Jurgen Elbers wil even tijd voor ‘iets anders’

Deel dit bericht via:

Hoewel het bestuur en de spelersgroep van Deurne graag nog een seizoen met hem verder waren gegaan, heeft trainer Jurgen Elbers besloten geen nieuw contract te tekenen bij de eersteklasser.
“Na dertien jaar onafgebroken als amateurtrainer actief te zijn geweest, wordt het even tijd voor iets anders: mijn gezin en mezelf. Eindelijk op zondag weer eens naar PSV en even geen ‘moeten’.”

De sabbatical is vooralsnog voor een jaar, aldus Elbers, die benadrukt dat hij het nog steeds uitstekend naar zijn zin heeft bij Deurne. “Ik merk echter wel dat het best zwaar is. Naast trainen op dinsdag en donderdag en de wedstrijden op zondag, ga ik elke zaterdag naar mijn zoon Jens kijken die bij PSV O12 speelt en probeer ik ook nog geregeld mijn gezicht te laten zien bij de jeugd van Deurne. Plus nog werken en een gezin met twee opgroeiende kinderen. Vandaar dat ik op tijd heb aangegeven dat ik een jaartje niks doe. Om geïnteresseerde clubs al bij voorbaat te informeren.”

Wie Elbers kent, weet dat hij zijn hele ziel en zaligheid in het voetbal legt. Dit was al zo als speler en zeker ook als trainer. “En dit wil ik nu even niet”, klinkt het resoluut. “Ik heb al ruim 25 jaar een seizoenkaart van PSV, maar de wedstrijden op zondag kan ik nooit. Niet dat dit op dit moment zo erg is, maar ik geef mijn kaart nu iedere keer maar weg. Mijn vrouw heeft zich in het weekend altijd moeten wegcijferen voor mij. Nu kunnen we eens een weekendje weg en kan ik op zondag doen wat ik wil. Ik zal ongetwijfeld nog geregeld ergens op een sportpark te vinden zijn, maar de verplichting is er niet meer. En dan zien we na dat jaar wel weer…”

Punten
Gedreven als hij is, heeft Elbers eerst nog een klus te klaren: Deurne in de eerste klasse houden. “We doen het niet echt goed en zijn momenteel in de onderste regionen te vinden. Het wordt dus tijd dat we snel punten gaan pakken! We krijgen te veel doelpunten tegen door individuele fouten en scoren te weinig. Dit klinkt heel simpel, maar voetballend doen we eigenlijk voor geen enkele club onder. We doen er alles aan om niet in de problemen te komen, maar iedereen moet zich wel realiseren dat we elke wedstrijd honderd procent inzet moeten tonen. Anders krijgen we het heel moeilijk.”

Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen Geldrop op het programma. Deurne gaat voor winst tegen de nummer 5 op de ranglijst. “Ik ken de huidige ploeg van Geldrop niet zo goed, want ze hebben diverse nieuwe spelers. Maar Pierre van den Eeden kennende, heeft hij wel weer een aardig elftal. Met genoeg kwaliteit. Ik denk sowieso dat de meeste teams in deze eerste klasse niet veel voor elkaar onderdoen. Chevremont steekt er bovenuit, maar de rest is aan elkaar gewaagd. We moeten dus elke week vol aan de bak!”

 

© 2020 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


PSV?
24 januari 15:25
Ben je mooi klaar mee als je een seizoenskaart hebt van die club, kun je beter trainer blijven!!

(Door Willem Jan Schampers)