk, Jeroen Rooijakkers, Does van Veen en De Raay die nu de site van Amateurvoetbaleindhoven beheert, maar ook  met de overige spelers niet te vergeten. Eerst met z’n allen een potje spelen ergens in het land en daarna de bus in voor de terugreis onder het genot van een biertje en een kaartje leggen. Vervolgens de afsluiting bij de Strijpse Ketel en natuurlijk het Stratum-eind. Bij UNA was ook wel heel speciaal waar ik uiteindelijk maar een half jaar heb gezeten. Hier heb ik uiteindelijk als oudste speler (46 jaar) van de Tweede Divisie mijn debuut mogen maken tegen Barendrecht en dan ook nog binnen de eerste minuut een goal tegen krijgen. Uiteindelijk wel een leuke wedstrijd gespeeld die in 3-3 eindigde.

Van welke keeperstrainer(s) heb je het meest geleerd
Dat is toch Petar Adjanski bij FC Eindhoven en Frans Boelens bij Wilhelmina’08. Van deze twee trainers heb ik veel opgestoken.

Hoeveel seizoenen sta je totaal al onder de lat
Dat zijn er heel wat. Als ik alles bij elkaar op tel dan kom ik uit op ongeveer 42 jaar.

Wat brengt jou bij Terlo
Ik ben daar trainer van J0-13 en we zijn daar aan het proberen om er een mooi team van te maken. Het voetbal wordt steeds beter en we hebben gemotiveerde jongens. Op dit moment hebben ze voor het eerste elftal geen keeper en dus probeer ik ze te helpen.

Waar heb je -tot nu toe- als trainer of keeperstrainer gewerkt
Een jaar hoofdtrainer geweest van vv BES (derde klasse) en keepertrainer bij EVV Eindhoven, de Valk en Bergeijk.

Terlo heeft een keepersprobleem; dus blijf je voorlopig nog wel basisspeler …….
Ik probeer mijn best te doen en fit te blijven en natuurlijk als ik in de goal sta wil ik ook altijd winnen. De laatste weken zit er in ieder geval een stijgende lijn in. Zelf voetballen blijft natuurlijk het leukste.

Met al je ervaringen: gaan we jou weer eens ooit bewonderen als hoofdtrainer in het amateurvoetbal
Geen idee. Ik zie wel wat er eventueel op mijn pad komt in de toekomst.

Wat je verder nog kwijt wil ……………….: 
Ik wil de functionarissen van vv BES nog wel bedanken. Deze mensen hadden in mij en Twan van der Looij zoveel vertrouwen dat we hier zonder papieren in de derde klasse zijn begonnen. Helaas heeft vv BES geen eerste elftal meer dat in de standaard klasse uitkomt. Ze spelen net als de Zuiderburen in de reserve vijfde klasse.

Jurgen bedankt voor je inbreng en nog veel succes!  

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Frank Blatter
24 mei 0:07
Goed nieuws, topper !
Tom Vroomen
23 mei 18:03
Goed om te lezen Jurgen. Ze krijgen jouw niet klein. Heel veel suc6 met je verdere herstel ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
Joop
21 mei 21:19
Echt fijn, dat deze grote sportman weer op de weg terug is. Uiteraard in goede handen bij moeder Sjan, maar de fysiotherapeut zal ook nog heel hard moeten gaan zweten.
Het aller allerbeste gewenst Jurgen bij het verder herstel.
Willem Witteveen
21 mei 15:39
Kijk dat zijn de betere berichten. Niet klein te krijgen deze sportman. Hoop je binnenkort weer op het sportpark te zien. Neem jouw Sjan mee zodra de kantine open gaat dan proosten we op een hopelijk totaal herstel. En Twan meenemen ook natuurlijk.
Fer Smolders VV Terlo
20 mei 20:53
Super Jurgen ! Echt goed bezig. We hopen je snel weer te zien bij de club.
Carlo Verhoeven
20 mei 20:11
๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘๐Ÿ’ช
Henk de Groot
20 mei 19:32
Goed te horen dat je naar huis mag,we hopen je snel weer te zien bij Nts we missen je
William Hoeymans
20 mei 18:05
Blijf knokken Pink, iedereen weet zeker dat jij deze strijd ook wint.
Andoni Urresti
20 mei 13:45
Goed om te horen Jurgen ๐Ÿ‘Œ
Succes verder met je herstel, het gaat je zeker lukken ๐Ÿ™
Dirk Rooijakkers
20 mei 9:02
Goed bezig Jurgen.
Nu het laatste stukje nog van je revalidatie.
Jeroen vermaas
20 mei 0:04
Fijn Jurgen dat je wederom een stap hebt gemaakt. Voor jouw Sjan, ook fijn dat hij weer in de buurt is, dat stelt jouw ook meer op je gemak ha ha...Jurgen heel veel succes in je verdere herstel. Gaat jouw helemaal lukken en je komt hier top fit uit.๐Ÿ‘๐Ÿป
Erik Van Rooij
19 mei 20:53
Goed om te lezen.
Echt een doorzetter maar daar twijfelt niemand aan !