Jurgen Elbers klaar voor Bladella na sabbatical

Deel dit bericht via:

Jurgen Elbers tekende onlangs een contract bij derdeklasser Bladella. De 45-jarige oefenmeester uit Eindhoven besloot na het afgelopen seizoen een rustpauze in te lasten voor een jaar. Zijn laatste werkgever SV Deurne wilde graag verder met Elbers, maar zijn besluit stond vast.

Elbers begon zijn trainersloopbaan in 2007 bij ESV, waar hij in totaal vier jaar werkzaam was. Daarna volgde Wilhelmina Boys (zes jaar) en SV Deurne (drie jaar). Met Wilhelmina Boys wist Elbers twee keer te promoveren van de vierde naar de tweede klasse. Bij de drie clubs die Elbers tot nu toe diende, heerst nog veel lof over zijn werkzaamheden als trainer. Bij Wilhelmina Boys kon Elbers, ook na zes seizoenen, bijtekenen, maar hij was toe aan een nieuwe uitdaging, die hij uiteindelijk vond bij SV Deurne.

Keuze
Elbers heeft de keuze gemaakt voor Bladella. Een aantal clubs hengelde naar zijn diensten, maar Elbers ziet in Bladella een mooie uitdaging. De club heeft een goede jeugdopleiding en wil in de toekomst graag een stabiele tweedeklasser worden.

Vanwaar de keuze om na 13 jaar een sabbatical in te lasten?
“Ik was toe aan meer tijd voor mezelf en het gezin. De weekenden draaiden om het voetbal en die ‘verplichting’ wilde ik tijdelijk doorbreken. Door corona is er nog niet veel van de andere (leuke) dingen terecht gekomen.”

De keuze is op Bladella gevallen, waarom?
“Ik heb meerdere gesprekken gehad met Bladella en de manier waarop deze gesprekken gingen zijn mij én Bladella goed bevallen. De organisatiestructuur, de werkwijze (beleidsplan), de ambitie van de club en de spelersgroep én natuurlijk de jeugdopleiding, hebben mijn keuze op Bladella en Bladella’s keuze op mij doen vallen. Een andere reden is dat het één van de mooiste clubs van de Kempen is, met een trouwe aanhang.”

Bladella moet overtuigend zijn overgekomen, aangezien je een stapje terug doet van eerste- naar derde klassenniveau.
“Dat klopt, ik denk dat ik dat in de vorige vraag goed omschreven heb. Wat ik daar nog aan toe kan voegen, is de ‘warmte’ die ik heb ervaren in de gesprekken. Mijn gevoel is dat Bladella op dit moment de juiste keuze is voor mij. Tevens kijk ik er al naar uit om met de huidige stafleden te gaan samenwerken. In het bijzonder met Bram Louwers.”

Je bent als trainer een zeer gewaardeerde persoon binnen het amateurvoetbal. Wat is het geheim van voetbaltrainer Jurgen Elbers?
“Ik heb geen geheim en die vraag zou je eigenlijk aan de clubs moeten stellen. Wat ik wel altijd hoor, is dat ik overal mezelf ben. Je ‘normaal gedragen’ is dan misschien wel de beste omschrijving. Of het geheim.”

Tot slot
We hopen allemaal dat we nog de velden op mogen dit seizoen. Hoe kijk jij tegen de huidige situatie aan?
“Ik verwacht dat dit hele seizoen ten einde is qua competitie. Ik heb trainers gesproken waarvan de teams vanaf oktober niet meer mochten trainen en andere tot november met viertallen op anderhalve meter. Het komt er dus op neer dat er teams zij die al vier maanden niet trainen. En met de huidige maatregelen zie ik dat ook niet snel veranderen. Het is te hopen dat er in maart/ april weer getraind mag worden, maar dan kan van competitie spelen geen sprake meer zijn. Spelers rustig weer ‘op-trainen’ en vriendschappelijke wedstrijden spelen, met veel wisselmogelijkheden, zou dan mijn voorkeur hebben. Gezien de berichten over de vaccinaties, is het ook maar de vraag hoe de start van seizoen 2021-2022 eruit gaat zien.”

© 2021 Amateurvoetbal Eindhoven, op dit artikel rust copyright.

Jouw reactie?


Toon Snelders
31 januari 21:00
Goede keuze voor beide partijen. Succes Jurgen
Piettie
31 januari 20:19
Mooie club voor een geweldige collega
Marcel Blox
31 januari 16:57
Jurgen, veel succes komend seizoen met Bladella.
Patrick meinhardt
31 januari 10:34
Proficiat bladella en Jurgen.mooie combi en veel succes